Коледа и новата 2007 на прага чукат, а нашите бебоци през АПРИЛ ще гукат

• 15 589
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
да се включа и аз за обезкосмяването.
аз си ходя на кола и откакто съм бременна не ме боли. мисля за нещо друго и през цялото време си бъбрим с козметичката ми и въобще не разбирам какво става. само че аз ходя на 2 месеца откакто съм бременна на краката нямам много косми повечко са на триъгълника но заради самото скубане за да не предизвикат контракции или нещо такова съм решила да ходя по-рядко докато се появи бебето.
за другите неща нямам проблем за сега кг. са 5-6 отгоре и съм доволна сега и по 2 на месец да качвам пак ще съм в нормата по таблицата Simple Smile
имам малко коремче за сега и единствено ми създава проблеми с обуването.
даже понякога като се видя в огледалото и си казвам "леле това аз ли съм" свикнала съм с мисълта че съм бременна но никога не съм се виждала с такъв корем. не знам как щях да се възприемам ако бях от бременните с големи кореми Simple Smile
лека вечер на всички
чао

# 106
и дали ще е фатално , ако нямам предварителна уговорка или определено е много важно да имам???
Принципно не е фатално,но много по-спокойна ще си ако имаш уговорка.За съжаление и сега ми се наложи да ползвам болница /по друг повод/ и мога да кажа със спокойна съвест,че ако не си платиш просто все едно те няма.Майка ми беше зарязана без грам грижа и като платих на санитарки,сестри,само на лекарката не платих,защото се оказа,че ми е най-добрата приятелка от основното училище  Mr. Green нещата придобиха друг вид.За АГ-болниците е същото,три пъти се убедих на практика и имам възможност да наблюдавам и приятели и стигнах до извода,че ако се появи и наййййййййййй-мъничкия проблем при раждане ако си без уговорка нещата се усложняват и няма гаранция за здравето и на бебо и на мама.Съжалявам,че не съм оптимистка в това отношение,но когато човек веднъж е изживял ужаса колкото и силен да е като личност /а аз мисля,че съм такава/ параноята и съмненията просто го човъркат денонощно.
              Весела Нова година ви пожелавам от сърце и безпроблемно раждане /с или без уговорка/ през април Laughing,а до тогава  запазете спокойствие и не се притеснявайте излишно.Всичко ще е наред и ще гушнете здрави и сладки бебочета.  bouquet  bouquet  bouquet

# 107
  • БГ
Маргарет, страшно  съжалявам за загубата ти... Hug
За уговорката с лекар, смятам д а си платя , по-спокойна ще съм, и ми е за 1 път.Момичета смятам д а  раждам в Пловдив, не съм  от там, ще изляза в отпуск през нужното време и ще съм на 1 4ас път от там, та когато дойде момента сенадявам да стигна на време, помагайте с идеи къде там е най-предпочитано, мислех преди  във Весела, ама от мненията  в нет-а се разубедих ве4е, сега съм се спряла на Торакс , давайте идеи .
За обслужването сама, засега се справям с усилия, ама  ще се мъча няма как, не понасям колата, голяма бъзла съм.
хубава ве4ер на всички  bouquet

# 108
Съжелявам за загубата на Маргарет  Cry Преди няколко дни се чудех къде изчезна... Наистина каквото и да кажем ще е слабо. Надявам се скоро да се присъедини наново в отчетни и да стигне до срещата с бебо  Praynig

За обслужването, аз от няколко седмици изпитвам затруднение със сутрешния и вечерен тоалет  Embarassed Все още се справям де, но не знам до кога  Crazy Краката ги епилирам и грам не ме боли, но триъгълника не мога  Naughty - там само бръснене  Crossing Arms

Днес обикаляхме за количка  Mr. Green - възползвахме се, че и аз и мъжа ми бяхме в почивка. Ходихме до Mothercare и Premaman, т.к. преди няколко дни минахме през няколко други магазини и единствената близнашка количка беше на Cangaroo и бихме я взели с много компромиси  newsm78. В другите магазини изобщо нямаха двойни #Cussing out
И днес най-накрая видях на живо така бленуваната ми количка от каталога на Mothercare  Party Нямаха двойния вариант, но видяхме единичния и научих цената на двойния - 820лв Можеше и по-зле да е  Crazy Ето я и самата количка:

Направо съм влюбена  Heart Eyes Гледахме и още една:

На тази повече ни хареса цвета и донякъде материята, но първата е далеч по-подходяща и удобна Flutter

В Premaman пък ни казаха, че трябва да си поръчаме по каталог - е как ще поръчам така без да съм я пипнала  Thinking Отгоре на всичко само количката струваше 1000лв, а ако искаме кошове за новородените, още 800лв  Shocked Имаше и една за 650лв, но пак трябваше да си купуваме допълнително разните там неща... И като цяло не останахме никак доволни  Crossing Arms

Сега чакаме да доставят и от първия вариант близначки в Mothercare да идем да побутаме в магазина и да решим коя да вземем  Mr. Green Това ще стане някъде януари - до средата най-вероятно, защото чакат доставка  Wink
Много мили момичета и в МОЛа и на Леге - единичните са около 500лв, така че ако не сте се спряли на модел си струва да проверите  Peace
А после ще си искам процент от тях  Whistling

Бебетата, риткат та се късат  Heart Eyes Демонстрирахме на татито какво бурно море може да бъде моя корем точно след вечеря Grinning Няма да споменавам реакцията на татито... Laughing

Утре отивам да видя бебето на едната ми най-добра приятелка - само на 1 месец е  Heart Eyes Само като си представя, че ще гушна такова фъстъче...  Blush А след няколко месеца цели две  Joy

Приятна вечер за сега, че много се разписах  Hug

# 109
  • Попово
Маргарет, искпрено съжалявам за загубата ти... миналата година октомври преживях същото, трябва да си силна и  ти желая догодина отново да имаш 2 чертички  Hug

# 110
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Маргарет прегръщам те и ти желая да си силна колкото и трудно да е  Hug Praynig  bouquet

# 111
Дидиа, няма да плашиш така новобранките LaughingЗа избор на лекар-тук вече не съм съвсем съгласна.Нагледах се и аз докато лежах в болницата на случки: та-влиза за раждане жена, има уговорка с д-р Едикой си-ами общо взето, няколко часа го чака да дойде от друго раждане, а през това време другите не и обръщат внимание, защото е именно на д-р Едикой си...Не смеят да я пипнат.Започна си сама раждането, милата, легло до легло сме били, та не си измислям...бебето проряза само и само защото се развиках на финала дойде една акушерка... TiredАз самата влезнах без абсолютно никаква уговорка.На дежурен екип.Е, имах трудно раждане с усложнения, изредиха ми се няколко екипа на практика-ами от всеки един съм възхитена.Как пък една дума на криво не ми казаха/само ми се караше акушерката, когато не напъвах и не дишах правилно, ама с право!/Как пък не намекнаха за нещо.Свършиха си хората работата/всичките 3 екипа!!/ както трябва и до ден днешен съм им благодарна за помощтта да се появи на бял свят момиченцето ми, че и мен така ме оправиха после-като нова Party
Та-всеки си взима решенията за себе си-аз смятам да процедирам по същият начин.Сега се сещам-сестра ми имаше приятелка на приятелката-сестра при бебетата в Шейново.Та-раждам си аз,,,телефоните звънят в родилна зала-за мен се пита.И така-няколко пъти.Изнервиха се сестрите там, взеха на криво да ме гледат.Така че-това за мен е по-лошият вариант лично.Обадих се тогава аз на нашите, та спретнах лек скандал-аз като родя-то ще се чуе, какво им звънят на хората през 5 минути, те си имат работа, дразнят се, пречи им това...Пусто зор за връзки!Е, все пак родих благополучно и без връзки. Hug
Ая, за количките-гледайте да са с цяла дръжка/ като първият вариант, който си показала/Мое мнение, разбира се, но смятам, че са по-удобни.В смисъл-количката се бута и с една ръка, ако се наложи/ например с другата си държиш кафето Mr. Green/Тези с две дръжки няма как да буташ с една ръка, натискът при качване на ботдюр също е различен някак.А твоята количка ще понатежи доста бързо, смятам, че това ще ти е по-удобно.Аз моята количка съм избрала още в началото, предвид че знам какво точно искам ми беше лесно.
Теволере, напуши ме смях, като каза, че имаш час път до болницата, при все, че не ти е в града...То аз тук толкова пътувам сутрин за работа, вечер-двойно повече.В час пик, от нас до Шейново наприменр ми е повече от час вече.Да не говорим пък и като затърсиш там място за спиране-уличката е една на баир и тясна, все е задръстена, я някой изписват...лудница е...така че аз смятам да се ослушвам и ако трябва и аз по-рано да тръгна, да не чакам последният момент от зор да съм си повече вкъщи.Айде няма нужда да напъвам в колата, нали? Crazy

# 112
Маргарет, наистина много съжалявам за това, което ти се е случило! Cry Аз преживях подобно нещо, но по-леко, защото беше по-рано, а и попаднах на свестна докторка, която ми спести много отрицателни емоции. Пожелавам ти бързо да се съвземеш и следващия път - здраво и хубаво бебе!
За градината - Пенелопа, мойта дъщеря още свиква с градинината си, но тя е близо до нас. Въпреки това съм говорила с гледачката, която я гледаше до скоро, да я взима. когато е необходимо. Не мисля в никакъв случай да я спирам от градина! мисля, че имаш голям шанс да я преместиш в по-близка до вас градина, ако подадеш молба началото на следващата година.
За секциото - аз още нямам дата, дори не съм решила твърдо къде ще раждам, но е почти 100% сигурно, чв ще е секцио, защото предишното ми раждане е секцио, а в България това е показател за следващо раждане със секцио. Но ще си позволя да споделя, че ако имах избор, без това да е по-рисковано - бих родила нормално. Мисля, че в повечето случаи секциото случайно е по-леко от нормалното раждане - в моя случай беше тежко. Cry Но в повечето случаи, мисля че чак непосредствено преди раждането (или по време на него) може да се вземе решение за секцио.

Весели празници на всички!  bouquet

# 113
пенелопа  не е точно така както го описваш в смисъл това че като имаш уговорка и лекаря ти закъснява и раждаш сама. Аз имах уговорка първия път и два дни преди да родя бях решила че раждането започва и в 2 часа през ноща събудих лекаря с който се бях уговорила и дойде в болницата за 30 минути от обаждането за да установи че имам контракции но съвсем не е започнало раждането и си ме върна в къщи и даже и дума не каза затова че напразно съм го притеснила. Все пак нали това е идеята да имаш уговорка и да си плащаш: 1. за да е на разположение по-всяко време на денонощието 2. да се отнесе професионално към положението независимо дали има усложнения или не. Имам наблюдение и върху момичета които раждаха до мен в болницата без уговорка и да ти кажа никога не бих си го причинила във съвременния живот изпълнен с корупция и недобре платен лекарски труд.

За раждането tevolere  аз ходя на ЖК и ще раждам в Торакс ако искаш мога да ти дам някаква информация допълнително.

А мнението ми за другите места ьза раждане в Пловдив са:

1. ВЕСЕЛА - там раждах първия път. Ако решиш там задължително с уговорка с някой добър лекар защото ще те оставят на произвола на съдбата и ще раждаш наред с циганките. Много е мизерно там освен че имат един допотопен ехограф на който специално преди раждането гледаха дали пъпната връв не е увита около вратлето и казаха че всичко е наред то при самото раждане излезе че точно такъв проблем има детето и не може да тръгне да слиза надолу да излиза.  Другото което е в баните и тоалетните е адски мръсно и пълно с циганки които се крият да пушат  Mr. Green Въпреки че раждах при Д-р Дренски който е шеф на болницата и ме бяха настанили в стая с млади майки като мен условията пак си бяха гадни и го помолих ме изписаха на 48мия час веднага след задължителната ваксина на малкия. Ох дано не подействам кофти на онези които са решили да раждат там  Embarassed

2. Новата АГ Селена - хубаво е че утвърдени имена от Весела и други болници като Минев са там. Лекарите найстина са добри, но клиниката е много нова и не знам до колко е подготвена за евентуални не дай си боже усложнения. В смисъл като апаратура и др. такива за новороденото и майката ако има усложнения. Иначе Цените им през здравната каса са 480 лв. нормално раждане, 750 лв. секцио и 100 или 150лв. избор  на лекарски екип. Доколкото си ги спомням. В смисъл че това се доплаща към това което им дава здравната каса.

3. Торакс - аз ще раждам там. Няма да я хваля ще говоря обективно. Частна АГ клиника вече от 5 години мисля. Аз съм си избрала д-р Даскалов. Условията са страхотни няма нищо общо с държавните болници. Истина е че е  доста по-скъпо: нормално раждане - 800 лв., секцио 1100 лв. Вътре влиза абсолютно всичко за което се сетите: упойка, анестезиолога и всичко всичко, ма мен ми казаха да си нося само четка за зъби и гримове и нищо друго нито за мен нито за бебето. Сам в стая (ако искаш си доплащаш и мъжа ти може да остане в същата стая), хубава храна (за сравнение във Весела ми даваха филия с лютеница  Mr. Green- представяте ли си на току що раждала и изгубила сума ти кръв, вместо нещо за подсилване). Аз също си мислех че е скъпо и не е много лесно на хората да си го позволят ама като ходя на ЖК ако ви кажа какво чакане е, бременни и пак бременни много. Явно хората намират начин да си го позолят и на мен не ми е много лесно да си го позволя но всеки сам преценява.

Ама че много се разписах извинявайте ако съм досадила  Embarassed с болниците в Пловдив ама видях че наколко майки се интересуват.

Хайде лек ден.  Heart Eyes

# 114
пенелопа  за детската градина. Моето мнение е че в никакъв случай не трябва да спираш детето от градина.

Първо защото ти никога не можеш да му предложиш в къщи компания от още 20тина деца на нейната възраст, а за децата няма нищо по-хубаво от общуването с деца.

Второ в градината не просто ги гледат те следват одобрена програма по която ги обучават. В зависимост от възрастта им ги напътстват към учене на букви или цифри или да пишат или да рисуват, песни, стихотворения в зависимост от възрастта им. Аз съм много доволна от обучението в градината на сина ми. Да ти кажа колкото и внимание да му отделям в къщи не можеш да подготвиш сам детето по начина по който ще гонаправят в градината.

Чувала съм разбира се и за градини в които въобще не обръщат голямо внимание на обучението а го карат по-скоро само като отглеждане но като цяло всички имат одобрени програми и учебници по които трябва да работят.

# 115
пенелопа  не е точно така както го описваш в смисъл това че като имаш уговорка и лекаря ти закъснява и раждаш сама. .......Хайде лек ден.  Heart Eyes

Пепа, мила, не е така  в част от случаите, в половината да речем...другата половина от случаите си е баш така.Не една и две приятелки платиха и не видяха лекарите, за които платиха TiredНеприятно е.Съвет от мен.Отивате да избирате лекар по-отрано.И се виждате с него няколко пъти.Иначе-само да се запишете-какво от това?Като пак не сте го видели

всъщност кой е ...Някои вадят късмет, други-не чак толкова...Лични наблюдения, да не говорим, че две от най-добрите ми приятелки са акушерки, та от тях знам и за фрапантни случаи...Дано всички ние се разминем с некоректността, това пожелавам, а всеки си преценява-написала съм го поне 100 пъти. Peace

А за градината, май не си ме разбрала-и аз Не искам да я спирам, имам чудесни отношения с госпожите, пре-пре доволна съм от гледането-вече трета година ми я гледат чудесно!!Просто е на другият край на града и физически няма да имам възможност с бебе на ръце да прекосявам София, за да я водя...това ми е драмата... Confused

# 116
Пенелопа   да и аз за това говоря. Не просто да си избереш лекар и да му платиш без да си му видяла очите. Аз ходих миналия път от 7ми месец веднъж месечно при него да ми следи бременността а сега от самото начало съм си при лекаря при когото ще раждам. За мен е важно човека който ще ми води раждането да ме познава още от бременността да знае имала ли съм проблеми или не, как съм се чувствала, какви оплаквания съм имала и не на последно място трябва да ме е убедил че мога да разчитам на него и да се оставя в неговите ръце. мисля че ако се познавате от преди отношението му към теб няма да е като към някой който мну плаща за да е там а ще сте един вид познати.

За  градината разбрах че ще ти е трудно да остане там където е но мислъта ми беше че дали ще търсиш начин да я преместиш или някой да я води и взима от старата градина но в никакъв случай да не я оставяш в къщи защото мисля беше казала и за такава опция.

поздрави  Wink

# 117
Да, Пепа...драмата ми с градината е по-голяма всъщност, защото НЯМА кой да я води и прибира.Просто няма.Аз ако я имах тази опция, щях да съм спокойна.Вариант да наема жена-пак не мисля за удачен, защото ние живеем в единя край на София, градината е точно на противоположния, пътува се ужасно много, сменя се транспорт, а чужд човек с малко дете-не бих пуснала така, за зимата да не говорим, че аз ще си побелея докато ми я върнат вечер... TiredТакси да се хваща-по 10 лв за курс е това, че и на жената да платя за услугата-не става...Местенето-пак е драма.Не заради детето-то ми е комуникативно, е се справи.няма места.Ходих, обикалях, молих, предлагах спонсорство-няма....Сега, след Нова година пак ще ходя, знам си урока.Всички директорки ме познават лично вече, по няколко пъти сме говорили-като няма място-на челна стойка да застанат-няма къде да сложат още едно легло.Факт.Чакаме някой да се откаже просто, нищо, че има пред мен чакащи, ще ми приемат детето, заради бебето просто...Ще спонсорирам и така...Но-чакаме да се откаже някой.А това дали и кога ще стане-не се знае..Вариант-частна градина-пестим за апартамент-нямаме излишни дето се вика, а са доста бих казала парите, поне за това, което проучвах.Въобще-за сега съм с вързани ръце, щурам се-с тази мисъл лягам, с тази мисъл ставам, за нея мисля.Не искам да и режа крилата, оставяйки я вкъщи.Лятото-да-ще заминем на Варна малко, ще пстоим там, ще е разнообразие за нея, но това е временно решение, през това време ще чакаме някой да се откаже просто и да заеме тя неговото място.Това е... ooooh!Друго мислех тези дни-настане ли момент, когато не мога да я водя-ще поостане с мен, но ще търся варианти за ходене за няколко часа в занимателни центрове, читалища, спорт.Аз няма да я оставя така, та събирам и идеи...Да я запиша на плуване, на кънки сега зимата да я водя-да започнем от сега, че да не остане в един момент вкъщи със скуката.Аз ви казах-сега-4 дена беше вкъщи, нали бяха почивни дни-ми скъса се от скука, милата, то и деца нямаше никакви.

# 118
Искренно ти пожелавам някой да се откаже и да се намери място за детето ти.  Praynig

Вярно че в София е най-голям проблема и ние в Пловдив виждаме зор с градините ама при вас е по-зле.

# 119
  • Пловдив
Да се намеся и аз в дискусията за плащането. Аз сигурно имам някаква нереална идея за плащането. Някак ми е странно да си платиш ей така на специалист, който може да има в същото време платен ангажимент с друг и другаде. Друго е, че не разбирам чисто морално самия акт на плащането.Мисля, че не бих си позволила да звънна в 2 през нощта да си потърся доктора (не искам да кажа нещо) просто съм такъв човек. За сега както съм решила за Селена много се надявам на коректно отношение от добри специалисти. Вече когато раждането е факт и всичко е минало и аз съм доволна от екипа, нямам нищо против да им се отблагодаря финансово. Идеята ми е, че това е един вид услуга, за която ако е извършена както трабва си плащаш, а не първо си плащаш и после се молиш да е имало за какво. Изключвам таксите на самата клиника. Явно аз имам някакъв дефект в главата.
За други места в Пловдив - чувала съм добри отзиви за Втора градска и за ВМИ, но за там в последно време чух и много лоши и се разколебах

Общи условия

Активация на акаунт