Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 458
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Първо да уточним, че дори да обмисляте и искатеда си запазите час при Сигридов, това в крайна сметка не зависи от вас, а го решава той, защото небременните пациентки попълват онлайн формат и според данните той си избира и решава коя дама да получи час(много не получават)
Второ Мацето ви е казала с тежка ИР качеството ви силно вероятно е лошо, бременност няма как да има. В Надежда явно това им е ясно и по тази причина искат инвитро с пид (пида ще селектира качествените ембриони)  Медикаментът няма да реши проблема - стриктен режим, спорт и добавки трябват. За Калчев също се чака в момента страшно много, а и той сякаш е повече за проблеми с матката плюс имунология. Пробвайте по-добре Ковачев

# 616
Първо да уточним, че дори да обмисляте и искатеда си запазите час при Сигридов, това в крайна сметка не зависи от вас, а го решава той, защото небременните пациентки попълват онлайн формат и според данните той си избира и решава коя дама да получи час(много не получават)
Второ Мацето ви е казала с тежка ИР качеството ви силно вероятно е лошо, бременност няма как да има. В Надежда явно това им е ясно и по тази причина искат инвитро с пид (пида ще селектира качествените ембриони)  Медикаментът няма да реши проблема - стриктен режим, спорт и добавки трябват. За Калчев също се чака в момента страшно много, а и той сякаш е повече за проблеми с матката плюс имунология. Пробвайте по-добре Ковачев

И аз препоръчвам Ковачев

# 617
По добре при Калчев или Ковачев идете. Аз също съм с ИР и с вашите кг/височина и имам два пъти кухо яйце, един мисед и една биохимична и най-важното две родени деца. И двете се получиха когато спазвах стриктна диета, добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките (мъжа ми също пиеше добавки)
Каква диета спазвахте бихте ли споделили и колко време вземахте добавки преди успешна бременност? Аз съм с 4 мисед, без установен проблем…2 пъти “кандидатствах” за Сигридов, но не ме взе.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:06 от Sunny+

# 618
  • София
Здравей,пих Овабуст, Вит Д на спрей, Глюкофаж, Омега и спазвах което диета и много движение. Мъжа ми имаше леко влошена СГ, той по принцип винаги е бил с перфектни резултати, та андролига му изписа и на него шепа добавки. Отделно пиех кортикостероиди, прогестерон  и АП от овулация.Този режим особено с добавките беше 4-5 месеца. Та гледайте го комплексно и двамата с партньора ви да действате към подобряване на качеството

# 619
Здравейте, обсмислям дали да си запиша час за Др Сигридов. Моя случай е следния: с 2 спонтанни забременявания и 2 миседа в 6-8гс. Нямам успешна бременност. Пациентка съм на Надежда, след втория аборт имам всички изследвания, които са ми казали - генетични, имунологични, хормони и тн. Искам консултация и коментар и от него. Как трябва да се подготвя за първоначален преглед при него, колко време се чака за час при него, каква цена да очаквам и като цяло мислите ли, че е подходящ за моя казус?
Ако си плащате, а не сте по фонд, бих ви препоръчала в Турция да опитате . Аз успях в Мемориал, а Бахчеджи е другата добра клиника с офис вече близо до Парадайс.
В Надежда имам 4 опита и 2  ЗЕТ неуспешни ( 2 опита с ПИД) ВМемориал  един ембрион с ПИД и успешна бременност. Отделно 2 аборта от ест. забременяване. И накрая второ бебе - ест. бременност.
В Надежда правих всички изсл. и проблем уж нямаше - освен късна овулация , леки тромбофилии, хапчета за щит. Жлеза.
В началото бях като вас с килограмите, накрая бях 90 кг ( и успешна бременност) . Хома индекс ми е бил 13 , но обременяване така и не съм правила.
При двете успешни бременности 2-3 месеца преди това пих добри метилирани мултивитамини. Също пиех 1-2 месеца два вида био чай детокс - стандартните в аптеките yogi tea - с корен от глухарче . И мисля, че правят лек детокс на организма. Иначе през годините пробвах с диети/без и тн, но защо не ставаха нещата нямаше обяснение. В същото време имам 2 пъти забременяване без да очаквам уж далече от овулация ( и второто бебе) Така че, докато правите инвитро опити, си пробвайте и отделно.
В Турция не правят биопсии, почти винаги не гледат имунология и пак се получава ( аз имах преднизолин, заради абортите)
Имах Метформин само 2 седмици по време на опита там.
За тромбофилия се консултирайте с хематолог - аз бях при проф. Паскалева. За щит. жлеза при ендо - и ехограф направете.

# 620
Аз чаках малко около 2 седмици, явно вече няма толкова наплив за центъра, но не препоръчвам.Имаше 2 часа закъснение в часовете, държанието на доктора е арогатно и неуважително към пациентите. Подведох се по препоръка и отидох да попитам нещо конкретно, но доктора започна да ме плаши като чертае лоши прогнози как бебето няма да оцелее или ще е болно, а аз ще получа инфакт ако не се следя при него. Видя резултати от изследванията ми, които прави всяка седмица и всичко е в идеална норма. Не смятам, че е редно да се плашат бременни жени с безпочвени предложения какво може да се случи, не е редно.Назначи ми изследвания за около 1000 лв, които после да качват на сайта му, негов телефон не се дава, реално връзка с него при спешност няма.Отделно като разбра, че се следя при д-р Ковачев изразходка половината време от прегледа да го коментира, което беше много грозно и непрофесионално.Добре, че на другият ден имах час при д-р Ковачев, който ми обясни на дълго и широко, че всичко е наред и няма от какво да се притеснявам. Отдели ми 1 час от времето си и се държа като човек с мен, а не като въпросният Сигридов.Определено не препоръчвам д-р Сигридов и център му!
Явно е, че егото му в хвръкнало много високо. При моя преглед се беше разделил с д-р Калчев. Отдели повече време да говори крайно обидно за него, за д-р Чавеева, за мой лекар от друг град. Всички според него са некадърници. Мога да бъда много подробна, но е грозно и ще го спестя. Към мен също имаше упреци относно предходна моя бременност. Изследвания за над 1000 лв., лечение за два пъти повече, хистероскопия, биопсия, множество промивки с все по-лоши резултати и никакъв последващ контакт с него. За следваща бременност само отрицателни прогнози, ако не следвам съветите му. Година бях в схемата му.

# 621
Да говори обидно за който и да е лекар,говори достатъчно лошо за него,а пък за др.Чавеева ,която е правила вътреутробна  операция и е спасила живот още преди да бъде родено бебето ,е меко казано смешно.Сигридов може само да мечтае за нейните успехи ,най-вероятно затова я напада.Съжалявам да го кажа ,но за мен това е дъното.Колкото и добър лекар да си ,ако не си Човек ,нищо друго няма значение.Наистина тук егото е съвсем несъвместимо  с реалността .Тук във форума има не едно и две момичета ,които могат да споделят за неговите грешки, така ,че крайно време е да слезе на земята.Това ,че помагаш на 100 не ти дава прави да вредиш дори на един било то само с думи и поведение.

# 622
Здравейте.
Изчетох много информация относно Иван Сигридов.
Аз не съм от София, но се бях замислил дали да не запиша час за него и да пътувам.
Притесненията ми дойдоха от това, че с втората бременност се наложи прием на Утрогест@н от 100 - 2х1 до 12 г. С. (общо три опаковки)
След това всичко е ок с бременността. Вече съм в 23 гс.
Попаднах на дискусии относно прогестероновите терапии особено при плод от мъжки пол, че може да навредят на умственото развитие, което ме изплаши до почти паника.
Също съм чувала и от Сигридов това нещо, както и за сексуалната ориентация.
Изплашен съм и не знам какво да правя. Негова пациента много го похвали и каза, че изписвали някакви генетични изследвания точно за пренаталното подобряване на мозъка, но вече съм под съмнение след това, което изчетох тук.
Моля за вашия опит и относно прогестерона, и от осно Сигридов в това положение май съм по-скоро за НЕ
Почти всички жени минали през инвитро или с проблеми с отлепване на плацентата са на поддържаща терапия с Прогестерон месеци наред, някои до края на бременността. Не се препоръчва или поне не в големи дози при някои състояния при които има проблем с кръвосъсирването. Не знам кой Ви е наплашил така.

# 623
  • София, България
Здравейте!
Някой може ли да ми каже дали е задължително да направя изследванията, които докторът назначава, в Синево? Защото Аспи тест няма там, само в Токуда, витамин К 2 също не предлагат, има в Бодимед и Геника. Тоест трябва да ме боцкат на минимум 3 различни места (Токуда, Синево и Бодимед), а всяко вземане на кръв си е рисковано малко или много. Обмислях дали да не пусна всичко в Бодимед, само Аспи теста в Токуда, но не знам докторът как ще реагира.

# 624
Здравейте!
Някой може ли да ми каже дали е задължително да направя изследванията, които докторът назначава, в Синево? Защото Аспи тест няма там, само в Токуда, витамин К 2 също не предлагат, има в Бодимед и Геника. Тоест трябва да ме боцкат на минимум 3 различни места (Токуда, Синево и Бодимед), а всяко вземане на кръв си е рисковано малко или много. Обмислях дали да не пусна всичко в Бодимед, само Аспи теста в Токуда, но не знам докторът как ще реагира.

Не е задължително изследванията да са в Синево, питала съм, тъй като в нашия град няма тяхна манипулационна. Аз пусках повечето в Бодимед  и някои в Синево, защото само там ги имаше.

# 625
  • София, България
Здравейте!

Не е задължително изследванията да са в Синево, питала съм, тъй като в нашия град няма тяхна манипулационна. Аз пусках повечето в Бодимед  и някои в Синево, защото само там ги имаше.
Благодаря Ви! Понеже познати ми казаха, че нямало да ми разчете изследванията, ако не са от Синево, защото дава бланка на тази лаборатория, но на мен ми е неприятно това да обикалям различни места и да ме боцкат навсякъде… Учудих се, че те не предлагат въпросните изследвания даже.

# 626

Здравейте!

Благодаря Ви! Понеже познати ми казаха, че нямало да ми разчете изследванията, ако не са от Синево, защото дава бланка на тази лаборатория, но на мен ми е неприятно това да обикалям различни места и да ме боцкат навсякъде… Учудих се, че те не предлагат въпросните изследвания даже.

Няма да има проблем, аз лично доктора съм питала. После изпратих за разчитане и всичко беше ок.

# 627
Така, да напиша и аз моето мнение.. бях при Сигридов в 10 седмица, при което той ми заяви, че ми прави и фетална/ скрининг и че всичко е наред с бебето. Хич нямало нужда да ходя на скрининг. НТ, носна кост, сърце- всички маркери били страхотни и ги виждал още в тази седмица благодарение на него и техниката, с която разполагам. Да съм идела на преглед чак в 16-та. Добре, че не си отмених феталната и скрининга, които бях записала за 12 седмица при друг специалист, защото бебето ми се оказа с Даун и то видим по всички показатели (потвърдено и с хорионбиопсия).
Като чета назад, да “изпуска” да види Даун му е доста често срещано.

# 628
Така, да напиша и аз моето мнение.. бях при Сигридов в 10 седмица, при което той ми заяви, че ми прави и фетална/ скрининг и че всичко е наред с бебето. Хич нямало нужда да ходя на скрининг. НТ, носна кост, сърце- всички маркери били страхотни и ги виждал още в тази седмица благодарение на него и техниката, с която разполагам. Да съм идела на преглед чак в 16-та. Добре, че не си отмених феталната и скрининга, които бях записала за 12 седмица при друг специалист, защото бебето ми се оказа с Даун и то видим по всички показатели (потвърдено и с хорионбиопсия).
Много жалко за това, което сте преживяла. На мои приятели живота се срина, след като сляпо му вярваха 9 месеца, че всичко е супер наред и накря изненада- бебчето се роди с Даун.
Аз също бях негова пациентка, но още по времето, когато преглеждаше в Св.Петка, и добре че не му се доверих, защото в моя случай се оказа, че не е прав.
Момичета, не му се доверявайте сляпо, питайте и разпитвайте, защото накрая всичко е за сметка на пациента.
Да, помогнал е и е спасил немалко майки и бебета,но това нито го прави Господ, нито му позволява да се държи по такъв нелеп и груб начис с пациентките.
Успех на всички ви☺️

# 629
  • София, България

Съжалявам за случилото се!
А какви бяха показателите на БХС? Какво Ви накара да се усъмните? На мен позната негова пациентка ми каза, че нямал изпуснат Даун и да не се притеснявам.

Аз пък искам да споделя едно съмнение - чудя се възможно ли е резултатите в Синево да са грешни, по такъв начин, че да изкарват бременните с разни вируси и витамини извън норма? Пуснах в крайна сметка част от изследванията, които докторът ми назначи в Синево. Излязоха резултатите - положителни антитела (IgM) за Херпес Симплекс тип 2, т.нар. генитален херпес, който се предава по полов път. IgG бяха 0, т.е. говорим за наличие на активна, скорошна и първична инфекция, а не за отминала, която да се е активирала поради спад в имунитета. Естествено, че изпаднах в паника, още повече, че съм имала само един сексуален контакт с мъжа ми в последно време. Той също реагира остро и започна да ме разпитва как е възможно това. Породи се и някакво напрежение между нас. Отидохме и двамата в централата на Цибалаб, пуснахме също там антитела за ХС тип 2. И познайте - нито единият от двама ни няма антитела - нито IgM, нито IgG. Вече започнах да се съмнявам за достоверността на резултата в Синево, никога не съм имала генитален херпес, нито оплаквания, които да ме усъмнят. Мисля си дали да пусна още веднъж изследвания в трета лаборатория и коя да е тя. Ако пак няма антитела, какво да предприема? Естествено, че ще заявя на доктор Сигридов това при следващ преглед. В групата му във Фейсбук не ми одобряват поста вече 9-ти ден, но какво ли се учудвам… явно там такива постове се цензурират, за да не разберат другите пациентки !

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 22:58 от veselinova1

Общи условия

Активация на акаунт