Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 445
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Не мога да коментирам резултатите, случилото се с вас наистина е съмнително! Но за Даун мога да ви кажа, че има не един изпуснат… както и други сериозни пропуски.

# 631
Така, да напиша и аз моето мнение.. бях при Сигридов в 10 седмица, при което той ми заяви, че ми прави и фетална/ скрининг и че всичко е наред с бебето. Хич нямало нужда да ходя на скрининг. НТ, носна кост, сърце- всички маркери били страхотни и ги виждал още в тази седмица благодарение на него и техниката, с която разполагам. Да съм идела на преглед чак в 16-та. Добре, че не си отмених феталната и скрининга, които бях записала за 12 седмица при друг специалист, защото бебето ми се оказа с Даун и то видим по всички показатели (потвърдено и с хорионбиопсия).
Като чета назад, да “изпуска” да види Даун му е доста често срещано.

Съжалявам за случилото се!
А какви бяха показателите на БХС? Какво Ви накара да се усъмните? На мен позната негова пациентка ми каза, че нямал изпуснат Даун и да не се притеснявам.

Аз пък искам да споделя едно съмнение - чудя се възможно ли е резултатите в Синево да са грешни, по такъв начин, че да изкарват бременните с разни вируси и витамини извън норма? Пуснах в крайна сметка част от изследванията, които докторът ми назначи в Синево. Излязоха резултатите - положителни антитела (IgM) за Херпес Симплекс тип 2, т.нар. генитален херпес, който се предава по полов път. IgG бяха 0, т.е. говорим за наличие на активна, скорошна и първична инфекция, а не за отминала, която да се е активирала поради спад в имунитета. Естествено, че изпаднах в паника, още повече, че съм имала само един сексуален контакт с мъжа ми в последно време. Той също реагира остро и започна да ме разпитва как е възможно това. Породи се и някакво напрежение между нас. Отидохме и двамата в централата на Цибалаб, пуснахме също там антитела за ХС тип 2. И познайте - нито единият от двама ни няма антитела - нито IgM, нито IgG. Вече започнах да се съмнявам за достоверността на резултата в Синево, никога не съм имала генитален херпес, нито оплаквания, които да ме усъмнят. Мисля си дали да пусна още веднъж изследвания в трета лаборатория и коя да е тя. Ако пак няма антитела, какво да предприема? Естествено, че ще заявя на доктор Сигридов това при следващ преглед. В групата му във Фейсбук не ми одобряват поста вече 9-ти ден, но какво ли се учудвам… явно там такива постове се цензурират, за да не разберат другите пациентки !
Геника мисля е добър вариант, но не знам как са им цените в момента, Бодимед също. Напоследък купища лаборатории, различни реактиви и накрая човек се чуди на какво да вярва. 😔

# 632
За изследвания в различни лаборатории, се пригответе да ви покрещи малки. Но по-добре пуснете и другаде и да се прецени кое е вярно и кое не. В Св. Иван Рилски  правят имунологични изследвания - може би и тези ще изследват. Геника и Бодимед също са всриант.

# 633
За изследвания в различни лаборатории, се пригответе да ви покрещи малки. Но по-добре пуснете и другаде и да се прецени кое е вярно и кое не. В Св. Иван Рилски  правят имунологични изследвания - може би и тези ще изследват. Геника и Бодимед също са всриант.
Защо пишете такива неща People Person Frowning
Никога не ми е правил проблем къде съм избрала да пусна изследвания. Пускала съм в поне 5 различни лаборатории, включително в малкия си роден град, където имаме 3 лаборатории на кръст и нито една не е особено известна.

# 634
Защо пишете такива неща People Person Frowning
Никога не ми е правил проблем къде съм избрала да пусна изследвания. Пускала съм в поне 5 различни лаборатории, включително в малкия си роден град, където имаме 3 лаборатории на кръст и нито една не е особено известна.
Пиша от личен опит - мой и на моя приятелка . Все пак от 4 +  години назад.

# 635
Така, да напиша и аз моето мнение.. бях при Сигридов в 10 седмица, при което той ми заяви, че ми прави и фетална/ скрининг и че всичко е наред с бебето. Хич нямало нужда да ходя на скрининг. НТ, носна кост, сърце- всички маркери били страхотни и ги виждал още в тази седмица благодарение на него и техниката, с която разполагам. Да съм идела на преглед чак в 16-та. Добре, че не си отмених феталната и скрининга, които бях записала за 12 седмица при друг специалист, защото бебето ми се оказа с Даун и то видим по всички показатели (потвърдено и с хорионбиопсия).
Като чета назад, да “изпуска” да види Даун му е доста често срещано.

Съжалявам за случилото се!
А какви бяха показателите на БХС? Какво Ви накара да се усъмните? На мен позната негова пациентка ми каза, че нямал изпуснат Даун и да не се притеснявам.

Аз пък искам да споделя едно съмнение - чудя се възможно ли е резултатите в Синево да са грешни, по такъв начин, че да изкарват бременните с разни вируси и витамини извън норма? Пуснах в крайна сметка част от изследванията, които докторът ми назначи в Синево. Излязоха резултатите - положителни антитела (IgM) за Херпес Симплекс тип 2, т.нар. генитален херпес, който се предава по полов път. IgG бяха 0, т.е. говорим за наличие на активна, скорошна и първична инфекция, а не за отминала, която да се е активирала поради спад в имунитета. Естествено, че изпаднах в паника, още повече, че съм имала само един сексуален контакт с мъжа ми в последно време. Той също реагира остро и започна да ме разпитва как е възможно това. Породи се и някакво напрежение между нас. Отидохме и двамата в централата на Цибалаб, пуснахме също там антитела за ХС тип 2. И познайте - нито единият от двама ни няма антитела - нито IgM, нито IgG. Вече започнах да се съмнявам за достоверността на резултата в Синево, никога не съм имала генитален херпес, нито оплаквания, които да ме усъмнят. Мисля си дали да пусна още веднъж изследвания в трета лаборатория и коя да е тя. Ако пак няма антитела, какво да предприема? Естествено, че ще заявя на доктор Сигридов това при следващ преглед. В групата му във Фейсбук не ми одобряват поста вече 9-ти ден, но какво ли се учудвам… явно там такива постове се цензурират, за да не разберат другите пациентки !

Не е имало никакво съмнение, особено пък след прегледа при него, на който ме увери, че той вече ми е направил феталната морфология и няма смисъл да ходя на такава, нито да пускам хормоните за БХС. Просто си имах предварително записания час. Излезнаха зле хормоните, НТ, хипопласъична носна кост, проблем с дуктус венозис, тоест всичко, което седмица по- рано той ме уверяваше как е проверил (не съм и искала такова нещо, от него дойде).
И да, сега като се върнах назад в теми, хич не е първия случай. И то го казвам с мисълта, че за мен той е бил “светило”.

# 636
С всеки изминал ден, се убеждавам, че е време, този наркозависим човек, да спре да практикува. Лично аз знам три ужасни случки и то от първо лице, а не искам да си представям колко много са всъщност.
На едно семейство , за чието бебе също беше изпуснал, че има Даун, им е казал, че, ако не го искат, той щял да го вземе....това адекватно ли ви звучи?!?!?
Лично моя приятелка чакаше за преглед при друг лекар от техния МЦ, когато стана свидетел на нанесен побой над Сигридов, от бъдещ татко, който е разбрал, че тяхното бебенце също ще е с проблем, но вече твърде късно , пак "благодарение" на "светилото".
А най- шокиращия случай, за който бях прочела е, че на раждането на близнаци, следени от него, на операционната маса става ясно, че едно бебенце е без пръсти на едната ръка.
То само като им видиш рейтинга в Гугъл и ти става ясно всичко....

# 637
Здравейте, момичета! Някоя от вас правила ли е промивки с АБ и положителен ли беше резултатът? Също искам да знам дали има някакъв дискомфорт при процедурата и след нея.

# 638
  • София, България
Момичета, да споделя малко развитие по моя случай с грешните резултати в Синево. Значи звънях в лабораторията, от където ми отвърнаха, че няма как да има грешка, но ако все пак желая мога да дам нова проба за изследване. На прегледа при д-р Сигридов отворих темата, казах му, че съм пуснала изследване в друга лаборатория по настояване на мъжа ми и е отрицателно. В началото се напрегна, каза да не се правим на вирусолози. След това ми препоръча да пусна ново изследване в Токуда, каза че лабораторията е добра. Та резултатът отново е отрицателен и сега ще го прикача в платформата за коментар. Идеята ми е да избягвате наистина Синево. Според мен резултатите там се манипулират (не знам поради какви причини, само мога да гадая).

# 639
Здравейте, доколкото разбрах др Бояджиева вече не работи в МЦ , исках да си запиша час при нея и ми казах, че бе преглежда вече. Някой знае ли в майчин дом ли е само?
И има ли някой с прясно мнение за Сигридов? Явно много са се променили нещата при него и няма общо с доктора, който помня аз от преди достааааа години. Изписа ми над 40 добавки, попитах на прегледа дали е толкова сериозно положението и каза, че не е , но имаме да коригираме някакви неща и сега съм я колебание какво да правя от тук нататък, да си ги взимам ли , да му имам ли доверие, много объркана се чувствам.

# 640
Здравейте, доколкото разбрах др Бояджиева вече не работи в МЦ , исках да си запиша час при нея и ми казах, че бе преглежда вече. Някой знае ли в майчин дом ли е само?
И има ли някой с прясно мнение за Сигридов? Явно много са се променили нещата при него и няма общо с доктора, който помня аз от преди достааааа години. Изписа ми над 40 добавки, попитах на прегледа дали е толкова сериозно положението и каза, че не е , но имаме да коригираме някакви неща и сега съм я колебание какво да правя от тук нататък, да си ги взимам ли , да му имам ли доверие, много объркана се чувствам.
Ходих на ФМ при бременността ми през 2022/23 и предписва много ненужни неща по мое мнение,приемала съм по мое усмотрение плюс след консултация и с други лекари.

# 641
До преди седмица се следих при Сигридов, тоест до самото раждане. На мен също ми изписа много витамини и хранителни добавки, даже се наложи на два пъти да ми вливат феритин. Посъветва ме да спра плодовете, с изключение на горските, изписа ми протеин за бременни, пробиотик и доста витамини. Мога само да кажа, че не съжалявам, че го послушах. Чувствах се в пъти по- добре и имах много енергия.

# 642
Четейки всичко, започвам много да се притеснявам. Имам му 100% доверие. Преди 5 години, установи 1вата ми бременност, после и сърдечен пулс. Не ме е карал да пускам допълнителни изследвания. Предписа ми само витамини. Сега имам записан час за ембрионална морфология, тъй като сме инвитро, замразен ембрион и съм на 34, та искаме да сме сигурни, че всичко е наред. Но сега като чета, почвам много да се притеснявам.

# 643
Четейки всичко, започвам много да се притеснявам. Имам му 100% доверие. Преди 5 години, установи 1вата ми бременност, после и сърдечен пулс. Не ме е карал да пускам допълнителни изследвания. Предписа ми само витамини. Сега имам записан час за ембрионална морфология, тъй като сме инвитро, замразен ембрион и съм на 34, та искаме да сме сигурни, че всичко е наред. Но сега като чета, почвам много да се притеснявам.
Обожавах го при прегледите ми с първото дете, но като подход сега нямаше нищо общо, пак си е така готин, но просто не разбрах смисъла от всичките изследвания и т.н., противоречиви коментари на прегледите, не беше същото, а 40-те добавки дори не искам да ги коментирам.

# 644
Това, че си инвитро , не променя нещо особено мнг.Сигурно ще е добре настроен, ако сте му били пациенти. Просто не се връзвай много, ако почне да говори за черни статистики. И ако има съмнение за нещо , отиди и при друг лекар.
За бебета инвитро, казват че малко по-голям % може да има проблем със сърцето - на феталната ги гледат ( по-скоро на втората)
На 34 г не си стара … за да има проблем .
Аз имам бебе от ЗЕТ и безпроблемна бременност . Втората не беше инвитро , а беше с куп проблеми.
Като втора брем . проследи шийката евентуално, че някои лекари я пропускат.
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт