Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 536
  • 838
  •   1
Отговори
# 255
  • София
в петък си докараха децата покашлящи, защото ще ги снимат за 8ми март и си ги взеха на обяд. Познайте дали моя не кашля от вчера. Много са им важни снимките явно, ама тяхната остатъчна кашлица за други деца може да е бронхит, нищо и това ще мине Simple Smile
Това при нас се случи за снимките с Дядо Коледа ... всички болни дойдоха за снимките.
Май трябваше ние здравите деца да си ги спрем 😡
Пълно малоумие ...

Димитрова_87 ,ами ако предложиш твърдо заплащане и допълнително за дните в които е болна?
Но пък пак,докато е острото състояние аз поне не бих оставила детето,говоря докато е на оздравяване.

# 256
  • shumen
Това с остатъчния сопол и кашлица ми е любимо.Дете,което кашля буквално на всяка минута и точи сополи до брадата не е здраво,въпреки че няма Т и е жизнено.Е,ако има две-три прокашляния на ден и бистър сопол го пускам,но това е от както е тръгнал на училище.
Мими,болничните са 40 дни за майката,и още толкова мисля за бащата.
Бъбъл,и при нас за нова година беше така за тържеството и на Коледа вече се беше натръшкал целия клас.За едни е остатъчна кашлица и сопол,но за моето беше втори бронхит за 15 дни.
Аз днес го водих на контролен преглед.За педи е добре и мога да го пускам на училище.Даде му бележка да не играе физическо за 20 дни.За бактерията каза към края на месеца ще ми даде направление да видим дали сме я изчистили.За алергията за сега каза,че ще предприемаме лечение,ако пак се появят някакви симптоми понеже е слабо изразена.Сега пазене му е майката,но не знам как ще става в училище.

# 257
Аз вече 10 дни от 40 съм изхабила а е едва февруари имам и 20 дни отпуска които също ползвам за когато е болен ..

# 258
Здравейте,

Знаете ли да върлува нещо с предимно висока температура без други симптоми (не грип?)

Сега идваме от преглед. 40°, дадох Панадол и тръгнахме към кабинета. Като влязохме беше вече 38,8, но докато минем лаборатория стана 39,3 и му дадоха Нурофен. Гърди чисти, гърло, нос, уши - чисти, тестовете за грип, ковид, РСВ и аденовирус - отрицателни. И за капак - ПКК без отклонения, СRP - 0,2 (норма до 6). Лекарят се поколеба за снимка, но като видя кръвните и се отказа. От обяд не е кашлял и в кабинета на кашля, докторът 5 пъти ме пита сигурна ли съм, че тия дни е кашлял.
И сега сме вкъщи, без някакво специално лечение, на Панадол / Нурофен и чакаме. Сега е с 38,5 но бръмчи с количките, яде, пие вода. Не знам какво е това.

# 259
Аз вече 10 дни от 40 съм изхабила а е едва февруари имам и 20 дни отпуска които също ползвам за когато е болен ..
и ние така, имаш 40 за родител и още 20 за другия родител. И като сложиш и по 20+ дни отпуска на човек.. И после като ме питат, ама вие водите ли я на море и на планина за 10 дни - не, нямам отпуска и работодателя ми не е ок.
Bubble, ако решиш да оставиш детето на някой докато е болно са си 18-20 лв на час, за 10 часа на ден (9 съм на работа + път), са ти 200 лв на ден. Т. Е. Ако я оставя вкъщи 2 или 3 седмици да ми между 2000 и 3000 лв, без твърда сума. Т. Е. Пак не ми излиза сметката.
Мими, след 40-те дни, може да си минаваш на комисия за всеки и ограничението е 6 месеца в годината. + 2 м за бащата + 2м отпуски на двамата. Реално все сумарно ще е ходила оставащото време, като сложиш че за Коледа са 2 седмици, все още 6 седмици, дори и по 3-5 дни в месеца ще ги събереш за цялата година.

# 260
Пукна се да киха тази вечер ,няма сопол ,няма кашлица ех че нямам противоалергично да дам ..

# 261
  • Враца
Както казах рождените дни по това време на годината са лоша идея. Дъщеря ми тази вечер вдигна температура 38.5 за момента. Днес доста кихаше, но няма други симптоми за сега. Утре ще ходим на лекар, но все пак и направих един комбиниран тест за грип защото имах вкъщи и излезе отрицателен за всичко. Сега, не гарантирам, че съм го направила много правилно защото не знам колко навътре и бръкнах в носа, но да речем, ако е вярно може ли да не отчита понеже е направен твърде скоро? Да настоявам ли утре при педиатъра за нов тест?

# 262
  • shumen
Силве,приятелчето на моя беше така.Майка му каза,че цяла седмица е бил така.
Анелия,аз затова избягам да го водя на рожденни дни по това време.

# 263
Втасахме я по нощите почна ларингитно кашляне носа и той хърка ..

# 264
И ние сме в отбора от снощи. 40 градуса температура без сополи, без кашлица.
Кривотия до небето обаче

# 265
И моето е с кашлица отново:disappointed_relieved:

# 266
  • Враца
И аз цяла нощ не успях да сваля тази температура, детето не е спало само мрънка и лежи. На обяд ще ходим на лекар и ще настоявам за тест за грип. Все още няма нищо друго освен температура и много ми прилича на грип положението, но да видим.

# 267
При нас темп продължава 39 и нагоре, почти не сваля, най-ниската тая нощ беше 38.4. Не знам какво е това чудо. Киснах го във ваната, налагах с кърпи, оцетени чорапки... А от Панадол въобще не сваля, само Нурофена повлиява.
Но очите много го дразнят и са мътни, док каза да почвам аб капки, че очите са му слабо място и прави конюнктивити.
Дани, много страшно ми звучи 1 седмица. Ако не спадне до 3-тия ден ще ни дадат АБ. Аз ще искам нови изследвания, де.

# 268
При такива високи темп. в зимен сезон задължително правя грип тест.

# 269
  • Varna
Пукна се да киха тази вечер ,няма сопол ,няма кашлица ех че нямам противоалергично да дам ..
Почне ли кихавица, лоша работа. При нас е предвестник на разболяване.

Общи условия

Активация на акаунт