Коледа и новата 2007 на прага чукат, а нашите бебоци през АПРИЛ ще гукат

• 15 600
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Бенита, аз си платих след като родих и то не аз ами свекър ми понеже се познаваше с доктора, имаха си някакви взаймоотношения. Между другото има доктори при които ако ходиш в частния им кабинет и им плащаш за редовна ЖК през бременността то после раждането те си го водят без допълнително плащане.

А за обаждането в 2 през ноща. Да ти кажа като те обземе паника и страх и не знам си какво още спираш да мислиш че ти е неудобно да събудиш някой и просто го правиш. Аз сега ще раждам в Торакс и въпреки това ще раждам при определен лекар и ако той не е на работа като отида имат ангажимент от клиниката да го извикат. Така е и в Селена ако си си избрала определен лекар. А когато гопворим за частните клиники ти отношението и вниманието си го получаваш независимо при кой ще раждаш те знаят цената на пациентите и си ги пазят. Но ако отидеш в държавна АГ на саниотарките, акушерките че дори и на докторите не им пука много дали ще родиш при тях или в другата болница например, те са на заплата и ако имат по-малко работа през ноща по-добре.

А си и казах мнението че предпочитам лекаря пеи когото ще раждам да ми е следил бременността и да знае как е протекла за да може да предвиди евентуалното развитие на раждането.

Поздрави  Sunglasses

# 121
  • Разград-София
Благодаря ви от сърце за топлите думи и за подкрепата,това означава много за мен защото бях свикнала с вас да споделям радост и тревога.Благодаря ви момичета Hug.Надявам се да родите всички здрави и щастливи бебчета.Ще продалжавам да ви пиша и да следя как сте ,защото за мен не сте просто бременни жени с които си пиша , а и приятелки!Пожелавам ви от сърце весели празници и успешна нова година. Целувки и прегрътки Hug Heart Eyes   И да се пазите!

# 122
Margaret Дано наистина сме ти помогнали поне малко в този труден момент, мерси за хубавите пожелания и дано се възстановиш много бързо Hug
На мен ми предстои една много неприятна манипулация на зъб Cry, дори казаха , че най добре е да се извади, но мненията за упойката съчетана с бременност са противоречиви и в повечето случеи не се препоръчва, но незнам , ако пък не могат да го оправят по друг начин??? newsm78 Той е мъдрец, от който на коледа докъто си миех зъбите се счупи едно парче и ми се оголи нерв, та по спешност ходих да ми сложат лекарство-арсен, което беше предшествано от пилене #Crazy от дете не са ми пилили без опойка по зъбите. Е много ми е ужасно и от болката , а имам и скомина от пилене даже ноктите не си оформем с пила, много ме е страх , а след малко трябва да тръгна , а миналия път и бебко така риташе докъто бях на стола #Crazy. Стискайте палци и споделете , ако някой знае за упойките???

# 123
Неци, неприятно...Пий две нош-па превантивно де, ама...това е положението.Аз ходих миналата седмица-правя си зъбите без упойки винаги.Чистих зъбен камък заради венци, че са на рани станали, направих един зъб-нищо страшно не беше.Лошото е, че имам и аз мъдрец, който илзезна тази година целият, на криво, труднодостъпен е и много на вътре-труден за работа.Аз исках да хо махам, но ми казаха-не сега-сега не е за вадене. Изчакай поне да родиш, че ваденето не е шега...Но това при мен-има мегдан да се изчака, ти си спешен случай , та не знам.Иначе ми казаха, че се слага упойа, която става за бременни, но чак за вадене Thinking/т.е. на мен ми предложиха, ако много ме боли при правенето на зъба, за да не предизвикаме някоя контракция от стагане на стола да ми сложат упойка-имало такива/

# 124
Неци,моят зъболекар ми каза,че никакви упойки не са препоръчителни да се слагат на бремении,така че хубаво си поговори с твоя... Thinking Стискам палци всичко да мине добре..А за пилите-и аз съм така,даже и ноктите не си пиля..Гадно ми е и то много.
Момичета,има един въпрос,който не ми е много ясен.На няколко пъти се споменава за плацента,която е разположена ниско.Какво точно означава това и по-опасно ли е за бебето,ако е ниско плацентата?Аз се притеснявам,понеже бебеко ме рита много ниско долу и си мисля-дали това означава ниска плацента??Просто съм доста неинформирана?Крие ли опсаности ниската плацента и как може да се разбере дали е такава(освен при доки-чак на 9.01 съм при него)?Благодрая ви предварително Hug
Днес заминаваме на гости на мама за 2 дни и много ще ми липсвате.Ще мога да ви навестя чак събота вечерта предполагам....И да внимавате!
Поздрави !  bouquet

# 125
 Tiredпенелопа Благодаря ти за инфото, поне ми поолекна като знам, че има такава упойка Whistling, отивам пък те нали са лекари да внимават какви ги вършат, все пак им се доверявам, не на всички деlittle^cuttie по това къде те рита бебето можеш евентуално да се ориентираш как е разположено самото бебче, но не и плацентата. Само с УЗ могат да я видят къде е. Ако е ниско и пак зависи колко ниско пречи на нормалната родова дейност и се прави секцио, а за самото износване май в пъвите месеци е по-проблемно ако е там плацентата, но ти не си внушавай сама разни такива.

# 126
ниското ритане не означава ниска плацента. ниско разположената плацента може да попречи на бебето да излезе и се препоръчва секцио. нещо като плазия и частична плазия ми се въртят в главата но може и да се бъркам и да е с друго име диагнозата. това се вижда на видеозона и се следи. може да предизвика безболезнено кървене което се спира с лекарства и почивка в много краен случай може да се получи аборт. лекарите правят всичко възможно да спрат кървенето за да се изчака плода да стане достатъчно голям за да има шанс да оцелее ако се наложи по-ранно израждане. вече и в 6 месец децата оцеляват има родени по 600 гр. и са живи и здрави важното е да се постъпи адекватно в ситуацията. не се стряскайте това се случва рядко и има предпоставки за такава диагноза

# 127
Здравейте, априлчета Simple Smile
За зъболекарските упойки - доколкото знам могат да ни слагат упойки без адреналин. Преди 2 месеца ми правиха зъб и се наложи малко упойка, защото подскачах от болка на стола и зъболекарят ми нямаше как да работи. Но той знае, че съм бременна.
За уговорките за раждане - отсега съм решила, че моята лекарка ще е с мен, когато великият момент настъпи. Няма да ме е срам да й звънна посред нощ, но си мисля нещо друго. И лекарите са хора - ако е извън града или е болна, или я хвана на маса с компания, няма да е във форма за работа ... какво правим тогава newsm78
За ритането - моето дребосъче ме рита винаги ниско и настрани. Само 2-3 пъти ме е ритало малко под пъпа. Но и аз съм чувала, че неговото разположение не зависи от плацентата.

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 16:22 от Гигилче

# 128
veselina miteva  думата за ниска плацента е превия.Тя може да е пълна или частична,т.е. да покрива напълно или частично входа на шийката.Има случай обаче когато плацентата не покрива изобщо шийката но е ниско долу близа до входа и това не е толкова опасно .Превията по често се среща в началото на бременоста.В повечето случай плацентата"мигрира"(качва се) както стана и при мен.По чести са отлепванията на плацентата при такива диагнози.Колкото е по напреднала бременоста толкова са по големи кръвоизливите при отлепянето на плацентата.Риск за бебето в този случай няма,защото отлепването е от страната на матката.Рискът е за майката, тъй като тя губи много кръв.Затова при бременни с такава диагноза се препоръчва пълен покой и никакви сексуални контакти. Плацентата може да се качи и в по напреднала бременост. При първата ми бременост това стана в 8-ми месец.Ако досега не са ви казали че имате такава плацента най-вероятно нямате проблем,но ако някоя от вас има съмнения нека попита доктора си за разполужението и.

# 129
Zdraveite na vsi4ki. Az sam ot Plovdiv. Ste imam mom4entze. Termina mie na 07.04.2006.

# 130
neci както писа Гигилче, наистина има такива упойки. Всеки зъболекар трябва да разполага с такива, те са без адреналин и не могат да предизвикат контракции. Използват се включително и при ваденето на зъб. Според моя зъболекар са безвредни за бебето. Избягва се единствено използването на определени лекарства при умъртвяването на нерва и антибиотиците. Така че спокойно за всяко нещо има решение Hug
За ниската плацента, аз съм с такава. Има разлика обаче между по-ниско разположена плацента и превия. Док каза, че може всеки момент да се вдигне, така че трябва да се чака, но това се вижда само на видеозона.
За ритането - досега бебто ме е ритало винаги много ниско, някой път почти до самата свивка на крака, а когато ходим на преглед си е разположено нормално - малко по-ниско, но това зависи от структурата на тялото и от това как се е наместило в момента. Grinning

# 131
Дидиа, няма да плашиш така новобранките LaughingЗа избор на лекар-тук вече не съм съвсем съгласна.Нагледах се и аз докато лежах в болницата на случки: та-влиза за раждане жена, има уговорка с д-р Едикой си-ами общо взето, няколко часа го чака да дойде от друго раждане, а през това време другите не и обръщат внимание, защото е именно на д-р Едикой си...Не смеят да я пипнат.Започна си сама раждането, милата, легло до легло сме били, та не си измислям...бебето проряза само и само защото се развиках на финала дойде една акушерка... TiredАз самата влезнах без абсолютно никаква уговорка.На дежурен екип.Е, имах трудно раждане с усложнения, изредиха ми се няколко екипа на практика-ами от всеки един съм възхитена.Как пък една дума на криво не ми казаха/само ми се караше акушерката, когато не напъвах и не дишах правилно, ама с право!/Как пък не намекнаха за нещо.Свършиха си хората работата/всичките 3 екипа!!/ както трябва и до ден днешен съм им благодарна за помощтта да се появи на бял свят момиченцето ми, че и мен така ме оправиха после-като нова Party
           Пенелопа и мили момичета,извинявам се от сърце,ако сте разбрали по-горното ми мнение като заплаха,сплашване или по какъвто и да е друг неприятен начин.Изказала съм мнение ,в което съм убедена и не желая да повлияя на свободния избор , на която и да е от вас.
                        Пенелопа,за съжаление при нас изредилите се 3-4 екипа не само,че не си свършиха работата,но и до края на живота си няма да мога да се освободя от страховете и притесненията за детето и състоянието на ръката.За лекарската им етика не искам да коментирам.В нашия случай не мога да бъда благодарна на нито един от присъствалите на раждането или от "полагалите" грижи за дъщеря ми през 5 дневния и престои преди да влезе в родилна зала.
                                         За уговорката - ами ние сме се договорили с лекар,който си знае работата перфектно.При последното раждане в същия ден родиха 3 негови пациентки и дъщеря ми в това число и не чух някоя от тях да е казала,че е оставена без наблюдение и внимание.А за мърморенето на акушерките всеки има право да си мърмори ,за каквото си иска,но в нашия случай не чух подобно нещо.Да уточня докато бебо беше в родилния дом нашия доки всеки ден проверяваше състоянието му и ни уведомяваше.
                                         Аз вече писах,че поговорката "пареният от супа и таратора духа" в моя живот се е настанила трайно.Колкото пъти видя малката ми принцеса толкова пъти усещам стягане на гърлото и сълзите ми потичат.Опитвам се да бъда силна,но за съжаление съм и реалист.
                                        Още веднъж се извинявам , ако съм засегнала някой и сте разбрали грижата ми да ви предпазя от нашата грешка като заплаха.С нетърпение чакам месец април за да мога да се успокоя,защото когато дъщерите ви почнат да раждат само тогава ще можете да ме разберете напълно.
                                        Желая ви весела НГ и много здраве.                  

# 132
Дидиа, до колкото си спомням, вашият доки всъшност е и "мой"-неговият екип беше един от дежурните, когато аз раждах WinkВсе пак аз вярвам, че в Шейново случайни няма, всички са доказани професионалисти в родилна зала.Аз не съм му пациентка, просто попаднах на негов екип, той пое раждането от предишният екип....та при него се роди дъщря ми фактически... HugПък аз се помайтапих за това със сплашването-предполагам всички разбраха Peace
/Де да бяха всички майки-баби като теб, всеотдайни към децата си и съпричастни към мъките им... Sad/

# 133
  • БГ
пенелопа  смей се ти, Joy поне имаш практика, аз съм супер неориентирана, ама ще питам.... Mr. Greenпреди живях в голям град  и нямаше проблем, ама като  мъжо работи тука в тази пустош какво да ти кажа......едвам се намират свестни лекари, не практикували оба4е епидурална упойка и не спират да ми хвалят нормалното раждане.... Rolling Eyes, затова в 9 мес. заминавам и ще се ослушвам, после газ до пловдив и така, ще събирам инфо, защото смятам да се поглезя сега.Вече съм
+9 кг.  #CrazyАма ще смъквам после , няма как .А знаете ли кога се прави тест за алергията за епидуралната упойка ?
хубава ве4ер на всички  bouquet

# 134
Теволере, споко...ослушвай се, и аз така ще правя...Практика, ама като тръгне-не пита.Това, че 1 път е било бааавно и трууудно, не значи, че ще имам такова време за реакция и с второто.Уж казват, че по-бързо ставало, но на фона на моите часове с първото-де да знам...Та дано стигна с разкритие за епидурална, а не в задръстването да си докарам 10-те сантима като стой та гледай!Незнам за теста, ще питам и аз, но аз, при първото раждане направих кръвоизлив при раждането на плацентата, та се наложи една хууубава ревизия да ми направят и ме пощадиха и ми сложиха пълна упойка на финала, че да ме изчистят хубаво и да ме закърпят още по-хубаво.Незнам до колко има връзка, но я минах тази упойка, макар и с много нисък хемоглобин и трудно излезнах после, но я понесох... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт