Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 274
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 720
Не съм слагала моя торба там, че да не рискувам с грешки.

# 721
  • Sofia
Именно, бъзро е с малко продукти (и касиер, който си знае работата) и ако това не е условие, няма бърза каса - на самообслужване (какви опашки съм вижадала в К, ама там има и кешово плащане на тия каси)  или не.
Та тия на самобслужване са същите като касите с касиер относно бързината.

# 722
  • Пловдив
От няколко дни при нас липсва сметаната в червената опаковка, 30%.
И има изостанали бутилки зехтин Примадона ХХЛ, но пак 1л за 12,99лв...кое му е ХХЛ не вдянах?

# 723
Ами не е същото за бързината- едно е да има пред теб 5 човека на опашка с доста неща (в нашия филиал са два вида каси- нормали и на самообслужване, за такъв сценарий говоря), и друго е да отидеш директно, маркираш, плащаш и заминаваш.

# 724
  • Sofia
Фенкс, бързо ти е/отиваш директно в Лидл, защото са само с картово плащане  (не вадиш и не броиш банкноти),  което явно отказва клиентите при тия каси (на самообслужване) и ако си с малко продукти и не трябва да идва служител за нещо.  Затова казах какво съм виждала в К с двата вида плащане на самообслужващите каси, същото като на тия с касиер.

# 725
Не коментирам К, само Лидл.

# 726
  • Sofia
Хубаво,  нека е за Лидл.  Ти сама няколко пъти споменаваш, че няма хора на тия каси.

# 727
Да, първо темата е за Л., а и нали това имам предвид, какво по-ясно - на касите за самообслужване няма хора- става бързо, не чакаш на опашка, както повечето хора си чакат на нормалните каси със служител, защо не смеят да ползват касите на самообслужване - тяхно си е желанието, но защо ми е да се редя след тях, като така става и бързо, и в повечето случаи (ако не трябва помощ случайно за нещо от служител) и лесно.

# 728
  • СОФИЯ
На тези каси освен кеш не може да се плаща и с ваучери. Пушачите и цигари не могат да си купят. Това са други причини хората да ги избягват. Аз пробвах веднъж, май миналата седмица. Нямах намалени продукти, но имах бутилка алкохол. Имаше служител и бързо стана, но това че си над 18 г. може да се чеква от служителя едва след като си маркирал всичко. Това ми каза момичето. Е следващия път ако имам бутилка вино или бира и наблизо не стои служител, няма да се насоча към тези каси. То на практика един от служителите трябва да е вързан само за тези каси. Независимо дали за намалени продукти, алкохол или да следи за някакви нередности.

# 729
Е, няма как без контрол за алкохол и цигари, за енергийните напитки би трябвало да е същото, мисля че и тях не бива да ги дават на непълнолетни. Поне в други магазини съм виждала да им искат лични карти заради такива, който купува енергийна напитка да си го има предвид за тези каси.
Скрит текст:
В друга държава, където явно има практика и непълнолетни да работят касиери почасово, ми се е случвало за една бира младежът да спре цялата опашка и да помоли колежка да дойде, защото той самият няма право да обработи бирата. Това на нормална каса, дето човек определено не очаква да бави всички с това. Бях се научила да се озъртам преди да се наредя, ако имам бира или сайдер в количката  първо гледах касиерите.

# 730
Взех една от двете кутии сулка. Но са миниатюрни. Защо не са почакали да пораснат още малко?
Като капак няма царевичен грис, а в къщи свърши. Спаси ме единствената оцеляла квартална бакалия.
Определено мечтая за каси на само обслужване, но в теснотията не виждам къде ще ги сложат. Сега работеха 5 от 6-ту каси, на всяка опашка от 6-7 човека...
Вчеря бях в също толкова тясната квартална Била. Там са оставили само 2 нормални каси и има 4 или 5 автоматични. Две огромни опашки (включително чух, че има и плащащи с карта там) , на автоматичните - само аз и още една жена. Спестих поне 20 минути чакане.

# 731
В България се съмнявам, че даже и едни 30 % от търговците го спазват този закон да не продават на непълнолетни алкохол и цигари или пък енергийни напитки.
На мен един човек не ми е отказал да ми продаде цигари, когато пушех и бях непълнолетна. Действието се е развивало 2007-2009, а какво остава за сега.
В Лидл на нормални каси продават ли им цигари ?

# 732
Лидлци тотално изплискаха легена
днешната ми скреч карта.. ттака се опулих , че я скрийн шотнах, викам си в темата ще ми кажат Wink

Ако може да ми обясни, какво е това евала!

# 733
Ако може да ми обясни, какво е това евала!
Скрит текст:
А след като натиснеш Изход и си провериш купоните там да няма някой новопоявил се?

# 734
В превод - от езика на маркетолозите на езика на редовия клиент:
“Нищо не ви даваме сега с тази скреч карта, ама елате да си купите още в магазина” 🤪

Общи условия

Активация на акаунт