Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Без да съм била инвитро и бях под 30 г когато  не видя на феталната в 22 г.с сърдечната малформация на детето ми. Е как да отида пак? Влезте в групата Детско сърце да прочетете още колко е пропуснал

# 646
  • София
Аз с трета бременност ходя при Сигридов. Тоест, от доста години го познавам. Сега, че е малко по-нестандартен като поведение, няма да споря. Но с мен винаги се е държал много професионално и е отговарял подробно на всякакви въпроси, включително за всичко, което препоръчва или назначава като добавки или процедури. Наистина изписва много добавки, но при мен почти всичко, което ми е изписал е след изследване и резултат близо или под долна граница. Също така повечето от тези неща взимам и когато не съм бременна, защото явно имам проблем с усвояването на храната (имам си история на проблеми с храносмилателната система) и редовно съм в разни дефицити. Другите неща, които ми е изписал, са различни фибри, протеин и тн. Тоест, все разумни неща, които аз така или иначе гледам да ползвам, бременна или не. Всъщност с тази бременност още в началото, 13-14 седмица, заподозря анемия след ехографски преглед и като пуснах изследвания се оказа напълно прав. Следователно я коригирахме и аз самата започнах да се чувствам значително по-добре, а и бебето започна да расте по-добре. Казвам какво ми е назначил на лекарката, при която си правя женската консултация и тя през повечето време е съгласна с него. Така че аз не съм имала към момента причина да се съмнявам в съветите му. Но, разбира се, колкото пациенти - толкова мнения.

# 647
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темата. Някъде назад в темите бях описала и моето преживяване и ще разкажа пак накратко. На първата ми фетална /преди 4 години/ забеляза, че детето ми му липсва костицата на кослето, но ме успокои да изследвам вит Д, защото ако имам недостиг и след това започна да приемам 10капки ще се оправи това явление с нослето. Така и направих след прегледа ми звънна, че БХС е добър, но за мое успокоение да си пусна о Генетичен, за да изключим напълно Даун. Направих го , приемах вит Д и всичко беше наред до втората морфология. Запазих час. Не живея в София и пътувах 4 часа за прегледа. Когато отидох се разбра, че има някакъв проблем и моя преглед не е за този ден. 100% съм сигурна, че грешката беше в жената, която ми записваше час на телефона, защото си записах веднага на лист. Отделно съм се обаждала няколко пъти до часа за да попитам така ли си остава. На самия ден също се обадих да попитам дали има много забавяне с часовете. И когато отидох да чакам всички започнаха да ми крещят и да ми се карат, че съм отишла в грешния ден, но тъй като съм пътувала толкова много доктора щял да ме взема на другата сутрин. Останахме на хотел и отидох естествено сутринта. Но тогава беше още по страшното. Лелята с червената коса на регистратура / не си спомням вече как се казва/ започна да ми говори коя съм си мислела, че съм аз, да обърквам целия график, после Д-р Сигридов в кабинета също ме направи на нищо…. Нормално била съм дете, нищо не съм разбирала, абе ужас преживяване сега пак като се сетя и ми се обръща корема. Та на прегледа се видя, че всичко е наред, заради което и държах да отида пак при него. Преди 4 год набутваше със сумати изследвания, също и добавки от здравис, плюене по колегите и сега като ви чета нищо не се е променило.

И тъй като преди 1 седмица разбрах, че съм отново бременна, през ума ми мина да отида там, но се отказах. Миналия път бях при д-р Стратиева на трета морфология, останах много доволна и мисля направо на там да се насоча. Искам да попитам майките, които са гледали сърчицето на детето при кой доктор бяхте и след коя седмица се препоръчва да се направи прегледа ?

# 648
След 20 седмица при др. Румен Маринов. Наскоро четох че и Стратиева е пропуснала сърдечна малформация, така че за сърцето не разчитайте на който и да е фетален специалист - само на кардиолог.

# 649
Сериозно ли 😔
Вече съвсем не знам къде да отида…..

След 20 седмица при др. Румен Маринов. Наскоро четох че и Стратиева е пропуснала сърдечна малформация, така че за сърцето не разчитайте на който и да е фетален специалист - само на кардиолог.

# 650
Защо? Феталният специалист си гледа другите органи на бебето, както и матка, плацента, шийка, кръвоток в маточни артерии и т.н Просто сърцето е най/сложният орган и изисква прецизно оглеждане от специалист в случая детски кардиолог. Сигридов се хвали, че има втора специалност кардиология, но явно не е точно така след като не успява да вижда сърдечни малформации. Другите също не си правят труда да информират бременните, че съществува изобщо такъв преглед като фетална ехокардиография

# 651
  • Телиш/Плевен
Сериозно ли 😔
Вече съвсем не знам къде да отида…..
Присъединявам се към мнението, че конкретно за сърцето е хубаво прегледът да се направи от детски кардиолог. В тази тема има информация и препоръки къде може да се направи феталната ехокардиография.

# 652
  • Sofia
И аз за сърцето ходих при д-р Маринов. Само че аз отидох и в 13гс и в 20-21гс.
Възможно е да се направи фетална ехокардиография толкова рано (13гс), но задължително после трябва да се повтори около 20гс (когато сърчицето вече е достатъчно голямо и може да бъде огледано обстойно).

# 653
Възможно е да се направи фетална ехокардиография толкова рано (13гс), но задължително после трябва да се повтори около 20гс (когато сърчицето вече е достатъчно голямо и може да бъде огледано обстойно).

Здравейте, за свое спокойствие ли отидохте в 13 г.с.?

# 654
  • Sofia

Здравейте, за свое спокойствие ли отидохте в 13 г.с.?
Да. Нямаше някакви показания.
Той ме попита защо отивам толкова рано. Казах, че сме с фамилна обремененост и ме прие.
Преди моя час също имаше бременно момиче в по-ранни седмици (все още нямаше корем). Не съм я питала коя гс е, защото бяха много разстроени.

# 655
Аз също препоръчвам д-р Маринов. Подкрепям мнението, че фетално ехо трябва да се прави от детски кардиолог.
Този преглед трябва да е сред задължителните,   според мен.

# 656
Здравейте, дами!  Има ли някоя от вас, която е правила промивки с АБ и пробиотик? След колко време се възстанови маточната флора?

# 657
Здравейте, дами!  Има ли някоя от вас, която е правила промивки с АБ и пробиотик? След колко време се възстанови маточната флора?
Кога и защо  се правят ?

# 658
Кога и защо  се правят ?
Правят се по предписание на доктора при нарушена флора в матката.

# 659
Тези промивки са коментирани многократно.
Внимавайте и проучвайте преди да предприемате каквито и да е процедури. А

Общи условия

Активация на акаунт