Социалистически тоталитаризъм vs демократичен капитализъм

• 63 137
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 1 065
Скрит текст:
Той си го прави и без да мятаме милионите. Напълно е наясно, че няма как да отлага до безкрайност влизането в еврозоната, но доста успешно се справя с ПРа.

Всяко споменаване на референдума в публичното пространство само му налива я мелницата. Дори и такива неверни твърдения за законност...
А какво точно внесе льольото за разглеждане преди два дни?
На нас ни е ясно, че си разиграва коня за наивници, просто не ми е ясно защо толкова наивници.

Mama_Nana, някои живееха много добре през соца. Няма спор за това. И за виденовата зима нищо после не разбраха.
По скоро никой от "простосмъртните" не е живял добре, но някои са били с толкова "промити мозъци", че не са го осъзнавали. До този извод стигам от прочетеното.
"Виденовата зима" е в началото на демокрацията, като някои я определят като следствие от падането на социализма и последващи далавери.
Същите непростосмъртни са живелите добре през соца и после неразбралите. Към момента - крупни бизнесмени.

# 1 066
Папки с подписи внесе. За референдум за запазване на лева както го дефинира той. Какво стои зад тези думи може да се гадае. Но едва ли е за невлизане в еврозоната - не в толкова заблуден, че да иска противоконституционни неща

# 1 067
Би ли обясника как пазим лева и не влизаме в еврозоната едновременно?
А тия дето се подписаха знаят ли за какво са се подписали?

# 1 068
  • София

Няколко години по-късно цопнах в меката на икономикса.
И в един от водещите учебници се натъкнах на детайлно
обяснение, защо не бива да се ползва ученически труд и
непрофесионална армия. Отговорът е, защото е икон.
неизгодно и всички губим от това. Тогава защо го
правихме? За да сме бедни, манипулируеми и зависими?

ИУ Варна?
Там са ме учили на тия неща. Добре беше. Не знам сега как е, но в зората на демокрацията ни научиха там на много неща.

След това започнах да сравнявам по измерими показатели колко струва един живот, един образован кадър в Социализма и Капитализма. Разликите са астрономически. Нивата на застраховка, живот, нетрудоспособност, грижа за спасяване на бедстващи, инциденти, катастрофи, бедствия; обезопасяване на колите, въздушни възглавници, краш тестове и тн и тн и тн.

Както е видно и от последните мнения, ропотът срещу Капитализма не е, че обикновените хора са зле, а че Вуте е по-добре. Ей това е най-горчивият хап.

И аз споделям мнението. Направете една организация "социалисти за Куба" и срещу отказване от бълг гражданство ще получите финансиране за билет до Куба, или С Коеря, ако искате там повече. Все пак, и там ходят на бригади и там се възпитават на ред и не обичат консумеризма и ненужните храни и стоки.

# 1 069
Би ли обясника как пазим лева и не влизаме в еврозоната едновременно?
А тия дето се подписаха знаят ли за какво са се подписали?
Питай подписалите се. А как да се запази - както казва Костадинов. С отлагане във времето

Кое не е ясно?

# 1 070
Тъп ми беше въпросът.
Как влизаме и пазим лева?

# 1 071
Аз пък, при всичкото ми неодобрение за соца, много силно неуважавам (обратното на "уважавам", изпитвам подчертано неуважение) хора, които отказват да си изпълняват задълженията, щото ей така, щото не им е кеф и щото ей сега ще донесем от девет кладенеца вода, за да си оправдаем капризите и келешлъка.
Не знам дали Велика Шидерска и брат и са истински, или измислени образи, но такива хора има.

(Не, изобщо не става дума за задължение, което влиза в пряк разрез с морала например - нищичко общо няма.)

хора, които отказват да си изпълняват задълженията

Задължения към кого?
Към режим, дошъл на власт след преврат и управлявал
незаконно 45г. И проливал българка кръв, за да угоди на
интернационалните безбожници.

# 1 072
...

Доколкото знам, въпросът е "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 г.?".

Четох, че според него би трябвало дотогава стандартът ни да се е приближил достатъчно до този на останалите страни, което не е условие за приемане на еврото, но принципно се приема, че е в интерес на присъединяващата се страна. Но все пак става дума по принцип, не конкретно за страна в борд, където има и други съображения за присъединяване освен поетия ангажимент.

# 1 073
Нацията се топи, до 2043 ще преобладават тъмнозелените, как изчисли Костя, че ще вдигнем стандарта?!

# 1 074
Че него какво ще го бърка след 20 години какво е заявил сега? Grinning Така му рекло - така казал - 2043та година да е. Едва ли някой взема тая сметка насериозно, дори той самият. Ама звучи впечатляващо а и стряска хората като се заяви така. Малко ли други неща в политиката са на този принцип, че да му се чудим на него?

# 1 075
О, аз на него не му се чудя изобщо.
Той е демагог, едно говори, друго върши. Плете си кошницата, да е в политиката, че там са парите.
Той си е подсигурен, ваксиниран, да се оправят баламите, които гласуват за неговите "идеи" и все чакат някой да ги оправи. Не си ли помогнеш сам, не чакай и на Господ.

# 1 076
Тъп ми беше въпросът.
Еврозоната предполага обща валута. Нещо бъркате...няма как да се отговори на такъв въпрос.

# 1 077
Само от приказките на Копейкин,че той следвал политиката на Тръмп,(!),става ясно че е червен боклук,от най-гнусните,(без извинение)...

# 1 078
Тъп ми беше въпросът.
Еврозоната предполага обща валута. Нещо бъркате...няма как да се отговори на такъв въпрос.
Не бъркам. Нагоре някой твърдеше, че Копейкович бил за еврозоната и запазване на българския лев...

# 1 079
Според мен тия дето да се подписали на Копейки не са разбрали, че се подписват за отлагане.  Докато събираха подписите подвикваха  да се подпишем за запазване на лева и неприемане на еврото. Всяка заран някакъв ме питаше в подлеза на СУ за
запазването на българския  лев ли съм и аз всеки път му казвах че не съм.,
Подписалите се вероятно смятат, че са се подписали за запазването му завинаги.

На мен ми е все тая, да са разбрали, но формулировката на въпроса при евентуален референдум може да ги изненада.

Общи условия

Активация на акаунт