Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 240
Doninka, да, намерих сили за чистенето пък и то като започнах не се оказа толкова трудоемко, колкото ми изглеждаше отстрани, но все пак основно чистене на 100 кв.м си е сериозна работа. Добре, че си имам помощници (вече откровено мога да заявя, че случих на екип! Simple Smile ) Пък и е много сладко като седнем в кръг и започнем да дезинфекцираме играчките, топките, кубчетата и си говорим през това време как е минал купона. Майсторите, които правят външната изолацияна сградата вече приключват и най-после ще мога да изчистя прозорците трайно (това много ме тормозеше - измия прозорците, а за 3 дена външната им страна запиличва на... да не казвам на какво...)
Само не разбрах къде е Тея, докато работиш  newsm78 ? С теб ли е или при някоя баба  Rolling Eyes  Сигурно си писала, докато ме няма, извини ме, ако се повтаря въпроса  Mr. Green

Рибка, Тея си е при мен по принцип. когато има парти обаче я оставям на една жена вкъщи. До скоро бях по цял ден в клуба, но сега вече идвам за по няколко часа на ден и когато има парти задължително съм тук. Мъжът ми, когато е почивка също е с мен, така че в негово лице имам незаменим помощник - не стига, че е нещо като поддръжка (общ работник) на парти-клуба, личен шофьор, ами и като гледач на Тея се изявява... Ако не беше подкрепата му - и морална и реална, въобще нямаше да се захвана. А работата с децата ми доставя удоволствие и не ме плаши изобщо. Имала съм класове и с по 32- ма ученика и пак ми е било повече от хубаво с тях.

За разликата между две деца в семейството - 3-4 години ми се струва добре и за децата и за родителите. Аз исках моите да имат 3 години разлика, но станаха 4г. и 7 месеца.  Майка ми и брат й имат 15 г. разлика и пак се обичат безкрайно много и са си страшно близки. А с вуйчо ми (нейният брат) сме като приятели - разликата ни е 8 години и го чувствам много близък - на моя акъл Simple Smile Simple Smile Simple Smile  А мъжът ми и сестра му имат също 8 г разлика, а не са си близки, виждат се рядко, общуват на ниво "как си"... така,че смятам, че нямат значение годините, а по-скоро изградените взаимоотношения.
Хубав ден ви пожелавам!

# 241
привет мам4ета, 4естито на именяците тези дни !
след като повдигнах темата с 2рите бебета, за някой 3ти може би, сега вдигам една по-наболяла за децата и яслата. може и някой да е писал , но нямам възможност да про4ета вси4ко. Извън малкото февруарско холанд4е, май ще съм сред първите осмелили се да дам бебето на ясла май . днес ходихме да се редим, да потвърждаваме по новите правила и т.н. аз исках да помоля ако има извънреден прием през април/ май, но директорката ми каза сега до февруари  или 4ак септември. та не, 4е искам , но се налага да го дам , защото се връщам скоро на работа заради ЕС. и както се правих на смела, като ми казаха да, и здравата се уплаших. сега ми е много свито, боли ме главата от нерви. отгоре на вси4ко яслата е дале4 и дълго ще пътуваме с гр. транспорт. но какво да се прави- трябва. имам 4увството, 4е аз ще пла4а пове4е от детето и по-дълг ще се адаптирам. а ние сме на памперс, не ползваме гърне, имаме биба и въобще всякакви бебешки неща. някоя от вас минала ли е по този път, да сподели .....страшно ми е притеснено Embarassed

# 242
Здравейте, мами! Нямам много време ,много набързо да драсна два реда!
Игси, сайтът е чудесен, браво!!!
Мериа, бързо оздравяване на Филип, много ми е мъчно че е болничък.

# 243
Дони, АБ е Аугментин. Говорих и с кръстника ми, той е детски хирург, каза, че е много пречистен и добър АБ.

И аз давах Аугментин.Особено за зачервено гърло е перфектен  Peace

# 244
  • София
 Здравейте, Момичета!

Тия дни не ми оставаше време да седна да пиша, но си ви четях.
 Черешка - майка ми работи в 3 - та ясла /до завод "Наталия, срещу ДЗУ/. В нощуваща група е. Удобното на тази група че, че дори и да не си оставяш детето да спи там през седмицата, може да ходиш по - късно /след вечерята/ да го вземаш. Има родители, които работят до късно и отиват към 190-020ч да си приберат децата. А тук в Божурище до 17 - 17:30 вече са си ги взели. Не знам като дадем Рая на ясла как за по малко от час ще се придвижвам от студентски град. ДАно пуснат метрото до тогава.
 harmony_broken - не знам как е в софийските ясли, но пак ще дам пример с тази на майка ми. Тази есен в групата им постъпиха няколко дечица на 1 год и 2 - 3 месеца. Кое още пие от шише, кое с биберон, кое спи с играчка.Не можеха да се хранят сами... има деца на над 2 години, които още пият от шише с биберон. При тях, дори и да не са слагани децата на гърне те си ги учат. Майка ми първа сложи Рая на гърне на 8 месеца. От тогава почти не ми е акала в памперса, а от няколко дена и дневните й памперси са почти сухи.
 Гали - и ние сме с камина. И няма никакъв начин да се обезопаси, защото е точно до вратата. Още откато започнахме да я палим на Рая й казваме "НЕ, тук НЕ!Тук има ОХ!!". И сочим с пръст камината. От миналата седмица мойта маймунка поглежда към печката и върти пръста, поклаща глава и се смее. Онзи ден беше с мен в кухнята, трябваше да си нагледам яденето във фурната. А тя вижда, че там хем свети хем е топло и сама почна да сочи с пръст и да клати главичка. Така прави и към саксиите. За сега не проявява интерес към камината. Дано и по - нататък е така.

Ще приключвам, че пак стана дълго.
Извинявайте, ако съм била досадна. Лека нощ.

# 245
Привет, майчета!!!

При нас се е заформила една дъждовна седмица от днес та чак до петък го дават да вали...  umbrella  umbrella  umbrella  umbrella А така ми се искаше да се поразходим днес.

harmony_broken, не мога да ти дам съвет, но понеже и аз ще тръгвам на работа в началото на февруари, мога да си представя какво ти е. И ние трябваше да дадем Габи на градина, но накрая решихме да извикаме свекърва ми да я гледа за още 9 месеца. Наистина малчуганите са още толкова малки да ги даваме на ясли, но като няма друг изход.... А че и аз, въпреки, че ще я гледа близък човек, съм се размислила и зачудила как ще я карат, пък и досега сме живяли винаги отделно, а че и ние трябва да се настроим, че ще има още един човек в къщи. Иначе това харесвам на тукашните ясли, че гледат детето, съобразявайки се с твоите изисквания. Ако искаш ще го слагат на гърне, ако не - ги снабдяваш с памперси, ако трябва да му се даде лекарство, се води точен отчет кога какво е дадено и т.н. Предполагам, че и при вас може да е така - както пише irinopolis.

Аз да попитам, срам не срам, какво е това АБ? newsm78 Embarassed

По-бързо оздравяване на болните сладурковци. Ние също от няколко дена сме сополиви, а един ден имахме и Т. Надявам се скоро да се оправи Габи, че уж нали е лято, пък ме е страх да я разсъбличам много, че да не преминем на нещо по-сериозно. Пък и то времето толкова променливо, пече едно слънце и после като духне един хладен южен вятър иди та се чуди с какво да го обличаш това дете.

Майчета, какво приготвяте за закуска (сутришна и следобедна) на мъничетата? Аз тук редувам две, три неща (попара, каша със сирене, каша с плод, кисело мляко с бисквити), но ми се струва, че не е много разнообразно менюто на Габи. Да не говоря, че от както е хремава отказва да яде зеленчуковите и месни пюрета на обед и целия ден караме на кърма, каши и ако хапне малко плодово пюре...

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 00:48 от Rumyana

# 246
Аз да попитам, срам не срам, какво е това АБ? newsm78 Embarassed

Майчета, какво приготвяте за закуска (сутришна и следобедна) на мъничетата? Аз тук редувам две, три неща (попара, каша със сирене, каша с плод, кисело мляко с бисквити), но ми се струва, че не е много разнообразно менюто на Габи.

AБ - антибиотик  Hug

Аз след Нова година спрях да ходя да взимам храна от детска кухня. Правя зеленчукови и месни пюрета.А за закуска редувам - готова каша, грис, мляко с ориз, овесени ядки, кисел, попара, кус-кус със сирене, един-два пъти правих и крем нишесте ( на др.Йоткер карамел и ванилия).

# 247

готова каша, грис, мляко с ориз, овесени ядки, кисел, попара, кус-кус със сирене, един-два пъти правих и крем нишесте ( на др.Йоткер карамел и ванилия).
Дикси, с прясно мляко ли ги правиш? Аз като му правя грис, прибавям после АМ. То не, че в детската кухня готвеха с АМ, сигурно си е ял прясно мляко  newsm78. Още не съм давала кус-кус, но ще купя, защото тази попара втръсва вече.
 Ние сме болни и двамата  yu5 , аз се разнасям с една маска, той само реве да го нося и ми я сваля...карнавал   4uu

# 248
Diksi, благодаря. Винаги се отзоваваш на въпросите ми Hug bouquet Hug
И на мен ми стана интересно за млякото с ориза. Аз още не съм й давала прясно мляко. Как приготвяш овесените ядки?

Атракция
, по-скорошно оздравяване и на двама ви. Много ми е позната ситуацията... И ние бяхме болни през зимата - много гадно. Чаках с нетърпение татито да се върне от работа, че да поеме щафетата.

# 249
Като стана въпрос за закуски - аз давам на Вики най-често:
- попара;
- зърнена каша с АМ и плодово пюре;
- грис с АМ и плодово пюре или вместо плодово пюре - сирене и малко масло;
- овесени ядки с АМ и плодово пюре/сирене и масло;
И от време на време:
- кисело мляко с бисквити;
- авокадо с банан и АМ;
- кашите на ХИП в бурканчета/зърнена или "Лека нощ"/ или плодовите дуети отново на Хип с йогурт или извара, когато не сме си вкъщи;

Руми, овесените ядки ги правя по следния начин: в преварена вода добавям около 3 супени лъжици фини овесени ядки и ги слагам за две-три минути в микровълновата фурна - да набъбнат и поемат водата. След това добавям 2-3 мерителни лъжички АМ и около половин бурканче плодово пюре или малко масло и сирене. Не ги пасирам. Вики ги обожава Heart Eyes Но той по принцип си е с добър апетит и май не се сещам за нищо, което да не обича Joy

# 250
Здравейте  Hug
На Стефко също му потекоха сополите и хърка от нослето. Дали ще се окаже от зъбите или е настинал  newsm78 За спането да не говорим - някакъв ад е  Cry Преди бях писала какво е положението, оттогава изобщо не се е променило. Даже става все по-зле. Вечер с "триста зора" заспива около 22.30ч и след около 20-30мин. се събужда и до сутринта през 10-15мин. пищи, мрънка, става. Спи на краката ми върху възглавница. Само да си махна краката и става. А аз вече не издържам да спа постоянно на гръб и краката ми забити в леглото  #Cussing out Много трудно му избиват зъбите  Cry
Иринополис, яслата на майка ти ми е много далеч /аз живея до Военна болница/
Аз знам, че АБ се дава минимум 7 дни. Въпреки, че и на Маги са й изсписвали АБ, който й стига за 5 дни. Но съм чела, че не е добре да се пие АБ за по-малко от 7 дни.

# 251
Руми,освен закуските ,изброени от Дикси,аз давам и:
-малки кроасанчета с крем и сс кисело мляко
-филийка с пастет
-филийка с масло и сирене(кашкавал) и чашка чай
тези закуски за сутринта.За следобед;кремчета,мляко с ориз,грис,кексчета,понякога и кифла,но това е в почивните дни.През седмицата си яде от кухнята,кремовете.Когато са гадни(това е много често),аз си му правя закуската.Днес супата им беше загоряла #Cussing out,затова вечерта Лъчко ще хапне мусака от нашата.
Не съм му давала овесени ядки(никога)..дали ще му харесат newsm78,май трябва да пробвам...  chef

# 252
Черешка,напълно те разбирам ,защото и ние сме същата картинка.И Лъчко ми заспива в 22.30 и то с 45минутно приспиване и след 30мин.започва търсене на водата и.... така цяла нощ,но различното при нас е че не се събужда ,не отваря очи,а само мрънка и чака да му дам шишето.ОООХ докога ще караме така..незнам..с толкова зор..не 50кг..ами 20 ще стана #CrazyАз също мисля,че е от зъбите.Дано по-скоро се успокоят дечицата.. Praynig

# 253
Дикси, с прясно мляко ли ги правиш? Аз като му правя грис, прибавям после АМ.

Досега го правех с АМ, а последния път преди 2-3 дни го направих с прясно мляко, и затова после направих мляко с ориз.Ползвах млякото My Day .

Руми, а овесените ядки ги правя абсолютно по същия начин по който и Тони  Peace

# 254
здравейте мами
днес бяхме на консултаця и така ми се накараха. аз знам че не я храня Елиза хубаво, ама с таз работа не готвя, а тя от бурканчета храна не яде. Обича само разни плодови каши, плодове и на ден си пиеше 4 бутилки Нутрилон и поне знаех че има достатъчно витамини в млякото.... Но месо, зеленчуци... не  Naughty Naughty
За справка: Елиза е 70 см и 8200 гр, финно бебе но не бих казала да е само кокали, има енергия
И сега трябва да намаля млякото. На ясла не яде хляб/сандвичи а с друго отказват да я хранят, така че остава вечерта да си я храня. Дайте моля ви ниакои изпитани рецепти   chef , как ги готвите зеленцуците, давате ли сготвена храна на следващия ден, замразявате ли и тн.
А тези дето използват детска кухня са направо късметлийки в моите очи   Grinning

Имаше и едно въпросче за яслата... ама това е болна тема, не коментирам повече. Надявам се че в БГ яслите са по добре , ама дали има нещо такова като " добра ясла" ?  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт