(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 099
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Марко, добре дошъл!
Как неволно си следил темата Simple Smile

Утре е 8ми март, моето време за засяване на пипери, патладжани и домати Simple Smile

# 391
  • София
Марко, добре дошъл и от мен!
Аз заложих на 27.02 батати и на 03.03 всичко останало. Сутринта видях, че босилека е изникнал. Всичко е в кухнята, на един плот на два стола, Т е 22-23 градуса, сандъчетата са увити в стреч фолио. Мисля, че до ден-два доматите би трябвало да се покажат. Тези дни ще сглобим и стелаж, фитолампите също пристигнаха.
Проба с едната лампа, не ми се смейте Laughing Мъжът ми каза да очаквам на вратата ГДБОП.
Скрит текст:

# 392
  • София
Добре дошъл на новият мъж в темата Simple Smile
София браво за разсада, а за лампите щом не са дошли вкъщи последните 2 години, спокойно Simple Smile
За босилека моят отдавна изникна, буквално за 2-3 дни, но беше не в голяма кофа, а в тарелка и беше съвсем изсъхнал единият ден и полегнал, но като го полях се съживи повечето.

# 393
От кога мога да започна да поливам с Рутмос и да пръскам? Преди кръстосване  , може ли?

# 394
  • Перник
Вчера и аз направих разсадите. Бях отпуска Grinning 5-6 сорта домати, 2 сорта салатни краставици, 2 корнишони, люти чушки, босилек зелен и червен, тиквички, мащерка, чубрица и патладжан.
Салатите и репичките, които сях в градината есента никакви ги няма, така че ще повторя упражнението тия дни. Спанакът е добре, вчера си набрах листенца за офисния обяд Simple Smile
Смятам да засея и червено цвекло и моркови. Миналата година се получиха много добре и ММ заяви, че пак трябва да ги сея на същото място. Аз не съм много убедена, въпреки че лук си садим вече доста години на едно и също място и става супер Thinking

# 395
Марко, добре дошъл!
Как неволно си следил темата Simple Smile

Утре е 8ми март, моето време за засяване на пипери, патладжани и домати Simple Smile

Ами търсих нещо в гугъл,вероятно и по спомен е било за малини или ягоди и при последващи търсения ми беше предлагано мнение от тази тема . . и така.Докато не започнах да я търся пак за мнение и после "открийте нова тема" и аз пак там и . . . така.
Приятен ми е ентусиазма и целеустремеността на участниците.

Поздравявам с предстояшия празник дамите - Да са здрави и щастливи!

# 396
Марко, добре дошъл и от мен.
Мьос, от коя смес не си доволна?
Диди, сякаш е рано съвсем на открито да слагаш разсада. С нещо да покриваш? Да не измръзне сега.

# 397
Здравейте,
И аз като марко ви чета редовно. От скоро имаме малка къща и дворче и покрай вас се ентусиазирах да градинарствам съботно неделно. 😀 Надявам се да имам с какво да се включвам занапред. Сега ви пиша основно по молба на Доня Дафина. Подготвила е семена за всички, на които е обещала, но няма адресите ви. Утре ще ходи до града и моли тези, на които е обещала семена да се свържат днес с нея. Телефонът и е 0893231112.

# 398
Поръсих малко семена от зелен патладжан.Много ни хареса вкуса.Станаха големи растения, патладжаните кръгли и големи, без горчивина и много семки.Препоръчвам, ако имате повече място и желание за експерименти.

# 399
Добре дошли, Марко и Турболентност!
Ние днес засадихме ранните картофи. Прекопах грахта и посях магданоз и копър. Съжалявам, че трябва да се приберем преди обяд утре и няма да мога да проскубя морковите, много са гъсти.
Чух се и с Доня, благодаря за координатите и.

# 400
Фортуна, в Германия съм и тук тазгодишната лидълска пръст за подправки и разсад е зле. Миналогодишната беше ОК. Клечки, смлени кокосови влакна, наситнени кори и много малко земя вътре. Тази от снимката. Пръстта на българския пазар вероятно е от местни производители,  едва ли е същата като състав.

# 401
Ходих до една агроаптека да взема един тор за вкореняване и не се прибрах само с него. После бях до Бриколаж да взема френско грозде, реших да пробвам в голяма саксия или кофа да го отглеждам и там се поддадох се на изкушението. Минах и през Кауфланд и  от там взех един пакет семена и накрая се прибрах с това 😂
Тази салата е много крехка и хубава
Чия някой отглеждал ли е ? Може ли насоки ? На пакета пише, че може и в саксия

# 402
Миналата година ползвах пръст от Лидл като свърши другата и беше окей, нямам забележки, пакетите са малки и ми е лесно да грабна някой при нужда. Промяната в състава вероятно е заради тенденцията да се намалява съдържанието на торф из Европа и да се заменя с компостирани материали, което за съжаление намалява полезните вещества вътре. Клечки и естествени влакна не ме притесняват, но е дразнещо когато със съдържанието пристигат гъбички и плевели.
При нас застудя и насред филма ММ се присети че не е завил разсадите в оранжерията тази вечер и тичахме в тъмницата през двора той да им метне одеалце аз да снимам Sweat Smile  В момента в хола се топли втората вълна насаждения, тарелка алпийски ягодки.

Гледах и аз черни домати из интернета, в едно предаване показаха едни ама съвсем катранени, но пропуснах да си запиша наименованието. Чудя се струват ли си на вкус. Вече насадих черни лалета, ще си отиват Smile Патладжана ще садя като се вдигнат малко температурите, но ще гледам да не окъснявам като миналата година, когато не успя да порасне.

# 403
На "Garden Chef"  са от Кауфланд, ако има останали при вас вземи си и пробвай 1.70 бяха. И аз никога не съм опитвала черни, оранжеви и жълти домати. У нас са гледали само червени и розови. Затова тази година взимам всякакви за експеримент. Леко не знам къде ще ги гледам 🤣 ма да има. Накрая може в кофи от сирене при баба ми 😂 тя поне има много такива. Розовото чери го взех заради тая снимка . Като го търсих това чери гугъл ми показа на пловдивския институт и никакви под името черешка. Мислих да си поръчам от този производител 2-3 корена от това черешка чери, но  им е свършил този красив домат и нищо няма да поръчвам.

# 404
В моята градина чери Черешка, червено се самозасява самичко всяка година. Не ми харесва. С много дебела кожа е.
Днес купих чувал чиста торф. В магазина ми препоръчаха да я смеся с био тор от калифорнийски червей за по-добър резултат.
Честит празник, дами!

Общи условия

Активация на акаунт