Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 133
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Това е темата за препоръки за сериали.

# 541
Благодаря на всички, които ми отговориха. Засега си харесах Vera. Част от другите ми се видяха мрачни, но и тях ще поразгледам.

Между другото, извън криминалната тема загледах Star Trek Picard, но засега не е като старите серии.

# 542
Аз го следя (Picard) - първи сезон не ми хареса (имаше и някои добри моменти, но като цяло - не), втори пропуснах отчасти (сложно е, може да се каже, че не съм гледала повечето, но се осведомих оттук-оттам какво се случва), а трети тече в момента и е интересен, но и много особен.
Харесвам режисьорът Тери Маталас, който е създател и на сериала 12 маймуни (подчертавам - сериала); той е бил с второстепенна роля в създаването на втори сезон, но отговаря изцяло за трети - говори се, че е чакал с нетърпение да му прехвърлят цялата отговорност, за да се отърве от всички сюжетни линии и излишни персонажи от първи и втори сезон (което той прави), и да създаде нещо по свой вкус.
Новият епизод беше страшно мелодраматичен. Всъщност, това е характеристика на целия трети сезон - мрак, драма и носталгия. Но сюжетът е интересен, не бих го зарязала (както направих с втори сезон, който беше общо взето тъп).

# 543
  • София, България
Последният епизод не съм го гледала още, но според мен този мрак в целия сезон ще се окаже нещо нарочно. Може би са в някоя от паралелните вселени, нали там беше такова тъмно и черно.

# 544
  • Бургас
Vera също е доста мрачен.
На мен ми харесват точно такъв тип мрачни английски/ирландски/шотландски/уелски криминални мини сериали, чието действие се развива в малки селца.
В момента гледам Hidden.
https://www.imdb.com/title/tt7217374/
А преди това гледах Deadwater Fell с Дейвид Тенант
https://www.imdb.com/title/tt9704568/
Пробвах и Happy Valley, но той е по скоро драма, а не криминален.

И трите ги има в Pickbox Now.

# 545
Уф, защо всичко е толкова дарк? Вкусовете ми се промениха в последните години, и вече загубих търпимост към твърде много насилие или драма. Преди изобщо не ме впечатляваха и си ги консумирах яко. Нещо по-така за слаби нерви ще препоръчате ли? Вчера пробвах Mallorca files, като подобно на Death in Paradise, обаче няма такава скука, та не се лъжете.

# 546
Gliada, по описанието се сетих за "Отец Браун" (Father Brown) - сериал тип уютна крими-мистерийка без кървави и тежки детайли. Британски хумор. Тъкмо приключи десетият му сезон по BBC 1. В ОК е доста гледан, подобен е на "Убийства в Мидсъмър" и сие.

# 547
И "Гранчестър". Пак е за свещеник-детектив...

# 548
  • Вестерос
НОВИ
Тhe Swarm
Django
Lucky Hank
Wellmania с Селесте Барбер
The Power с Тони Колет

ПОДНОВЕНИ

The Night Agent
Blue Bloods
Grey's Anatomy

СПРЕНИ
grown-ish с шести сезон

# 549
Mary, гледаш ли още сръбския сериал?

Joy

# 550
  • София
Аз да си се оплача за Сопрано сезон 2 - как може Тони да разбере, че Сал е предател в съня си?! Това беше супер нелепо (facepalm)

Понякога сънят води до открития /или като в случая разкрития/. Напомням ти за Менделеевата таблица!

# 551
То може и да е възможно, но беше тъпо от гледна точка на сериала. По-добре по по-интересен начин да го беше разбрал, а не изведнъж наготово в съня си.

# 552
  • Вестерос
Според мен тогава навърза нещата, мисля, че имаше ретроспекция в съня му. Спомняше си някакви неща насън. Не съм сигурна, че есента го гледах.

# 553
  • Варна
И "Гранчестър". Пак е за свещеник-детектив...
Аз точно него гледам. Изгледах вече два сезона. Тая Аманда ме дразни. Иначе е интересен. Не мога да му намеря Коледния епизод с бг аудио и явно ще го тегля с превод.
Изгледах и Последните оцелели и беше точно в мой стил. Много обичам антиутопии. Не съм играла играта.

# 554
Mary, гледаш ли още сръбския сериал?

Не, изгледах само първи епизод и се захванах да изгледам последните две серии с превод на Карпи,
а гледам и текущи сериали.
После ще го продължа.

"Гранчестър" ми беше интересен докато не смениха отчето.
Сега седи и ме чака, но не знам дали някога ще го догледам.

"Вера" е най-малко мрачният сериал от всички, които съм изброила.

"Ендевър" като че ли най-много се доближава до "Убийства в Мидсъмър".

Общи условия

Активация на акаунт