Коледа и новата 2007 на прага чукат, а нашите бебоци през АПРИЛ ще гукат

• 15 771
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • offshore & overseas
Здравей maraya_75! Опитах се да ти пиша на лични, но кутията ти прелива...

Нищо! Та аз по принцип съм в сходна ситуация -- Rh - при мъж Rh + Twisted Evil

Прочетох мненията, които са ти дали, но не съм съгласна с някои от тях Confused. Накратко: проблемът при различните Rh (и по специално, когато майката е с Rh - , а бащата с Rh +) се състои в това, че майчиният организъм може да образува антитела (а може и да не образува), което да доведе до едно специфично заболяване на бебето или на плода в утробата (има статия по въпроса на сайта на bg-mamma). Това се случва само и единствено, когато майка и бебе се окажат с различни Rh (предпоставка за което са противополюсните Rh на майка и баща).

Това беше най-най-общо инфо, за да получиш представа, но трябва да знаеш, че няма нищо тревожно и че НАИСТИНА при първа бременност опасността от образуване на антитела у майката е почти нулева. Може и да има научно обяснение, но аз не го знам. Все пак, малкият риск не изключва необходимостта да бъдеш наблюдавана и от 5-ти 6-ти месец нататък да ти взимат кръвна проба на всеки 1-2 месеца (според практиката на ЖК, която посещаваш), за да се установи дали си образувала антитела и евентуално процесът да бъде овладян. Най-накрая, в рамките на 2 дни след като родиш трябва и да ти бият въпросната инжекция, която те предпазва при следваща бременност (но не при ВСИЧКИ следващи бременности). Сега не мога да си спомня името на тази инжекция (нещо от сорта на гама глобулин беше), но лекарят/екипът, който ще те изражда не може да не е наясно. Казвам това, защото в повечето АГ клиники не я предлагат и трябва да се потърси допълнително (мъжът ми преди 2 години я взе от Ракова болница в София).  ИЗВОДЪТе: не забравяй да предупредиш докторите, макар и част от документите ти да включват инфото за кръвната ти група!!

Лично при мен: това е втора бременност (първа неуспешна) и досега не съм образувала антитела. След кюретажа преди две години ми боднаха една инжекцийка и най-вероятно тя е помогнала. Това в случай, че бебка е Rh + (противоположно на моето Rh -), ако не е, няма и начин да се образуват. Но кръвната група на бебка се установява само с амниоцентеза, каквато не съм си правила.

# 211
  • София
Оправих линка.

# 212
  • offshore & overseas
Резус конфликт

Я виж тука -- това е въпросната статия от bg-mamma! 

ЩАСЛИВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ АПРИЛСКИ МАМИ!!!
  bouquet

# 213
  • Попово
здравейте мамета, как сте?
весело посрещане на Новата Година! всички които обичкате да са покрай вас и само положителни емоции през 2007-ма  newsm51

# 214
  • гр.Варна
Здравейте скъпи априлки!
Влизам,за да Ви пожелая весело изпращане на старата и посрещане на Новата година!Много настроение тази вечер!!!! newsm51
Да се отчета какво ми се случи в последните няколко дни!
В четвъртък бяхме на гости на свеки,която живее на другия край на Варна!Тъй като и мъжа ми работи горе долу там,никога не го карам да идва да ме взема от рабопта,а аз си хващам автобусчето и отивам до майка му.Така стана и в четвъртък.Автобуса беше почти празени  си седнах!!!Много друсаша тая машина обаче,много!!!Като слязах от автобуса усетих това,което описвате Вие-нещо като стягане в корема,но болезнено.....не много разбира се.После по време на гостито ме понаболяваше корема,но не много.........но като си трагнахме,понеже ходихме на среща,да се уговорим за Нова година, като слизам от колата за срещата и като ме хванаха пак едни болки........доста боляха.Ама аз мислех,че са някакви газове или нещо такова и затова гледах да се държа.Отидахме на заведение,което беше МЕГА задимено-другите го избраха,а и те много пушеха......получавах пак такива стягания,някои от които доста болезнени!чак,когато се прибрах и си легнах ми мина.Събудих се много зле!от цигарения дим бях като задръстена,болеше ме гърло,запушен ми бе носа,но........трябваше да ида на работа,а и фирмата имаше Коледно парти в петъка....Контракции повече не получих,но..........КАТО ОТИДАХМЕ НА ПАРТИТО НА ФИРМАТА БЕШЕ КОШМАРНО!!!Трябваше да сме 30 човека,а бяхме 40!!Бяхме като в "Дядовата ръкавичка",а мен ме пуснаха до шефа и трябвашер постоянно да се свивам та да не му преча!!!После започна един оркестър да свири!Беше толкова шумно,че шефа си направи тапи за уши от салфетките,както и още доста хора и така я караха...........От моя страна пък Бебо не спря да ме рита.Но риташе така,както никога досега.Сякаш искаше да ми каже,че трябва да си ходим!!Е,ние си тръгнахме след 3 часа седене там.........но в събота вече бях с температура,кашлица,главоболие и т.н.......... и сега съм така,а всички ми се обаждат да контролирам нещата за Нова година,макар да знаят,че не ми е добре!!!Омръзна ми все аз да съм организатора:( #Cussing out #2gunfireТа довечера едва ли ще се стои много!!Добре,че сме наблизо за празника и ще се приберем,когато искаме!!
sissi,относно имената-спряли сме се на почти едни и същи имена за момиченца или момченца, стази разлика,че за момиче може би ще е Валерия.....и другите ми харесват,но Валерия ми звучи най-добре!!!
Поздравявам и Сиси и Литъл Кюти-нашите всетителки,за отзивчивостта и съпричастността  bouquet
Целувки и от мен още веднъж
Весел празник

# 215
здравейте на всички
пожелавам ви весело посрещане на новата година
моят приятел е дежурен тази вечер (пази родното небе) и аз трябваше да реша какво да правя. не ми се ходеше на заведение но маи ще ходя за да не стоя сама вкъщи  Sad мама е много далече а при "свеки" не ми се ходи да ги притеснявам. имаше и една възможност за гости и днес отидох да видя за какво става въпрос и се отказах. беше ужасно пушат цигара след цигара и не проветряват апартамента защото е зима, а не мога да им кажа да не пушат все пак са си у тях. и така реших че на заведение е по-добре там поне има вентилация  Grinning и жената излезна много разбрана и каза че може да отида с компанията в последния момент без да съм платила куверт и вместо алкохол да си поръчам нещо друго (има по 100мл. ракия 1/2 вино и 1/2 шампанско) което е мноооооооооого за мен  Grinning
чао за сега ще

# 216
veselina miteva,май сме в едно и също положение.Нашият татко също пази родното небе в Новогодишната нощ, но какво да се прави. Rolling Eyes
Аз най-вероятно ще си остана вкъщи,защото от два дни съм малко настинала и никъде не ми се излиза,та за мен ще е една спокойна вечер/нощ пред телевизора.
На всички пожелавам весело посрещане и да си изкарате много хубаво,а Новата година да изпратим всички със здрави бебчета!

# 217
  • Чехия
Привет момичета пожелавам ви богати трапези, сърца пълни с веселие и очи блестящи от бенгалски огънчета.

Зад нас остава успешна стара година, а ни очаква една Нова 2007-ма Година която ще е със сигурност Благодатна и Незабравима.
Ще се родят нашите така мечтани Априлчета и ще ни направят най-щастливите жени.
  Hug Hug HugБъдете здрави, обичайте се, Бог да ви благослови. Hug Hug Hug

# 218
  • София
Весело посрещане на Новата 2007 година на всички   ura  bigdance2 Tada и леки и безпроблемни последни месеци от бременността  pregnant
Да ви споходят здрави бебета през новата година  ylinfant      Wink 

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 11:06 от zazu1

# 219
ПРИВЕТ И ОТ МЕН,МОМИЧЕТА!Благодаря за съпричастността на нашите бъдещи щъркелки-вестителки.Момичета,супер сте. Hug  smile3501  love001
На всички  пожелавам весело посрещане на Новата година , нека тя да е здрава,мирна,спокойна и  щастлива с нашите бебчета.
 baloni Kissing Heart babydust7

# 220
  • Попово
Сурва, весела година,
златен клас на нива,
червена ябълка в градина,
пълна къща със коприна!
Живо здраво догодина,
догодина, до амина!
smile3501

# 221
ЧЕСТИТА НОВА 2007Г.

НЕКА СМЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ, МНОГО ОБИЧАНИ И С ПОВЕЧЕ ПАРИ!
ЛЕКА БРЕМЕННОСТ НА ВСИЧКИ И
ДА СИ ИМАМЕ ЗДРАВИ БЕБЧЕТА ПРЕЗ АПРИЛ

bouquet

# 222
  • Пловдив
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
2007 ДА НИ ДОНЕСЕ НАЙ-СЛАДКИТЕ ЗДРАВИ БЕБЕТА

И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН

# 223
Хайде и от мен-много късмет И през тази година, здрави бебета и щастливи родители!  bouquet

# 224
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
ОТ СЪРЦЕ ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ, А ПРЕЗ АПРИЛ ЗДРАВИ БЕБОЦИ.

Марая 75, за резус фактора не се притеснявай. Аз съм с отрицателен, таткото с положителен, карам втора бременност като сина ми е с моята кръвна група, но с резус фактора на таткото. По време на бременността си нямах никакви проблеми. Само след 28 гестационна седмица се правят всеки месец кръвни изследвания за антитела /в "Майчин дом" имат добра лаборатория/, при първа бременност риска е нулев. После след като родих ми биха гама-гобулин и за сега нямам проблем с тази бременност. Отново ще си направя изследвания, но мисля че няма от какво да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт