Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 258
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Merryhristowa честито! Лека и безпроблемна бременност!
Искам да те попитам за астенотератозооспермията, лекувахте ли нещо? Ние сме със същата диагноза и от седмица седим в задънена улица къде да ходим и при кого. След няколко дни ми е ЦС и след нея докторката ще каже дали инсеминация или направо инвитро.

Та като ви казвах, че хубавите неща се случват когато най-малко ги очакваме, сега пак се повтарям 😁
След почти 3 години (ако броим и предните две бременности 5г) , хиляди изследвания, първа Сг в норма, втора със заключение-астенотератозооспермия, тромбофилии, дефицити на витамини, цветна снимка-уж хидросалпингс, след това лапароскопска операция и заключение- двустранен истмичен стоп, т.к нулев шанс за естествено забременяване .
След тази диагноза просто замразих всичките си надежди и си казах-каквото такова, тръгваме към следваща стъпка ин-витро, колкото и да не го искам.Съответно часа ми за клиниката беше на 06.02, ама на 05.02 се разболях от варицела.Естествено си викам "Баси късмета" !! После ми идва друга идея- Така е трябвало да стане! Е, моите планове НЕ съвпадат с тези на Бог ...и на 15.02 разбрах какъв е бил плана му 🫣

Не мога да повярвам, че го казвам...но момичета АЗ СЪМ БРЕМЕННА! 😍
На 15.02 под лек натиск от Jo di 😂 (благодаря ти ❤️) следобед си направих тест и за моя изненада показа две черти.Като цяло не му повярвах.Помислих, че ми се е паднал фалшив 😂
Цяла вечер почти не спах, сутринта направих нов и моментално се появиха чертичките.След това чхг в лабораторията - 844.4 дефакто на 2-ри ден закъснение , повторен след 2 дни 1799.0 😍😍😍
Мина ми и първия преглед днес.Видяхме сакче отговарящо на седмицата, след 2 седмици се надявам и на сърчице! Вярвам, че този път всичко ще е наред.❤️
Стискайте палци за моето бобче да си стои на топличко !🙏🍀🤞
Написах всичко така подробно, за да ви вдъхна кураж и да потвърдя думите си по-нагоре.
Вярвайте, момичета.Хубавите неща стават когато най-малко ги очакваме! ❤️❤️❤️

# 646
  • София
Не е много добре на своя глава да почваш каквото и да било,колкото и да е широкоспектърен тоя Полижинакс,все пак си има значение и бактерията

Май по-добре да изчакам до понеделник да се консултирам с АГ. Утре ще пусна и стерилна урина.

Като стана въпрос за спермограма - попитах дали трябва да правим нова спермограма преди евентуални инсеминации или замразяване на метериал. Ние имаме от май месец миналата година и беше в норма. Докторът ми каза, че тя цял живот почти била такава и нямало нужда от нова?

Дано хубавите новини в темата ни зачестят! Heart

Понеже минавам през подобно нещо в момента, мини през АГ и пусни стерилна урина, че аз от изтрепване с АБ изтрепах и полезните бактерии.

Маце,аз това го направих през бременността,всичко се почна с промивка преди серклажа и венозен антибиотик.
Изтрепахме всичко добро ,после стана мазало!
Излезнаха ми стрептококи,пих антибиотик ,убих ги,на тяхно място се появиха ентерококи,пак антибиотик,после нямаше ентерококи ,бяха се върнали стрептококите и така се въртях до 28 седмица (слагах и глобули),бях на антибиотик през две седмици ,включително и на венозен 😣
Накрая на доктора му писна и ме засили  на терапия с лактобацили след последния антибиотик.
Две седмици всеки ден ръгах Гинофит,после десет дни през ден (или обратното беше ),после някакви живи лактобацили слага и следващата микробиология беше нормална !

# 647
Моите НК клетки са много малко високи, примерно едните са 16 а трябва да са 12. Това малко отклонение пречи ли за забременяване? Предполагам да, аз все още чакам коментар от доц. Михайлова дали ще имам вливки.

# 648
Здравейте! От понеделник започнах стимулация с Мериоферт и Бемфола по 150,днес бях на преглед естрадиола ми е същия като в понеделник. Според доктора може да е още рано при някои жени след 5-я, при някои след 7-я ден започват зад действат лекарствата, но аз все пак много се притеснявам да не се окаже че няма да има резултат от инжекциите. При вас от кой ден на инжекциите започнаха да ви се покачват хормоните? Благодаря на отзовалите се! Успех момичета 🍀

# 649
Ейййй, Мери, супер, браво!!!! Дано всичко да е наред! Много се радвам на тази изненада 🍀 Пълнолуние, надявам се кръвният да е положителен 🤞

# 650
Мери, честито! Каква страхотна изненада си ни подготвила!
Пожелавам ти все така приятни изненади да получаваш, бебочето да расте силно и здраво и за изкараш една лека бременност, та чак до пухкавия финал! People Baby

Jupiter sea, веднага се овалвам в прашеца! Пожелавам ти вече притесненията да са зад гърба ти и да се насладиш на последните месеци от бременността! Blue Heart

Пълнолуние, стискам ти палци все пак кръвния да се окаже положителен! Flowers Four Leaf Clover

# 651
  • Бургас
Мери, честито, страхотна новина!!!!! Пожелавам успешен финал!

Гаги, Да не е говорила за антиовариални антитела?
Не бях влизала в темата още от предната тема. Влизам и виждам поста на Merryhristowa
Вчера бяха на гастроентеролог, поради стомашни оплаквания. Споделих за моите неволи със забременяването и докторката ми намекна нещо за някакъв тест за антитела, които атакуват яйчниците. Било хубаво преди да се почва инвитро да се направи такъв тест. Подобно както е при Хашимотото. Обаче като поисках повече инфо смени темата, защото не била АГ.
Някой чувал ли е за такова нещо и може ли да напише какъв е този тест?

# 652
Мери, страхотни новини! Лека и успешна бременност! Имахме нужда да чуем нещо положително.  Simple Smile

Sun29, аз бях с Мериоферт 150 или 300 (не помня) и първите два дни като доктора видя, че не реагирам, веднага ми вдигна дозата. Като я вдигна и се получиха нещата. Изкарахме 13 Я, от които 7 се оплодиха. Тогава бях на 42 г. Така че, проблемът според мен е в дозите, нещо не е дозирано както трябва, не може да чакате една седмица да узреят, то до овулация няма да ви остане време. Да не си в Надежда?

# 653
# 654
Благодаряяя ви момичета!
Попринцип не исках изобщо да споделям рано рано, знаете защо...Дори близките ми не знаят все още..
Но с повечето сме "заедно" отдавна и исках на всички да вдъхна малко кураж, вяра и надежда с моята история.Пожелавам на всички ви нашия "късмет" от сърце!🙏🍀🤞❤️

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 17:27 от Merryhristowa

# 655
Мери, честито и от мен! Дано всичко да е наред до финал!
Аз пак имам въпрос към вас, нищо че след малко пак ще ходя до, спешния. Течението се засили, утре не знам дали има смисъл от повторно изследване на чхг. Вмъквам 966 преди 36 часа и утрогестан 3 по 2. Уж матката и тръбите бяха чисти. Колко може да продължи кървенето при аборт. Знам,, че е опасно. Ама пък,, ако матката е чиста не би трябвало да се налага кюретаж?

# 656
  • Замък сред облаците
Така. Хипотетично говорим за спонтанен аборт с тръгнало изчистване вече. Не е опасно. Особено щом и утрогестана не спира нещата.
Протича в тези седмици като много обилен цикъл, понеже лигавицата е по-дебела. Силното кървене ще е около 5 дни, после постепенно ще затихва, но може да продължи с леко кървене/цапане 14-20 дни. Нормално е. Следващ цикъл до 30-45 дни.
Кюретаж ще се мисли чак на 1.3 дали е необходим, това ще покаже УЗ. Ако матката е чиста, няма да има нужда. Въпросът е да не се задържа тъкан/лигавица, има съфорумки с такъв опит. Тогава препоръчват кюртаж за изчистване.

Утре като пуснеш ЧХГ, ако пада и е СА, пусни и в понеделник. Важното е да се следи да падне изцяло ако е тръгнало надолу, за да се изключи ИМБ.

# 657
  • София
Мери, честито и от мен! Дано всичко да е наред до финал!
Аз пак имам въпрос към вас, нищо че след малко пак ще ходя до, спешния. Течението се засили, утре не знам дали има смисъл от повторно изследване на чхг. Вмъквам 966 преди 36 часа и утрогестан 3 по 2. Уж матката и тръбите бяха чисти. Колко може да продължи кървенето при аборт. Знам,, че е опасно. Ама пък,, ако матката е чиста не би трябвало да се налага кюретаж?

задължително пусни утре, ще покаже на къде са тръгнали нещата

# 658
В КИРМ Плевен съм, доста се изненадах и аз че всичко си остава същото и чакаме. А ако до вторник не се променят кой знае колко нещата се притеснявам че всичко ще отиде на кино. С намален ЯР съм не знам дали заради това не ми дава по-високи дози
Мери, страхотни новини! Лека и успешна бременност! Имахме нужда да чуем нещо положително.  Simple Smile

Sun29, аз бях с Мериоферт 150 или 300 (не помня) и първите два дни като доктора видя, че не реагирам, веднага ми вдигна дозата. Като я вдигна и се получиха нещата. Изкарахме 13 Я, от които 7 се оплодиха. Тогава бях на 42 г. Така че, проблемът според мен е в дозите, нещо не е дозирано както трябва, не може да чакате една седмица да узреят, то до овулация няма да ви остане време. Да не си в Надежда?

# 659
Честито Мери!!! Лека и безпроблемна бременност до финал! Hug Heart

Общи условия

Активация на акаунт