Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 292
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 705
Снощи гледах по България on air, в предаването Директно, председателят на Асоциацията на фермерите, който спомена, че преработвателите внасят мляко от Украйна, а българското не го изкупуват.

# 706
При мен не са се появили пак купоните за безалкохолни, използвах два.
При нас горе-долу имаше интерес - видях хора да товарят в колите си, а и касиерката изобщо не беше изненадана, когато ме видя със стековете. Но си имаше количества до вчера. Дано пак да направят такава промоция, за да си взема пак, когато ги изпием.
Иначе ми е трудно да ги съхранявам (дори да имах още купони).

# 707
  • Буркина Фасо
Въпрос на мнение дали изкуствените подсладители са вредни. Лъгаха едно време как аспартама водел до рак, но без да кажат в каква доза. За да направи рак аспартама трябва да го консумираш с лъжиците всеки ден в продължение на години. Но както се казва като има глупаци ще има и мошеници.
интересно защо навсякъде съветват да си набавяме захарите по естествен начин от плодове, а не ни предписват по лъжичка аспартам.

# 708
Аспартама е доказано вреден и се натрупва,  в много храни извън сладкишите има подсладители, но чак като се зачетеш в етикета се вижда. В кетчупа например има, в много консерви, в преработени и т.н.

Аз влизам да омрънкам Лидл. В понеделник се засилвам да купя машинка за подстригване от новата кампания. Няма! Ни една в Младост 2, иначе заредено с кантари, душове и всякакви неща от новата кампания. Отказах се и проверих къде какво се продава - купихме на Филипс, намалена от 60 на 45 лв. Така че ми излезе с 5 лв. по-скъпо, но е Филипс.

От Украйна не виждам как може да се внася толкова мляко, че да е сериозен фактор на пазара тук. Евентуално някакво сухо, но то и преди се внасяше. По-итересно ми е как при изкупна цена под 1 лв. на литър мляко в магазина същото стига близо 4 лв.? Не говорим за преработено в сирене и кашкавал, дори не и кисело.

В Лидл спрях да купувам млечни, освен нещо по-засукано по френските и италиански седмици. Българските им продукти са по-скъпи от тези в т-маркета до нас,  да не говорим за цените във фирмения магазин наблизо. И собствените им марки никак не ми харесват.

# 709
Аспартамът не се натрупва. В Интернет има противоречиви сведения, но тези с бомбастичните заглавия звучат фалшиво и смешно. Сега погледнах и видях дори статия, според която аспартамът се натрупва, но само в мозъка (на този, който го е писал, изглежда вече му се е натрупал)...
 Ето една статия, която не е с бомбастично заглавие и се основава на изследвания:
https://fibro.bg/opasen-li-e-aspartam/

# 710
Аз пък се олях нещо тази сутрин - не ми стигнаха торбите Sad Взех 10 дом.пюрета, прясно мляко , един скрапбук и кашкавалени пръчици на -30%, почистващите кърпички -5 пакета, сладки, маслини , краставици ( на 3,99) , суженица , някакъв десерт с ягода на 1,49 ( с извара и Йогърт - само един беше останал) , сушеница, кола, лютеница ( СЕлцето , че по-евтина ) , ирландско масло ( че ме подкокоросахте и заредих в камерата),салата Романа, гръцки питки. Хареса ми и някакво кремче на Сиен с био масла тъбичка ( аз взех с бадем , алое ... но имаше и още 2 с нар и жожоба - на 3.99 беше намален , но дали само червен етикет имаше и това му е цената , не помня ). За хлапетата едни чорапи и едни потници - интересено , че имаше пакети с по 6 бройки чорапи - обикновено са захванати , за да не се измъкват, но ако не бях се зачудила за зветовете , които се повтарят , че да ги преброя , нямаше и да забележа ( а пък не са от евтинините , даже малко са се пооляли, ама айде ..то с всичко така, та вече свикнах Sad

# 711
Скрит текст:
Аспартама е доказано вреден и се натрупва,  в много храни извън сладкишите има подсладители, но чак като се зачетеш в етикета се вижда. В кетчупа например има, в много консерви, в преработени и т.н.

Аз влизам да омрънкам Лидл. В понеделник се засилвам да купя машинка за подстригване от новата кампания. Няма! Ни една в Младост 2, иначе заредено с кантари, душове и всякакви неща от новата кампания. Отказах се и проверих къде какво се продава - купихме на Филипс, намалена от 60 на 45 лв. Така че ми излезе с 5 лв. по-скъпо, но е Филипс.
От Украйна не виждам как може да се внася толкова мляко, че да е сериозен фактор на пазара тук. Евентуално някакво сухо, но то и преди се внасяше. По-итересно ми е как при изкупна цена под 1 лв. на литър мляко в магазина същото стига близо 4 лв.? Не говорим за преработено в сирене и кашкавал, дори не и кисело.

В Лидл спрях да купувам млечни, освен нещо по-засукано по френските и италиански седмици. Българските им продукти са по-скъпи от тези в т-маркета до нас,  да не говорим за цените във фирмения магазин наблизо. И собствените им марки никак не ми харесват.
Тя дори и 1 лев не е изкупната на прясното мляко, не и за фермерите. Ако си смятат и транспорта, може така да им излиза себестойност 1 лев и нещо на литър, знам ли ги. Но предимно им плащат по-малко. И мен ме фрапира като видя 4лв в магазина, тя дори при сирене и кашкавал не е толкова разликата между суров материал и продукт, а там има повече работа и време за зреене, опаковки си има и там, съхранение и т.н. А доста от млякото и млечните продукти на нашия пазар не са от българско мляко... вносното им излиза и по-изгодно от тукашното, та считайте че надценките са още по-големи реално. И аз съм започнала млечни и яйца да се опитвам предимно от производители направо, поне парите да отиват при тях.

# 712
Тествах на (коригирано) каса на самообслужване намален месен продукт с -30% - маркирах сама баркода, НО системата им искаше потвърждение от служител, не стана автоматично.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 12:15 от fenyx

# 713
  • Sofia
Тествах на бърза каса ...
За мен "бърза каса" определено не е "каса на самообслужване".   "Бърза"  е просто за до малък брой продукти (6 броя в К,  по спомен, скоро не съм ползвала).

# 714
Ок, щом ти пречи краткото изписване, ще го коригирам. В Лидл няма друг вид каси - нормални и на самообслужване са и без това уточнено, мисля, че за всички е ясно.
Скрит текст:
Обикновено пазарувам пешеходно и вземам малко продукти, не камаря колички, така че за мен де факто са бързи тези каси.
Мисля, че по-важното в поста ми беше, че се иска потвърждение на покупката от служител, не може да си цъкнеш баркода и да продължиш с останалите продукти. Или по-описателно- има баркод на намаления с -30%, сканираш го, излиза намалението, но излиза и надпис- потвърждение от служител (или нещо подобно като смисъл, не се старах да го запомня) и трябва да има служител наблизо, който да цъкне техен чип и да потвърди, едва тогава може да се маркират останалите продукти самостоятелно.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 12:23 от fenyx

# 715
Ок, щом ти пречи краткото изписване, ще го коригирам. В Лидл няма друг вид каси - нормални и на самообслужване са и без това уточнено, мисля, че за всички е ясно.
Мисля, че по-важното в поста ми беше, че се иска потвърждение на покупката от служител, не може да си цъкнеш баркода и да продължиш с останалите продукти.

Има бързи каси до 6 продукта. Или 7 бяха.
В Изток има такава ама все е затворена.
Няма лента там, а е плот.

# 716
В Изток веднъж само съм пазарувала, дали е имало тогава- не помня. Както и да е, за да е супер ясно и коректно нали коригирах.

# 717
То какво е бързото... Веднъж пробвах в Кауфланд на самооблужване, не ми маркира правилно, заби системата. В Билла редовно на бързите каси съм чакала повече,отколкото на нормалните.
В Италия така съм пазарувала, но и там все се навърташе служител да поправя и потвърждава.

# 718
В Лидл потвърждението на -30% намаление от служител беше единственото забавяне с касата- иначе става бързо, защото само действаш и като имаш малко неща няма и какво да те бави. Обикновено са свободни тези каси (поне във филиала, където най-често пазарувам), отиваш веднага, а не да чакаш на опашка- каквато по другите каси все има. Само ограничението е, че се плаща с карта, който държи да е кеш- няма как там.

# 719
  • София
Когато на касите на самообслужване изпише да поставиш торбичката си където се поставят маркираните продукти, пробвали ли сте да поставите нещо по-тежко?
Примерно раница в която има ключове, мокри кърпи, разни неща, които имат тегло.
Дали ще забие?

Общи условия

Активация на акаунт