Коледа и новата 2007 на прага чукат, а нашите бебоци през АПРИЛ ще гукат

• 15 606
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
И на мен ми е интересно кога се прави тест за алергия към епидуралната упойка. Стига да не забравя, на следващия преглед ще разпитам лекарката.
Ако няма причина да не мога да родя нормално, ще си я искам!
Има ли опасност да си я поискам и да не ми сложат, а да нямам алергия?  Embarassed Embarassed

# 136
Епидуралната се слага на определени см разкритие.Ако отидеш с повечко-няма смисъл да ти слагат просто Wink

# 137
Здравейте и от мен! Със закъснение ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Simple Smile
Пожелавам ви най-вече здраве - всичко друго ще си го напазаруваме...или родим Simple Smile!
Няма да ви занимавам с нашите коледни празници - само това, че компенсирах доста с движение и разходки.
Днес гинеколожката ме привика на консултация с обвинението, че не съм отговорна - сто пъти съм я питала през колко време да идвам и кога! Това явно не беше достатъчно, а трябваше да ми изкара ъкъла, че ако имам път към София е добре да мина през Майчин дом да се прегледам. И защо - защото бебето било "хулиган", ритало много, хиперактивно! Ако беше продължила още малко да натиска корема ми, сигурно и аз щях да я изритам.
Реших да не и обръщам внимание и да изчакам до 4 януари, когато съм на преглед при лекаря ми.
Колкото до мазането, аз използвам MUSTELA - френска козметика. Имат цяла серия за бременни жени  - аз лично ползвам крема против стрии. 1 опаковка струва 34 лв. и отива за 1 месец - аз мажа само корема и гърдите си.
Пак призовавам бургаските бъдещи майчета да се включат и споделят мнения!

# 138
Здравейте preggo ,
За уговорките с лекарите - аз лично ще се чувствам по-спокойна, ако знам, че за мен се грижи определен лекар. При моя док ходя от 2-я месец: именно в това е смисълът да ходите всеки месец при един и същи лекар -  пак давате пари, но един вид разсрочено  Money . Но в "Тина Киркова" са легализирали корупцията с т.нар такса "избор на лекар" - внасят се 500 лева, които се поделят между болницата, моя док, акушерката и анестезиолога. Така че всичко е въпрос на гледна точка, уж няма да плащаме, но всъщност... Все пак мисля, че този вариант е по-добър, отколкото някой непознат лекар да хване мъжа ми пред родилното и да го изненада с искане за опраделена сума докато аз раждам.
За упойката - мислите ли, че може да не ми сложат, защото съм с нисък хемоглобин?
И да ви кажа нещо смешно - снощи ходихме на кино и беби пощуря от съраунда box . А когато се прибрахме и си погледнах корема без дрехи, беше ужасно смешно, защото непрекъснато се местеше като корема на сигърни Уивър в "Пришълецът"  smile3532
Желая ви прекрасен ден!   bouquet  babydust7

# 139
Хей априлски коремчета много весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА  много здраве и късмет Ви пожелавам.Ние вчера бяхме на преглед и вече 100 процента сме МОМИЧЕ   stork-girl толкова съм щастлива точно това исках.
Aya  моля да ми сложиш една кукла .
Относно мазането аз ползвам от деня  в който разбрах че съм бременна какаово масло сега последното което си купих е http://uk.loccitane.com/product/product.asp?product=01BB150KA&variant=&=  от новия матазин който е на витошка и патриарха.
За ритането  newsm32 нашта балерина не се спира толкова е хубаво.
Някой мислил ли е  вече за име  smile3506

# 140
здравейте, Честита коледа
нямах време да чета в сайта та чак сега влизм и докато Ви прочета... Wink
за мазането и аз ползвам крема против стрии на Мустела много съм доволна, защото преди много ме сърбеше кожата на корема а сега нямам проблеми.
За раждането много мислих и го реших още в началото като си намерих доктор който ще ми води прегледите и ще ме изражда, съответно си заплащам всичко. Като слушам познати как са си изпатили и реших да не рискувам.
Момичета някой от вас ходили на курсовете на 9 месеца, аз бях вчера и много ми хареса. Ако ходите кажете та може да се видим там.

# 141
Здравейте и от нас  Hug

За курсовете, аз не съм ходила, но от 1 февруари като изляза в отпуск мисля да започна да ги посещавам - сега не ми е много възможно  Rolling Eyes

Поредния ми кошмар е, че сънувам как не мога да си преценявам габаритите и непрекъснато си удрям корема в хора или предмети Embarassed

За уговорката с лекарите, въпрос на личен избор е наистина - съгласна съм с Пенелопа  Peace При мен случая е по-специален и затова знам, че ще имам уговорка. Но ако си бях забременяла нормално, носех едно бебе и нямах сериозни проблеми, щях да се спра на съвсем различен вариант - например в Правителствена израждат по здравната каса, няма много народ, т.е. е по-спокойно, правиха ремонт на крилото преди няма и 3 години и са много мили и внимателни с родилките. С други думи, при нормална бременност не бих се спряла на някоя голяма и масова болница за раждане и най-вероятно не бих имала уговорка с лекар  Wink Но пак подчертавам - въпрос на личен избор

За имената, мисля и то много отдавна, но все още не съм стигнала до консенсус с вътрешното си аз  Crazy Ако имате идеи, давайте, че мъжките са ми голям зор, а при мен трябват и две  Laughing

# 142
Здравейте, момичета!  Искам да пожелая на всички приятно изкарване на празниците, и Щастлива Нова година, която да ни донесе здрави и весели бебчета!
Не съм влизала тук почити цял месец, тъй като имах много работа. Искам да ви кажа, че междувременно ходих на лекар, и нашия бебок вероятно ще е мацка. . Така че, Айя, можеш да ми сложиш розова панделка. Вече я усещам доста сериозно да беснее в корема ми, и това е много приятно усещане. На моменти е леко дискомфортно. Имам чувството, че бебето се обръща цялото около остта си. При вас така ли е? Не че се оплаквам, просто питам?

# 143
FRutELiA[ /color] моето момичешко име беше Лора резервните ми бяха Мира и Калина, като Калина беше от един мой сън още преди да забременея и после установих, че не е лошо хич.Ако ти или друг ги хареса-ползвайте ги аз ги харесвам, защото няма да се чудят как да се обръщат към нея. Момчешко ми харесва Мирослов, но не знам дали мъжо ще го одобри, той все още не иска да коментираме имена и му викаме малкото Цуце, защото ние се наричаме Цуцка аз него и той мен. Joy. Свекър ми пък е Никола и аз одобрявам и този вариант. Също не лоши са Калоян , Калин, Симеон, а за близнаците- не знам някои ги кръщават с подобни имена, но май по-добре с различни.gabin
Цитат
Имам чувството, че бебето се обръща цялото около остта си.
моето бебоче не се врътка чак толкова, но всеки го усеща различно

# 144
Името на втората ми дъщеря беше готово, чакаше я още преди да е зачената...Беше отредено за кака и, но така се стекоха обстоятелствата, че в последният момент реших друго и така си остана първото измислено име-да си дочака притежателя Laughing

# 145
За момиченца има много красиви имена - аз лично бих се затруднила заради многото бройки  Crazy Ема, Габи, Вики, Валентина, Доротея, Мария и т.н. Най-извратеното, което много ме кефи и като звучене и като значение е Тиара - означава `коронована`  Flutter

За момченца е ужасно, защото всяко хубаво име, което ни хрумне е името на някой близък приятел или роднина  Rolling Eyes Другото е, че мъжа ми е сложил ембарго на всички имена които завършват на -мир и -слав  Laughing Аз пък гледам какво означават и искам да имат и именни дни и драмата е пълна  ooooh!

За близнаците, в никакъв случай не искам да са подобни  Naughty. И преди съм споделяла, че ще дам всичко от себе си децата да израстнат като самостоятелни личности и да бъдят преди всичко братя, а не близнаци, където обикновенно доминиращия (по-силния) си е добре, а другия цял живот е като опашка и така и не намира себе си като самостоятелна личност  Confused. Та различните имена са част от `играта` (поне според мен)

# 146
 Hug Hug и ние се въртим около оста си Даже вчера лекарката сама се смя на монитора защото малката така си играе че неможе да ни прегледат  Grinning Да ми е жива и здрава
Страхотни идеи давате за женски имена аз почти цял следобед чета но повечето са ми много смешни
Пожелавам на всичики много много прекрасни мигове по празниците много сбъднати желания много здраве и вече искам да е пролет  Heart Eyes

# 147
Понеже се бях подготвила с голям списък за женски имена, отваряйки го, мога да ви предложа още  Mr. Green :
Аглея, Адриана, Андрея, Алина, Александра, Блага, Ванина, Грета, Гергана, Данила, Десислава, Ида, Зара, Магда, Марта, Стела, Теодора, Янита

Надявам се да си харесате по нещо  Flutter

# 148
Здравейте, момичета! Ето ме и мен!

Margaret, много съжалявам за загубата ти. Много мъчно ми стана като прочетох поста ти. Пожелавам ти новата година да ти донесе една прекрасна нова бременност и да бъдеш много, много щастлива  Heart Eyes

alina_nana - за секциото - на мен от клиниката, където мисля да раждам, ми препоръчаха консултация с очен лекар, тъй като съм късогледа, с диоптър 3,75. Не мисля, че сами трябва да си определяме как да родим, защото секциото си е операция все пак, но и аз чувам за много планирани вече дати.

pepa_k и tevolere - и аз съм се насочила към Торакс, Пловдив  Simple Smile

Satriani - и моето бебе е хиперактивно. аз даже доскоро мислех, че това си е така при всички, но се оказа, че не е така. Но пък и никой доки не е изказал притеснение от това. А бебокът не се спира денем и нощем. Лудница  Joy Мъжът ми ме улавя, че се смея и си говоря сама понякога, но вече нищо не може да го учуди.

А бебенце ще е момче и даже измислихме име. Филип  Simple Smile Имаме си и резервно за момиченце, за да няма грешка - Маргарита.

А да не забравя, че имам и въпросчета.  Blush От Торакс ми казаха да си направя изследвания за токсоплазмоза, хламидия, серумно Fe и цитомегаловирус. Знаете ли колко струват те, че поне да съм подготвена. Да не стана разногледа като ида рано сутрин в някоя лаборатория #Crazy... не че съм открила още в коя точно ги правят всички... Засега мисля да ида в ХЕИ.

# 149
здравейте,
за имена ние сме ги избрали още от начало. и двете ги избра приятеля ми и на мен ми харесаха и се съгласих. за момиче сме се спряли на Ванеса а за момче Калоян. за сега е момиче и аз се надявам така да остане но ако родя момче обещавам че няма да го върна Simple Smile

за раждането за сега съм решила да е в Селена там условията са много добри и само хубави неща се пишат и парите мога да си ги позволя. предполагам че и Торакс предлагат добри условия но 1000 лв за естествено раждане не мога да отделя.

изследванията които искат в Торакс би трябвало да ги направи лекаря който води ЖК или ако нямаш такъв понеже ходиш само в Торакс отиди при личната лекарка и тя ще ти издаде лист за тях и трябва да платиш само по 2 лв за всяко изследване ако си здравно осигурена.

Общи условия

Активация на акаунт