(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 072
  • 801
  •   1
Отговори
# 120
Също ще си подновя чивъса, който гледах в къщи и го затрих.
Недоволна, а в какво сееш чайвса? Виждала съм го само в градина, насят нагъсто, като магданоз. Мисля да го насея в сандъче, на балкон в апартамент. Също така на пликчето със семе пише, че може да се разсажда, дали да не пробвам по-късно да разсадя малко и в градината на село... Thinking
Скрит текст:
Тези семена купих днес, част от тях са за сандъчета на балкона, друга за градината на село:

# 121
Чивъсът - в малко плитко сандъче или в по-широка и плитка саксия (не прави дълбоки корени). Сее се доста на гъсто - перцата са много тънки. На вилата има смисъл да се сади (може да се раздели, като е пораснал  достатъчно) само ако сте за по-дълго там, защото е добре перцата да се консумират веднага брането им.

# 122
Недоволна, благодаря!
Няма да е на вила, а на село, ще помоля свеки да ми задели една леха от нейната градина тази година. Често сме там, а и те сигурно ще го ядат, защото обичат всякакъв лук.

# 123
  • Вила Великула
Сега видях тази полезна тема. Записвам се и при първа възможност ще чета и коментирам.

# 124
  • Русе
Дами, какво ви е мнението за Тести Грийн или Тести Кинг? Родовити ли са, издръжливи ли са на жеги, болести и засушавания? Вкусни ли са?
Имам спомен, че някои от вас ги отглеждаха …
(Ще ги гледам на открито)

# 125
Записала съм си, че много препоръчват Тестикинг - защото нямало безплодни цветове (т.е. нещо сложно и специфично с опрашването, което не се и опитах да запомня).

# 126
Ники, аз гледах Тести Кинг миналия сезон и по миналия. Много родовити и устойчиви на мана.  На засегнатите от мана изрязах листата до здраво и продължиха да връзват. Засях ги по грешка преди 2г. Препоръчаха ми тести Грийн, аз обърках и купих тести Кинг. Гледах ги в оранжерия.

# 127
  • Русе
Благодаря, момичета! Ще опитам и аз тази година. Краставиците в Русе не стават добре на открито. Много е жегаво, много сухо, въздухът е сух като в пустиня. А краставиците се кефят на влага…

# 128
  • Пловдив
Ники, и аз гледах Тейсти Кинг миналата година, на открито в Пловдивско. Много раждат и са издръжливи и вкусни.
Имах и Гергана, които родиха няколко краставички и се маносаха и край. Тейсти Кинг също се маноса, но аз изрязах листата, лекувах с разни отвари и пак си разждаха, до късно. Тази година пак се сея от тях.

# 129
  • Русе
Супер. И аз миналата година откъснах само 4-5 Гергани и не си струваше. Ще заложа на хибрида тази година.

# 130
На мен миналата година Герганите родиха супер много. Не съм доволна от Тимор и корнишони Левина, те ставаха на бомбички с големи семки. И аз съм взела Тейсти Грийн да пробвам тази година.

# 131
  • София, Студентски град
62 - ри ден на хидропониката и скоро се надявам да ям домати. Simple Smile

А иначе в неделя смятам да открия и сезона в градинката с грах, лук, салати, спанак и репички. Също моркови и червено цвекло. Всичко от семена. Между другото, онези зимно поникналите моркови и цвекло и разсадени в градинката, са оцелели на студа - непокрити. Зелето май и него ще го бъде, пък ми казаха и че ако е минало през студ, ставало по-вкусно. Ще го видим. Само карфиолът е дал фира.

# 132
След 1-ви март ще вали и сняг . Такава е тенденцията в последните години .
И сега си е студено .

# 133
  • Русе
След 1-ви март ще вали и сняг . Такава е тенденцията в последните години .
И сега си е студено .
Да, миналата година цял февруари беше топъл, земята се беше засушила чак. Заблудих се по това и наслагах грах и репички. Едно на ръка, че дори и не изникнаха, но и от началото до края на март праваляваше сняг и имаше минуси...
Тази година февруари си е по-студен, по дебелите сенки все още има малко сняг и лед. Земята в първите няколко см е мека, но в слоя до към 10см има замръзнали буци все още. Така че рано ми е на мен за градинска работа.
Сетих се да ви попитам. Дали е добре да подрязвам дърветата вече? Ако има спад на температурите до да кажем минус 5гр през март, дали ще е проблем за тях след като съм ги орязал? Имам време сега, а по-нататък не е много сигурно кога ще мога…
Лека нощ Simple Smile

# 134
  • Варна
Тук уж не дават снегове март месец, ама да видим. За колко време изниква разсадът салата?

Общи условия

Активация на акаунт