Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 397
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Тя работи в Майчин дом, както и преди

# 706
Обадих се в Майчин дом, но ми казаха, че няма д-р Бояджиева. В интернет като търся ми излиза името й само в университетска болница по ендокринология “акад. Иван Пенчев”.

# 707
Обадих се в Майчин дом, но ми казаха, че няма д-р Бояджиева. В интернет като търся ми излиза името й само в университетска болница по ендокринология “акад. Иван Пенчев”.

Да,де,то пак е същото,просто е друг вход.Като отидете където е майчин дом търсите точно тази клиника по ендокринология,по едни стълбички се качвате. По спомен без час също можете да отидете.

https://registarnazdraveopazvaneto.com/%D1%83%D1%81%D0%B1%D0%B0% … D1%87%D0%B5%D0%B2
Тук има телефони

# 708
Благодаря Ви!

# 709
  • Благоевград
Здравейте!
Преди няколко седмици писах тук след прегледа при доктор Сигридов във връзка с премахване на тръбите ми и много лоша спермограма на мъжа ми.
Каза ми, че имам хидросалпингс и трябва да ги махна, а на спермограмата на мъжа ми каза, че няма жив сперматозоид.
Бяхме на преглед на 14.01.2025 г.
Преди три дни разбрах, че съм бременна спонтанно след 9 години процедури.
Овулацията е била около прегледа при доктора, но той ме преглежда с коремен ехограф и каза, че не вижда доминантен фоликул нито минала овулацая.
Беше ми пуснал изследвания за 1000 лева, които пуснах Преди няколко дни, но пуснах и чхг с прогестерон, защото бях пила дуфастон, за да си предизвикам цикъла, защото нямам спонтанна овулация заради пкя и ир.
Мисля в понеделник да се обадя в центъра и да им съобщя как от липсата на жив сперматозоид при мъжа ми и моите дефектни и за махане тръби съм бременна.
Не отричам, че е един от най-добрите специалисти в страната, след първата ми загуба ми даде нужните отговори, но това, което се случи сега ме остави без думи.

# 710
Много се радвам за теб, мисля че добавките, които писа в другата тема че си пила, са помогнали за пкя и ир и съответно си имала качествена овулация и си забременяла. Успех до финал 🍀  доктора не мисля да го коментирам, достатъчно сме дъвкали темата с крайните му изказвания

# 711
Здравейте, момичета!
Ето и моя казус в резюме, ще съм благодарна ако някоя се отзове с отговор Simple Smile
С мъжа ми не се пазим от 2-3 месеца, но не работим активно за бебе ( тоест свършва в мен, но не спазвам предписанията да лежа след това, да не пишкам и да не се мия известно време и т.н.).
Тъй като по начало съм лек хипохондрик и имам някакви страхове, реших да си пусна много изследвания, за да съм спокойна, че всичко ми е наред.
От основен панел Тромбофилия - излезе, че съм хетерозиготен носител на Протромбин. Това значи ли, че имам тромбофилия?
Отделно съм с микроаденом на хипофизата, пия достинекс и пролактина ми е в норма, даже към долна граница.
Наскоро излезе инфекция с уреаплазма и я лекувахме, но вече е отрицателна. Бях при двама гинеколога и двамата не виждат нищо притеснително и ни казаха да действаме активно за бебе.
И тук идва въпроса ми: след изгледани доста подкасти с д-р Сигридов реших да се опитам да се прегледам и при него като подготовка за бременност. Попълних формуляра в сайта и за моя голяма изненада ми се обадиха за час. Но след всичко, което изчетох тук, както и в google, съм сериозно разколебана дали има нужда да ходя. А и знаейки, че се занимава с доста рискови и проблеми бременности и казуси, не бих искала да отнема часа на някоя жена, която има нужда от него. Притеснявам се и че ще ме навика и изгони, или назначи наново куп изследвания и добавки.
Ще съм благодарна за всяко мнение и съвет. Simple Smile

# 712
  • Sofia
От основен панел Тромбофилия - излезе, че съм хетерозиготен носител на Протромбин. Това значи ли, че имам тромбофилия?
Да, води се тромбофилия. Това е високорискова мутация.
Консултирайте се с хематолог, който работи с бременни.
Има и тема за тромбофилия : https://m.bg-mamma.com/?topic=1711278

# 713
Блгодаря! Какво ще рече високорискова? За бременност ли? АГ-то като хо видя, ми каза че не е притеснително, и най-вероятно ще се наложи да пия аспирин, и ме насочи към консултация с хематолог. Но ми каза, че високорисков и опасен е Фактор V, който в моя случай е хомозиготен и съм с нормален генотип.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:43 от DtulipPppp

# 714
  • Sofia
Блгодаря! Какво ще рече високорискова? За бременност ли?
Не само за бременност, по принцип.

Фактор 5 Лайден и Фактор 2 Протромбин са двете високорискови мутации. При тях има в пъти по-голям риск носителите им да развият някакви тромбози, в сравнение с хора, които не са носители на тези мутации.

Рискови ситуации се водят бременност, раждане, дълго пътуване (с часове), операции, обездвижване, чупене на крайник (заради гипсиране и съответно обездвижване), Ковид и др. Оралните контрацептиви са тотално противопоказни при наличие на мутация в Протромбиновия ген.
В рискови ситуации е хубаво да споменавате на лекуващия лекар, че сте хетеро Фактор 2 Протромбин, за да се взимат мерки.

Ако останете при Сигридов ще видите дали ще Ви каже, колко Протромбина не е притеснителен.

А ако АГ, при който ходите смята, че хетеро Ф2 Протромбин не е притеснителен - сменете АГ. Намерете си такъв с опит с тромбофилия.

ПП : при Протромбин по време на бременност не се пие просто Аспирин протект. Бият се ежедневни инжекции с Нискомолекулен хепарин.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:55 от Brin de muguet

# 715
Нямам нужда някой да ми казва колко е притеснителен, а какви мерки за взема. В случая - да се консултирам със специалист хематолог. Д-р Сигридов от прочетеното до тук и за непритеснителни неща би наплашил, но все пак ви благодаря за коментара.

# 716
  • Sofia
Просто написах каква ще е реакцията на Сигридов, ако останете при него. В случая не е наплашване.
И аз Ви казах, консултирайте се с хематолог, който работи с бременни, той ще Ви каже какво трябва да направите. Дадох Ви и темата за тромбофилия, от там можете да намерите имена на подходящи хематолози и мнения на момичета минали по този път.

Протромбинът не е шега работа. Вашият АГ изобщо не ми вдъхва доверие с това изказване. Но щом смятате, че не е притеснително, Ваша воля, Вие си решавате.

ПП : идеята ми не беше да пиша колко е притеснително. Вие попитахте какво ще рече "високорискова" - отговорих Ви.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:29 от Brin de muguet

# 717
Благодаря ви за което. Ще прочета темата и ще си направя консултация. АГ-то сама призна, че не е специалист в тази област. И сте права, че е важно да се следи не само при бременност, а като цяло.
В случая постът ми беше насочен по-скоро към д-р Сигридов и дали е удачно в моята ситуация. Признавам си, че се наплаших след всичко прочетено тук.

# 718
  • Sofia
При Сигридов има часове за бременни и за небременни (които са доста по-малко). Тоест ако не отидете, този час ще бъде взет от друго момиче за подготовка на бременност.

Миналата бременност ходих при него
всеки месец на ФМ, като започнах още в 8гс с ембрионална морфология. Ходих при него паралелно (тоест направих си и редовните ФМ в 12гс и в 19гс при специалисти по ФМ) - по скоро, ако види нещо, което другите не са видяли. Направих и всички изследвания, които ми предписа за над 1000 лв - пак да съм сигурна, че няма някъде проблем. Но определено не е моят лекар.

Няма как да Ви кажем дали Сигридов е подходящ за Вас - отидете и преценете. Не се занимава само с много сложни и тежки случаи. В миналото може и да е било така. Сега при него ходят само тези, които могат да си го позволят финансово. За мен той се е превърнал по-скоро в търговец.

Едва ли ще Ви изгони. Може да се държи добре, но може и да Ви навика за нещо си. С мен се държеше все едно съм едно много глупаво същество и ми се присмиваха със сестрата на въпросите.
Но в края на краищата си казвах, че не съм отишла там за доброто му отношение.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 18:32 от Brin de muguet

# 719
Разбрах, благодаря за изчерпателния отговор! 🫶🏽

Общи условия

Активация на акаунт