(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 149
  • 801
  •   1
Отговори
# 525
Нашите женски кивита им се развиха пъпките, на мъжкото още не са, но то нали е мъжко е по-бавно развиващо се Simple Smile
20 и 50 л вода е чак прекалено, свекъра на сестра ми го гледа на лозе и го полива рядко и всяка година ядем кивита. Нашето ще е на асмалък, като го поливах лятото 2 пъти в седмицата с маркуча, толкова поливах и боровинките, и младите лози и дръвчета

# 526
Инфото ми е от собственика на разсадника. Човека каза  първата година 30л лятото, втората 50л.  Като пипнеш земята да е мокро не влажно. Аз мисля да му се довера. Имаме един злополучен опит с киви и мисля този път да следвам напътствията на човека от разсадника. Дори ни каза да му се обаждаме за консултация при отглеждането и за какви инсекти да внимаваме.
Морковче, рано е за киви от оранжерия. За презимувало вън си е съвсем на време.

# 527
  • София, Студентски град
Аз пикирах моите разсади и вече от няколко дни се каляваме на терасата - само през деня, като излизат сутрин на около два градуса и като залезе слънцето ги прибирам. Първата партида смятам се развиват много добре.

На втората партида обаче (които бързах също да калявам) слънцето изгори листенцата. Ето ги:

И третата партида от снощи. Аз не ги завивам с нищо - не мога да си причиня и това да ги дебна кога поникват.

Моят грах също не е поникнал, посят към края на февруари. Спанакът също го няма. Репички и салатки са се показали. В неделя хвърлих още малко грах от нови пакетчета, два сорта, но на друго място. И малко балучка боцнах, и малко лапад реших да пробвам, че много го обичам на сармички.
А зелките ми, които изкараха цялата зима, сега започнаха да завиват глави. Да видим какво ще направят.

И първото зачервеняло доматче в хидропониката - 90 дни след като сложих семката.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 23:00 от GalPP

# 528

Това са моите репички с този продукт и тагетесите ми
и разсада на домат

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 19:07 от adidir

# 529
Чудесно, може ли да обясниш как ториш с тоя продукт?

# 530
Да, аз снимам

За разсадите смесвам 1:3 части биохумус и торф.
Когато ги поставям в градината, на всяка ямка слагам по две шепи от биохумуса.
След около месец, разрохквам почвата около растението и поставям още две шепи от тора

# 531
E не знам дали е реклама, но в гореописаното има доста смисъл 👍

# 532
Когато купих чувала чиста торф ми препоръчаха да го смеся с тор от ЧКЧ и тогава да пикирам разсада.

# 533
Аз пикирах малко разсад домати през почивните дни, нищо че е дребен, защото беше на гъсто. Останалите ги разредих като изскубах дребните и ги оставих да видя кои ще дръпнат, за да пикирам по-нататък и тях.

Скрит текст:
Е не ме оставя да завъртя снимката и това е. Извинявам се.

Диди, изобщо не се тревожи ами слагай нови семена на мястото на тези. Сложи семената по-дълбоко и си ги полей нормално. Ако искаш завий с фолио и като почнат да поникват го махни.

Между другото аз правя дупки на фолиото, за да влиза въздух.

Репичките и спанака, които бяха под агрила са поникнали. Махнах го, няма да има вече минуси. Сега са по-големи, снимката е от преди седмица.
Скрит текст:

И лалетата скоро ще започнат да цъфтят, засега имам минзухари и зюмбюли, нарцисите са напъпили, а гледам че и пъпките на божурите са се подали. Много я обичам пролетта! За вас Kissing Heart

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 20:47 от ~Биб~

# 534
Гал, колко големи са ти станали 😊 Браво !
Аз днес сях всичко, което ми беше останало
-3 вида босилек, имах от миналата година останали малко семена мащерка,  2 вида петунии, чията, физалис и това май беше 🙃😀. Април ще сложа и луфата, а планинската чубрица или другата седмица или и тя ще остане за април.
Чушките ми нещо не искат да поникнат.
Според вас да слагам ли нов патладжан 😟
Черитата май са станали за пикиране.Много ме е страх от тази манипулация и се чудя да опитам ли🥴. Миналата година като опитах с патладжаните нищо не стана. Обаче са ми издължени и с тънки стъбла и ще трябва.

Много ми харесват какви стават семена босилек след като се напръскат с вода .
А някой отглеждал ли е такава целина Става ли като тази дето я продават в магазина?
Напоследък започнах да си правя сок с такава целина и се чудя да купя ли семена.
Ма после как ще я съхранявам 🤔 в фризер дали ще стане или вакумирана ли

# 535
Къде сеете чубрица и босилек - навън или вътре? Сутрин при нас са минусови температури. Насадихме грах и спанак и го покрихме с агрил.

# 536
А, добрутро!
Така е на село , вечер лягаш пребит и се събуждаш  по тъмни зори.
Хора , вчера сутринта имаше дебела слана. Вярно е че зимата  беше топла но все пак   си  е   зима до края на март.
Свърших някоя друга работа  по рано тая година от друга , но е рано.
Гледам някои показват репички домати ,  .. пишете къде живеете би хора.
И аз се излъгах миналата седмица като ровех земята  , беше топла .
Няма как пипера да никне сега.Рано е и за босилек , чубрица , при мен де. .
Ще ги сея следващата седмица в тунелчето . При нас почти на брега на Дунав е така.

Не успях да подредя дърветата. Дивата кайсия , джанката  цъфнаха.
Гледам вчера дивите пчели излязоха. Черешата , вишната , ябълката  , напъпиха.

Скрит текст:
Есента купих  уж яричка тя се оказа петле . Така че имам  4 петли и 2 кокошки. Жал ми беше есента да коля петлите , че те много красиви . Щръклести  и  гащати. Трябва да им търся кокошки от същата порода.
Какво става в тая природа . Женските  са кът и не оцеляват . Иска ли някой за разплод??Ще измислим как да ги пратя.

Скрит текст:
Имам проблем , преброих вчера в кафенето  най малко 10 вдовци  и ергени. Мъже като горуни , касиви , работливи.
Ергените ми правят бели. Не мога да си отворя  гаража да си изнеса цимент че ми трябва. Спират ми пред  гаража. И им се моля . И ми се уядът . До есента трябва да им намеря  жени ,  та да ги вкарат в ред и да мирясат
Как се казваха  тия бабички дето търсеха жени на  ергените ,  сватовници , съгледвачки ли?
Така че в някой друг пост ще ви ги представя.

.
Скрит текст:
Докато се наканя да подредя  гнездата на гъските и те взеха че  пронесоха. Изпуснах 4 яйца   та  сигурно са замръзнали и няма да се излюпят. Сега  ги следя и ги прибирам. Надписвам ги . Не мога да го позная кое е гъска кое е гъсок . Миналата година се сдобих с тях . .Гъсоците май са бели , гъските сиви. Най хубавия гъсок отиде зян  на лицицата преди месец. .  
Докато си изпих кафето   и написах   коментара зазоря. Има облаци. Трябва да се краде време за работа.

Лек ден на всички!

# 537
Здравейте! Включвам се с въпрос за разсадник на плодни дръвчета от който сте доволни. За поредна година сланата при нас изненада дръвчетата! Искам да си подновя кайсията с по-късен сорт, също искам синя слива и ябълка. Намирам се в северозапада! Благодаря на всички! Спорен ден!

# 538
E не знам дали е реклама, но в гореописаното има доста смисъл 👍

Преди си купувах биохумуса от София, пазар Красно село, но сега открих сайта и си го поръчвам директно

# 539
Има надежда и за пипера ми започна да кръстосва. Малко е, не изникна всичкия, все се каня да сложа още и все нещо излиза и не ми стига времето. Имам да пикирам дузина домати, а нямам никакво време. Само патладжана за сега не иска да излезе. Поне да не си бях губила времето да го сея и поливам.

Общи условия

Активация на акаунт