Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 953
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • София
А какви са обясненията че отказва? Че опити по естествен път със стимулация не са нищо по различно от инсеминация, само че с второто можеш да кандидатстваш за фонда.

# 376
  • София
Заради нагънатата тръба казва, че шанса за ИБ е по-голям при инсеминация отколкото при спонтанно забременяване, при екулация войниците се изтрелвали с повече налягане или нещо такова.

# 377
Шантал, радвам се, че са се развили добре нещата при Вас. За финансиране не искаха ли да не са пропускливи и двете тръби?

Сенкова е много добричка. Вижте и тя какво ще каже за Вашият случай. Ние на 13ти правихме инсе и тя ми завъртя монитора и обясняваше какво гледам на него. Ние също нямаме право да кандидатстваме за финансиране, защото нямаме открит проблем. Това ни е второ инсе, ако се брои това от преди 2-3 години. Дано да имаме успех, ако не ще събираме пари за инвитро.

# 378
  • София
Заради нагънатата тръба казва, че шанса за ИБ е по-голям при инсеминация отколкото при спонтанно забременяване, при екулация войниците се изтрелвали с повече налягане или нещо такова.

Хъм, подробности за изстрелването не знам, ама щом казва.

# 379
  • София
Пълнолуие, тя и Гогова е същата - всичко ми показва и обяснява. доколкото съм чела инсеминациите имат по-малък успех от инвитрото, та ако трябва да финансираме 4 инсеминации то по-добре направо едно инвитро предполагам.

Иначе на тръбата пише, че е с неправилен, силно нагънат ход в средна и дистална трета, както при изразени перитубарни адхезии, пропусна контрасна метерия. Ама я пропусна под налягане, което се вижда на снимката.

# 380
Цар нямат ли телефон, на който да звъннеш за информация. Мисля, че имаше и тема във форума. Идеята ми е да не хвърляш напразно време и пари за подготовка, ако няма смисъл.

Иначе инсето е 500лв. Но като сложиш и изследванията, които искат, ако има и вливки и става още толкова. На нас ни искаха микробиология и на двамата, цитонамазка, вирусология на двамата , кръвни групи.

Инсето е с много по-малък успех, а и не може да се види дали има читави ембриони и как се развиват.

# 381
  • София
ми аз се замислих, ако ММ не спази нещата за спермограмата и излезе с по-лош резултат дали пък не можем да го позлваме за кандидатстване по мъжки фактор?

# 382
Аз съм решила утре да правя пак тест. ☹️9 дни закъснение, на втория ден теста беше отрицателен. Та да видим утре. Имам някакви симптоми, а гърдите ще се пръснат. Не мога да ги докосна. Камо ли да стоя без сутиен. Нямам други предположения освен People Baby

# 383
Аз съм решила утре да правя пак тест. ☹9 дни закъснение, на втория ден теста беше отрицателен. Та да видим утре. Имам някакви симптоми, а гърдите ще се пръснат. Не мога да ги докосна. Камо ли да стоя без сутиен. Нямам други предположения освен People Baby

Според мен на 9 дни закъснение още днес можеш да направиш. Стискам палци да се похвалиш с две черти!

# 384
  • София
ми аз се замислих, ако ММ не спази нещата за спермограмата и излезе с по-лош резултат дали пък не можем да го позлваме за кандидатстване по мъжки фактор?

Едва ли. Искат две от две различни места.
С инсеминации не е баш така, и да събереш 4 ри пак имаш одобрение и за няколко опита ин витро, не само един

# 385
Мисля, че трябваше да има и месец разлика между двете СГ. Като трябва да не е наред не само 1 нещо, а няколко. В темата за Цар имаше информация в 1ви пост. За жалост аз не мога да дам информация.

# 386
Да, трябва да са минумум с месец една от друга двете СГ, правени на различни места, като имаше май списък с лабаратории, от които ЦАР приемат резултатите от спермограмите, но като цяло май са всички лаборатории към репродуктивни клинки, и поне едната СГ да е с морфология (препоръчително по Крюгер).
А самите изисквания са това:
Скрит текст:

# 387
  • София
ами значи утре ще звънна да питам дали има смисъл и ако ме отрежат другият месец направо ще направя консултация със Сенкова.

# 388
Здравейте. Видях, че стана въпрос за добавки. Аз наскоро четох в чуждестранна литература, че при опити за забременяване е препоръчително да се приема Коензим Q10, Омега 3, витамин Д. Смисъл това бяха топ 3 да кажем. И аз понеже имам дефицит на Б12 приемах дълго тези подезичните таблетки, но те не ми помогнаха особенно, биха ми направо няколко инжекции Б12, но пак е нисичко. То четох за Б12, че по-добрата форма на Б12 е аденозилкобаламин, а не тези стандартните, които се предлагат по аптеките. Тази форма на б12, която споменах си усвоява по-лесно от организма и действа по-бързо още на клетъчно ниво. Но разбира се по аптеките я няма. Единствено в сайтове. А този коензим Q10 е доста скъп като добавка, но пък наистина четох много добри мнения. И даже се споменава, че трябва да се пие и от двамата партньора. Подобрява качеството на сперматозоидите и яйцеклетките според това, което пишеше.
  А относно ЦАР. Нас ни приеха много лесно и бързо. Подадох документите и клед две седмици бяхме одобрени. Партньора ми си направи само една спермограма в Надежда и това беше и другите кръвни изследвания съответно и моята снимка на тръбите. Това беше. Ние кандидатствахме по женски фактор. Според снимката с която кандидатствахме тръбите са ми запушени. Но след това си правих друга в Надежда и се оказа, че не са, но заповедта за инвитро си стои. Валидна е до август, но май ще изгори този опит

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:00 от Веселина Димитроваа 613631

# 389
  • Замък сред облаците
Аденозилкобаламин и метилкобаламин са две от найвисокоусвоимите форми на Б12.
У нас е много разпространен проблемът с метилирането на витамините, затова най-адекватно е да се приемат метилирани форми, които нямат нужда от допълнителна форма на преработка в организма.
За дефицит - и пак зависи за колко краен дефицит става въпрос, са необходими понякога много високи дози и много дълъг прием за наваксване, защото Б групата са водоразтворими и излишъкът при орален прием се изпикава, а трудно се складира. Неслучайно при много ниски депа на Б12 са по-добри инжекционните форми с дълго освобождаване.

П.п. Б12 не се усвоява при някои други подлежащи проблеми, свързани с тънките черва - възпаления, пропускливост, дисбиози.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:14 от АА

Общи условия

Активация на акаунт