Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 470
  • 838
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Изпуснала съм новата тема, разочаровах се от така хвалената добавка регулат ,давах и на двете деца  ,накрая вкисна и го изхвърлих ,и двете се разболяха ,  моля споделете нещо друго имунотрофина ли биозин ли ,в чудо се виждам ,пуснах и малкото на ясла...
Ех,жалко,общо взето каквото и да даваш си минават през един адски кръг в началото и си боледуват.
Давала съм какво ли не ... може би трябва да видиш кое ще даде резултат при твоето дете.Най-жестокото му боледуване беше в периода ,в който от три месеца давах зелена енергия,коластра и мастни киселини на Аквасорс ... тогава се отказах окончателно да давам превантивно каквото и да било.
Регулата го давам при начална фаза на разболяване.

danaeka ,цитото е перфектно.

# 196
  • Varna
Според мен каквото и да даваш, няма да спре да боледува. Ето моята за два дена на градина пак се вкисна. Този път за сега е само със сопол, и да кажем, че кара леко. По скоро тези добавки, помагат да се справя по леко със боледуването. Аз още и почването на кихавиците я замятах със Умкалор. Незнам дали помага, или просто този път хвана лек вирус. Иначе сутрин и давам сироп от бъз, Регулат и Имунотрофина заради трета сливица.

# 197
  • shumen
СимонаК,моя никъде не ходи,не е събиран с деца и пак сопол тече и носа му запушен.Цяла нощ се е метал из кревата.В Понеделник как ще го пусна на училище за 3 часа не знам вече ме е страх.След 3 час се разбрах с госпожата ще го взема да го заведа до педи,за да вземем бележка да го освободя от физическо,но първо ще се обадя да видя има ли хора и дали е там,а не като онзи ден да се разкарваме напразно.

# 198
  • Varna
Danaeka, според мен твоя младеж има някаква алергия. Сега дали тези тестове които сте правили не покриват неговата. Ние правихме кръвни разширен пакет и не излезе нищо, което беше доста странно, при положение че повечето хора са алергични поне към нещо. Алерголожката и изписа Ефира, Флексоназе при нужда и Флексотид. Бяхме при нея заради честите бронхиолити и една пневмония, бронхит, ларингит. Според нея, проблемите и идват от вирусите, които хваща. Так, че по скоро алерголога или пулмолога би трябвало да изпишат някаква профилактика. Аз такъв пулмолог във Варна не намерих де. Иначе ходихме на алерголог при Малячкина.

# 199
  • Враца
Моят син, който е с алергичен ринит от 3 годишен уж също не е алергичен към нищо според тестовете, но ринита си му е факт. Дори на обикновена ПКК понякога когато му е обострен ринита си излизат завишени еозинофили което само по себе си показва алергия, но и кожните и кръвните не показаха такава. Той също е от децата, които за два дена лепват нещо в градината и така и не израстна боледуванията, но Слава Богу не ми е правил сериозни усложнения. Днес сме на детски рожден ден, стискайте ми палци. Детето ни е много близко и не мога да откажа, но отивам със свито сърце. Дано се опазим този път.

# 200
Дани, перфектна ти е цитонамазката, браво. Ако искаш, редактирай си поста и я изтрий, понеже се виждат имена, възраст, не е добре да стои така.

Гигова, аз след варицелата почнах оранжевия Биозин, но ето сега почна пак да кашля, та си давам така, за мое успокоение, че правя нещо, а не че очаквам да предотврати заболяване.

Не знаех, че Регулатът вкисва... Сега е на промо в Софармаси (89 лева/ 350 мл), та се зачудих дали да го пробваме, но май ще се въздържа. То аптеките са пълни с чудодейни пробиотици и пенкилери за лапнишарани като мен.

Аз продължавам да инхалирам с Йалоклийн, но кашлицата се засилва. Вчера отстъпихме часа за пулмолога на наша близка, че детето ѝ изкара пневмония и вчера пак се влошило, тя се паникьоса, че го повтаря, нямало свободни часове, звъняла къде ли не. Съжалих я и отстъпи часа, но... сега ще чакаме до сряда Sad ЛЛ е джаста-праста, вика вземи Херделикс, продължавай инхалациите, в кондиция е. Е, каква кондиция, като кашля през 5 минути? Изглежда, че е от гърлото, някаква гадна задна хрема ли, що ли, но не мога да я пресека.

# 201
Аз съм доволна от Девирал кидс. Давах го известно време и мисля, че доста я закрепи. Но да чукам на дърво, не боледува по принцип, повече от червено гърло, сопол и някой ден с Т не е имала. И ковид миналата година де, ама лека работа.

# 202
  • Пловдив
Регулат е най изгоден в Гален, винаги е 89 лева там и е с безплатна доставка до адрес.

# 203
Дани, перфектна ти е цитонамазката. Аз последно бях 2-ра C… другия месец пак ще ходя, че минаха 6 месеца.
Аз давам на малкия Имунотрофина, 1 капка вит Д Девитон и витамини желирани Alive.

# 204
Как така ще вкисне Регулата? Той си е ферментирал продукт по начало, да не би затова да сте се някога объркала?

# 205
  • shumen
Благодаря,за отговорите за цитото.
Силве,тоя Хеделикс при нас не свърши нищо и го разкашляше още повече.
За пробиотици и витамини не си само ти лапни шаран.Аз съм същата.
АнелияД,ще видим в Понеделник и педи какво ще каже и ако трябва ще направим нови тестове,но този път ще искам не само хранителни.В хранителните излиза,че има лека алергия към белтъка на кравето мляко,а тук в Шумен алерголог каза,че няма нищо.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 15:19 от danaeka

# 206
При нас носа от снощи е на етап прихъркване и кихане 2-3 пъти от сутринта. Добавих и течни комбинирани витамини към ампула витамин ц. В градината имаше болни, май отново изкарахме вирус и активирахме носителство, та' да видим какво ще излезе. Най-добре ако успеем да вдигнем имунната система и да не се случи "събитието бактериален сопол", но да видим.

# 207
Ние се върнахме от Пампорово. Нещо кихна няколко пъти днес, ама половината път пътува така.. въпреки, че в колата беше топло, все пак не е баш за бос крак според мен 😅 преди да си тръгнем вчера , видях един притеснен татко да елиза в асансьора на хотела с торба от аптеката Панадол и Нурофен. Много готино си изкарахме, ама се радвам че сме си вкущи вече. В градината поне бацила не е пред очите ми 🤣
Аз сега му взех втора опаковка витамини Алайв, обаче се води Премиум 90 броя, а предната беше с 30 и видях, че в тази новата витамините са по-‘малко концентрирани като количество.. но да речем, че и в Имунотрофина има Б комплекс и тъкмо да не се прекалява. Плодовете и зеленчуците са повече.

# 208
  • Седмото небе
Хремата пресякохме с правени “бели” капки по рецепта. И аз, и малкото за по седмица нямаме и помен от хрема. Но при нея след две седмици тежки инхалации отново се  налага Аб, при мен също... Да почна и аз ли да дишам Вентолин, че така и така имам отворен не знам, или Пулмикорт, но вече съм отчаяна. Къде Що има изпих без ефект и още кашлям дълбоко и влажно, чак вече сърцето ме боли. Слушат ме-дробовете чисти, пък си бухам.. Добре че поне засега имам малко помощ в гледането, взехме и бележки та целите февруари и март ще си бъде вкъщи.
Много странно обаче забелязах и че откакто кашля така жестоко, не може да пие Кисело мляко, което преди и давах разредено в шише. Закашля ли се и ако ги е пила скоро преди това, за нула време го повръша, а с Ам когато пие няма такъв проблем... А е на 2 г и след определени почти стигащи до истерия моменти, в които изпада особено след инхалации и преди вечерен сън, шишето с мляко е единственото което я успокоява за 3-4 часа. А сега това и е трето разболяване в рамките на 6 месеца и е с втори тежък бронхит... Май вече наистина ще започна да съжалявам, че изобщо имахме късмет да е приета на ясла и то в най-близката възможна до дома ни и работата ми... Това си е пълно нещастие...

# 209
Регулат давах малка доза ,и ми остана ,реших да го пия аз ,но беше променен ,потърсих поръчката ,и беше минало месец ,а то си пише ,че трябва до месец да се изпие.

Общи условия

Активация на акаунт