(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 061
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
Не знам в коя тема да попитам, имам покарал джинджифил. Явно много му се живее, какво да правя с него?

# 616
Сложи го в саксия и си го гледай като стайно цвете. По някое време ще те зарадва с красив цвят.
Потърси в гугъл джинджифил цвят и виж изображенията.

# 617
Здравейте. Начинаещ градинар съм и още експериментирам. Купувам семена, кое стане, кое не. В единия край на градината съм решила да сея подправки. Мащерката обаче нещо не се чувства добре, за сметка на това е излезнало някакво растение, което/ не се смейте/ не съм сигурна какво е. Моля за разпознаване.
Бял пелин е това, според мен. Много полезна билка.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 14:45 от morskibriz

# 618
  • Варна
Знам, че казахте че не става плътен дивият лук, ама чак така ли трябва да седи? Преди месец е засят

# 619
Съвсем нормален си е лукът, щом е сят преди месец. Ще стане малко по-едър, но не много. Той е многогодишен, просто се режат част от листата, които се ядат.

# 620
Някой има ли опит с отглеждането на рукола? Засях в кутия преди седмица, сега е така

Какво да я правя по-нататък Joy
ПП Хванах някаква разпродажба на тези комплекти в Л. - за лев и малко е кутията, почва и семена, има и упътване, но само за засяването. А после? Взех и някакви чушки Калифорнийско чудо, те нямат никакво намерение още да поникват Blush

# 621
Здравейте. Начинаещ градинар съм и още експериментирам. Купувам семена, кое стане, кое не. В единия край на градината съм решила да сея подправки. Мащерката обаче нещо не се чувства добре, за сметка на това е излезнало някакво растение, което/ не се смейте/ не съм сигурна какво е. Моля за разпознаване.
Ако е пелин ще мирише на пелин. Разтъркайте между пръстите си един лист и подушете. Миризмата е силна и характерна. Ако не мирише може да са много други неща. Още е малко, за да се каже категорично.

# 622
  • София
Не знам в коя тема да попитам, имам покарал джинджифил. Явно много му се живее, какво да правя с него?

Моят не цъфна, но когато увяхна външната част имахме коренчета преснички, наши си, детето като беше болно си изпи на чай за гърло... 🤷‍♀️ В скасия си го отгледах.
Днес малко на майтап сложих в земята по малко семена маруля, морков, магданоз и репички, да видим нещо ще поникне ли от тях, взех си и семена за домати за опит... Като цяло тази година ще е по-скромно градинарска и от предната. 😂

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 20:27 от Angel_Dust

# 623
Моя джинджифил зимува в оранжерията и май умря. Аз го бях сложила в началото в една неотоплена стая, обаче ММ си довлече там привилигированите чушленца, а джинджифила изнесъл тихомълком, а в оранжерията по едно време твърди че било -10С Rolling Eyes Ще видя дали ще тръгне отново, но засега зелените стъбла са заминали, буквално ги няма. Освен пък да си е така, като луковица Thinking Доникъде не стигна миналото лято, защото го сложих късно, ще пробвам пак, ще ми се да го докарам до цвят. Те и чушленцата му май са заминали, така че джинджифилът загина съвсем за нищо Triumph

Марулки също в оранжерията, направо в земята, минаха поне 20 дни, сега са се показали.В съндъче растат по-лесно, мистерия, или може би е от сорта, в съндъчето са салатени листа, в земята обикновена маруля.
 Мухлясалият боб също тръгна, имам 4-5 растенийца Hands Muscle Ще се купува пак.

# 624
Ако е пелин ще мирише на пелин. Разтъркайте между пръстите си един лист и подушете. Миризмата е силна и характерна. Ако не мирише може да са много други неща. Още е малко, за да се каже категорично.
Имам бял пелин и няма характерната миризма на пелин.Ще снимам като отида на село и ще го покажа.
separate, руколата се е издължила много. Премести я на по-светло и по-хладно. Мисля, че може и вън. Не съм отглеждала рукола, но като заякне може да я пресадиш в градината. Да кажат отглеждалите я, как е правилно.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 21:20 от morskibriz

# 625
Аз до сега пелин без миризма не съм срещала, освен черния пелин, и ще ми бъде интересно да видя снимка и някаква информация за местообитанието.

# 626
  • Варна
И аз имам такова в двора, на нищо не мирише и не знам какво е.
Ох гледам прогнозата, до края на месеца все мрачно и дъжд. После не знам. Обречен ми е разсадът явно. Все си мислех, че ще ме застигне късметът на начинаещия, но уви.

# 627
Това с руколата вътре в тарелка за мен си е загуба на време. Издължава се и край. Пробвала съм и в сандъче и пак не става тази трева. Според мен най-добре расте ако се засее направо навън в леха или сандъче, също като марулите.

Купих си разсад лолло россо и ги набодох в сандъчета, къдравата маруля е дръпнала и тя. Доволна съм!
Пикирах и останалите домати през почивните дни. Пак направих много разсад!! И освен това съм голяма блейка и чак сега разбрах, че сорта домати който съм купувала преди 2 години и родиха толкова много е бил биволско сърце.
Тази година залагам само на два сорта - биволско сърце розов и другия розов от вуйчо ми.

# 628
Аз до сега пелин без миризма не съм срещала, освен черния пелин, и ще ми бъде интересно да видя снимка и някаква информация за местообитанието.
Никъде не съм писала, че няма миризма. Писах, че няма характерната за пелин миризма. Много по лека е.
Ще го снимам когато си отида, но аромат няма как да ви покажа.

# 629
Интересно ми е растението с цвят и местообитанието. Хобито ми е разпознаване и опознаване на билки, не се заяждам.

Общи условия

Активация на акаунт