Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 699
  • 809
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, отскоро шия с този плат кукли, но освен че е 100% памук нищо не знам за него. Купувам го като останал плат от една шивашка фирма и продавачката не можеше да ми каже повече информация. Иска ми се да знам как се казва, за да го имам винаги когато ми потрябва. Както в този, така и в други цветове.

# 721
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
С тези коси редове ми прилича на дочен плат. Той е 100% памук, различно плътен виждала съм го в различни цветове

# 722
  • София
Бих искала да помоля, ако някой може да ми помогне - защо долния шев е толкова рошав и неравен? Машината ми е чисто нова Bernette 05 crafter.
Скрит текст:

# 723
Veka, очевадно е, че конецът на иглата въобще не е влязъл между тарелките на бремзата. Раздени конецът на иглата напълно! Повдигни крачето! Вдени конецът на иглата до крачето по инструкция! Смъкни крачето! Вдени конецът в иглата! Регулаторът на бремзата да е на 4. Ший и искам да видя идеален шев! ВИНАГИ когато вдяваш конецът на иглата, ще вдигаш крачето! Има устройство, което отваря тарелките на бремзата и конеца влиза на точното място.

# 724
Привети! Може ли някой да ми каже защо се получават и как могат да се избягват грозни струпвания при начало на шева на домашната машина?

# 725
Трябваше да снимаш, защото този термин „грозни струпвания при начало на шева на домашната машина“ е твърде неясен.

# 726
Трябваше да снимаш, защото този термин „грозни струпвания при начало на шева на домашната машина“ е твърде неясен.

Прав си, ще снимам.

# 727
Не ми позволява да добавя снимка към поста с въпроса ми за струпването на конец в началото на шева от долната страна, затова пиша нов и добавям снимка. Сигурно е нещо много елементарно, но не съм се сещала да питам тук, а не знам като какво да го търся в нета.

# 728
  • FRANCE
Издърпваш хубаво двата конеца  зад крачето.  Ако е тънък плат може да сложиш парченце тънка хартия върху зъбците  (около 3см), и отгоре платът. Така дори  тръгвайки от нула не се събират конци  опити да поемат платът. Ако е дебел , в задната част на крачето парченце със същата дебелина. Така крачето тръгва директно паралелно на машината и не се бори да се катери. Не съм сигурна че са ми ясни  обясненията. Мога да добавя картинки утре

# 729
Издърпваш хубаво двата конеца  зад крачето.  Ако е тънък плат може да сложиш парченце тънка хартия върху зъбците  (около 3см), и отгоре платът. Така дори  тръгвайки от нула не се събират конци  опити да поемат платът. Ако е дебел , в задната част на крачето парченце със същата дебелина. Така крачето тръгва директно паралелно на машината и не се бори да се катери. Не съм сигурна че са ми ясни  обясненията. Мога да добавя картинки утре

Май разбрах, мерси.  Утре ще пробвам и ще стане ясно колко съм разбрала.

# 730
  • FRANCE
Не съм най-добрата с обясненията Sunglasses кажи ако трябва да прилагам картинки Hug. Успех

# 731
Ако машината има регулатор за натиска на крачето, можеш да пробваш с различен натиск. Разбира се, че конците трябва да са обърнати назад. Затова постоянно дрънкам, че машината трябва да е малко по-скъпа, но да има всички регулатори. Като имам предвид по-скъпа, касае се за по-малко от 100 пари. Компютърната ми машина, когато е настроена за прав шев, прави бод напред, назад и чак тогава тръгва напред. Автоматичната затяжка е друга екстра, която се задава от отделен бутон. На снимката виждам сякаш машината е правила и бод назад. Не ми е ясно, защо се опитваш да шиеш плат на един кат?

# 732
Има регулатор за натиска машинката и издърпвам конците назад, но май и моята прави бод напред, назад, напред. Специално ще проверя следобед в ателието. Благодаря за съветите и на двамата! Ще докладвам за изпълнена мисия, надявам се.

# 733
Ето какво стана след като отделях специално внимание след всяко автоматично рязане (защото режа почти винаги автоматично) дали конците са добре издърпани назад. Машинката явно прави ход напред, назад и пак напред при зигзага, защото пак има миниатюрно бобче, но поносимо. Затежа автоматична нямам. Платът е на два ката (преди беше така). Аз мисля, че е комплексна причината - конците, ходът назад и моя мързел. Воала̀.

# 734
Да, има един ход назад. Досадно и според мен напълно ненужно. Със сигурност имаш точкова затяжка. Трябва да стегнеш конецът на иглата, защото очевадно е хлабав. На прав шев няма да го забележиш, но на зиг заг се вижда. Трябва да стягаш, докато налице и наопаки изглежда еднакво. Стягай немедленно!

Общи условия

Активация на акаунт