Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 136
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 230
Може някаква проверка. Проверяват за фалшиви промоции или нещо подобно беше.

От днес ли бяха корите за баница 2бр на цената на 1? Търсих днес следобед, нямаше.
От днес са да. Сутринта бях там към 9.30, имаше доста кори и доста баби, които ги грабеха. Бяха на стената с промоциите до вратата на склада.

# 1 231
  • софия
Като няма спекула с цената на яйцата, как тези на пазара, които подозирам, че ходят и купуват от някой завод, защото просто не е реално да имаш 200 кори яйца от кокошки-лично производство, са от 40 до 55 ст./бр., а тези по магазините са 60+ ст.?

# 1 232
Като няма спекула с цената на яйцата, как тези на пазара, които подозирам, че ходят и купуват от някой завод, защото просто не е реално да имаш 200 кори яйца от кокошки-лично производство, са от 40 до 55 ст./бр., а тези по магазините са 60+ ст.?

и аз така ги подозирам, даже знам едното място, от което пазаруват /до малашевските гробища/.
на раковски няма паркинг, както и на руги места в центъра. нормално.
я кажете този новия на кои етажи се е разположил /че са реално три/? ,мисля да го посетя довечера.

# 1 233
  • София
На първия етаж е търговската зона.
Има асансьори, но пише, че са за служители.

# 1 234
  • Буркина Фасо

и аз така ги подозирам, даже знам едното място, от което пазаруват /до малашевските гробища/.
я кажете този новия на кои етажи се е разположил /че са реално три/? ,мисля да го посетя довечера.
аз 200 кори яйца на куп не съм виждал дори в най-големите вериги преди Великден, камо ли на пазарната сергия. яйцата от заводите имат печат и са чисти. тези по пазарищата са с най-различни отенъци, зацапани са от краката на кокошките.

# 1 235
1. ясно е, че няма предвид буквално 200 кори, а много кори, които е невъзможно да са домашни /откъде през зимата 20-30 кори/;
2. със сигурност знам, че се купуват пресни промишлени яйца и се трият печатите. това го правеха още навремето бабите  в центъра /масово купуваха точно от тази ферма до гробищата/;
3. продават се и промишлени яйца без печати на свои хора;
4. достатъчно съм изследвала болния за мен въпрос с домашните яйца, та знам, че повечето продавани за такива не са. няма да забравя как една колежка все си купуваше най-мръсните яйца на пазара на подуяне. е, веднъж бяха забравили и яйце с печат. а бяха мега мърляви, той и продавачът беше такъв. страшна гадост. сигурна съм, че и яйцата на помакините не са домашни. особено зимата едва, едва се намира по някое домашно яйце.
но вие си вярвайте на каквото искате. даже мога да ви кажа от къде купуват "домашната" шунка.

аиша, мерси, значи не е много голям магазина. подозирам, че в този район ще е със занижено качество магазинът, както и промаркета и била.

# 1 236
  • софия

аз 200 кори яйца на куп не съм виждал дори в най-големите вериги преди Великден, камо ли на пазарната сергия. яйцата от заводите имат печат и са чисти. тези по пазарищата са с най-различни отенъци, зацапани са от краката на кокошките.
Знаем, че си в компанията на всичкознаещите, дори и без личен опит. Очевидно не всичко си видял. Тези "по пазарищата" са чистички в нови кори, еднакъв размер, без отТенъци, в нови кашони, без печати.
Разходи се в събота на пазара в Надежда и после намини да споделиш какво си видял.

# 1 237
Абе магазина е голям тесен и дълъг обаче, ако сте влизали и помните преди Carfour , но той беше на 2 ет. подземен и горен и Китайския мол- той пък беше на партер и имаше ескалатори за 2 ет. горе имаше и кафе на тераса Wink

# 1 238
Да ви кажа, и аз се замислих за тези яйца, защото купихме уж домашни, заедно с млякото от млекомат, от някакъв фермер в овча купел, и ми направи впечатление че яйцата си приличат на купени. Нямат печат, но съдържанието им не ми прилича по никакъв начин на домашно яйце, и всичките са еднакви по размер и идеално чисти. Зачудих се дали не им е изтрит печата и да ги продават за домашни 🤔
Новия lidl е на мястото на любимия ми китайски мол, много обичах да ходя там, имаше невероятни неща за маникюра, и не само. Знаете ли дали не се е преместил някъде или просто е закрит?

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 10:17 от Lemy

# 1 239
  • софия
Естествено, че не са с печат, ако отидеш и купиш на едро от комбината. Същите се продават във фермерските магазини на бройка, както и ако отидеш и купиш от фабриката в Костинброд, напр. Личен опит.
На помакините са същите.
Лятото купувам от човек, който отглежда за себе си и разликата е очеизвадна. Дори и на пазара хората с домашни яйца си личат. Имат 2-3 кори макс. В момента домашните кокошки не снасят толкова колкото, когато времето е топло. 

# 1 240
Кашкаваленото роле - любим доскоро продукт, са го съсипали тотално. Кашкавалът му е някаква лигава пихтия, шунката му е ок. Дано е до партида.

# 1 241
Звънче, точно, по никакъв начин не приличат на домашни яйца. В Костинброд ако отидеш, по-евтини ли са яйцата?

# 1 242
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Знаем, че си в компанията на всичкознаещите, дори и без личен опит. Очевидно не всичко си видял. Тези "по пазарищата" са чистички в нови кори, еднакъв размер, без отТенъци, в нови кашони, без печати.
Разходи се в събота на пазара в Надежда и после намини да споделиш какво си видял.
България не е София и Надежда все пак. и говоря от личен опит. тази неделя си купих яйца от пазара - 40 ст. средните и по 60 ст с по 2 жълтъка. предполагам , че продавачите не са ходили до София и гробищата, да бият 100-200 км път до там и да продават на тези цени тук.
разбира се, има и такива, които се правят на тарикати - трият печати, цапат яйцата с курешки само и само да яйцата да придобият селски вид. Smiley

# 1 243
Подарявам купони от скреч карти:
Скрит текст:

# 1 244
  • софия
Звънче, точно, по никакъв начин не приличат на домашни яйца. В Костинброд ако отидеш, по-евтини ли са яйцата?
От тези в магазина - да. Иначе същите ги има на пазара в Надежда и на пазара в Костинброд Simple Smile От Костинброд сме купували понякога на път за вилата. Изрично не бих отишла.

Бонго, тъй като всички добре знаем, че София не е България, не е добре да обобщаваш, коментирайки конкретни примери.

Общи условия

Активация на акаунт