ДЕКЕМВРИйче на годинка вече стана, любопитно ходи то все след мама! (Тема 7)

• 10 810
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Много отдавна слагам всичко в миялна. Яде с общите чинии и прибори.

# 106
И при нас вече често яде от общите чинии и прибори - тогава слагам в миялната, но ако яде от пластмасова купичка или с бебешките прибори си ги мия на ръка.

# 107
Всичко слагам в миялната. Той не яде с бебешки съдове и прибори. Шишето със сламка за вода и шишето за мляко са единствените пластмасови неща, които ползва. То и те по принцип могат да се пускат в миялна, но шишето за мляко го мия веднага след като е използвано, а шишето за вода след като се приберем от навън

# 108
Също като при Пеперудка сме ние. Тези дни мислех да прибирам пластмасовите/силиконовите купички и лъжички.

И един въпрос от мен. Има ли още кърмещи?

# 109
  • до най-прекрасния мъж
Само шишето за мляко мия с бебешко веро и отделна гъбичка, просто защото е малка и ми е по удобно за биберона от голямата гъба. Скоро верото ще свърши и друго няма да купувам. Чинии, купи, лъжици и изобщо всякакви съдове си ползвам от нашите, когато сме си вкъщи и си ги мия с останалите съдове с нашето веро и гъбичка. От бебешкия период си ползваме само купичката, понеже е стъклена с капак и в термочанта и комплект пластмасови прибори в кутийка, които си ми стоят в раницата за излизане, ако решим да яде нещо по път.

# 110
И един въпрос от мен. Има ли още кърмещи?
Има. Но вече доста малко - на обяд и вечер за приспиване. Понякога и сутрин я гушвам за малко да посуче, ако правя нещо на компютъра и ще се забавя със закуската.
И най важното: вече се не се буди нощем 😀

Нямам планове до кога, но не бързам, само ползи виждам, а и тя не пие никакво АМ.

# 111
И моята е така, на обяд и вечер преди приспиване, но се буди все още нощем. Напоследък започна да иска и сутрин, точно, ако закъснея със закуската или приготвям нещо, което отнема повече време, както и когато видимо и доскучее във ветровитите последни дни, когато си бяхме вкъщи. Никога не е била пристрастено кърмаче, за това се учудих на увеличаването на броя кърмения.

# 112
Моята предпочита да прави нещо друго, често изобщо не иска. Интересът към кърмене е основно за приспиване . Но и другото не е проблем, просто различен темперамент. Мисля че ако не предлагаш няма да се сеща и ще намали.

# 113
Не и предлагам, но и не отказвам. Не искам да приключвам все още с кърменето. Има време до яслата и работата. Чудех се дали не е от зъбки, защото тя още е със седем. Ще изчакам да видя тези дни ще има ли промяна.

# 114
Успяват ли да се хранят сами с големи прибори?
Иначе си ползваме още пластмасови шишета със сламка и леките лъжички, но използвам и общи неща.

# 115
Моят син не иска и с бебешките и с нормални прибори да се храни сам. Държи си някакви неща от сорта на коричка хляб, солети и бисквити сам, но генерално го мързи и чака да му даваш 😁

# 116
Нашето момиче успява само ако е нещо за ядене с ръчичка да се храни успешно сама. Иначе има желание, но не успява с лъжица да се храни (давам всякакви - и метални, и пластмасови) и реално самп тропа по чинията, ако яде нещо с вилица е по-успешно начинанието (ако е вилица давам само бебешките засега) 😁

# 117
  • до най-прекрасния мъж
Сама се храни много успешно с ръце, но не давам всичко сама или аз чупя на парчета или държа да гризне. Иначе, се тъпче като хамстер. С лъжица нито проявява интерес, нито може. Понякога й хващам ръчичката и се опитвам до я уча. Смее се, носи към устата, но не особено успешно. Аз храня с чаени лъжички вкъщи и с бебешка 12+ навън. Но яде и от голяма лъжица и вилица, просто греба малко и давам с върха.

# 118
И аз установих,че с вилица е по-успешно от лъжица. Детска , метална , обаче.
Но не винаги има желание, често чака да я храня аз .

# 119
  • София
Има желание да хваща лъжицата, но само тропа в паницата с нея. Ако загреба и ѝ подам пълна лъжица я хваща и си уцелва устата, но не всеки път има желание за това.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт