Отговори
# 105
Jupiter sea, да - Варна, 28г, първа бременност с момче, термин 21/08 (макар че може утре да кажат друго). Смятам да родя секцио и със сигурност ще е по-рано ☺

Относно ЖК моята лекарка следи както по здравна каса, така и на частно. Досега си плащах платен преглед и предния път ми каза след пренаталния, че вече може да ме регистрират. Обикновено е най-рано след 9г.с., но при по-рискови бременности (каквато и е моята след едно кухо яйце и тромбофилия) изчакват да минат 12-те седмици. Не се полагат кой знае колко неща по ЗК, но все е нещо. Аз смятам със сигурност да ходя по-често и на платен. На първата страничка има описано в една от темите какво е включено.
Много лекари имат мисля пакети за проследяване на бременността, моята нищо още не е споменала, ще разпитам утре. Взех направление тип 9 от личната. Друго не са ми искали.

# 106
Благодаря 😊
Аз също взех това направление  и на 7ми бях на преглед, мисля че с него вече съм регистрирана, ноо изобщо не съм наясно. Няма и кой да питам тъй като никой още не знае, поне до резултатите от пренаталния. Пуснаха ми доста изследвания, които не заплатих последния път.

# 107
k.belleza, с това направление вече си регистрирана. Прегледите и изследванията по ЗК не се заплащат. Прегледът е веднъж месечно, може и по-често, но си зависи от лекаря..

П.с.
Клиновете за бременни в Лидл тази седмица са тънки, но ще стават тъкмо за пролетта. Аз си бях купила два с предишната бременност и с тях изкарах пролетните дни. Имам и други дрехи за бременни от там -  два чифта дълги дънки, два чифта къси дънки, потници и тениски, сутиени. Доволна съм от качеството им.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:05 от Jupiter sea

# 108
k.belleza, с това направление вече си регистрирана. Прегледите и изследванията по ЗК не се заплащат. Прегледът е веднъж месечно, може и по-често, но си зависи от лекаря..

П.с.
Клиновете за бременни в Лидл тази седмица са тънки, но ще стават тъкмо за пролетта. Аз си бях купила два с предишната бременност и с тях изкарах пролетните дни. Имам и други дрехи за бременни от там -  два чифта дълги дънки, два чифта къси дънки, потници и тениски, сутиени. Доволна съм от качеството им.

Благодаря, още не мога да разбера това с прегледите, защото пак си платих 50лв,  сестрата ми обясни че са два прегледа в едно, а направлението било само за един. Но както и да е важното е, че всичко е наред с бебчо, а и с мен.

И аз след работа ще се запътя към Лидл да видя какво е останало.

# 109
В София казуса е да намериш някакъв педиатър . Изобщо не се стига до това да сте "на една вълна". Масово не записват пациенти Sad Съветвам по раничко да обиколите кабинетите. С първото ми дете беше голяма изненада като в последния момент разбрах, че няма къде за го запиша.

За водичката - и аз съм фен на изключителното кърмене без вода до 6ти месец. Такива са и официалните препоръки на СЗО. Това важи обаче за кърмене на поискване, когато детето може по всяко време да приеме това, от което се нуждае. При кърмене по график или хранене с АМ е друго. Тогава детенцето може да е жадно и не е ОК да си чака часа.

Еми може и да се води старата школа(14 години са минали,стара си е моята работа,ама)😁,но определено си търся такъв педиатър в Младост,ако някой чуе следващите месеци за такъв ще бъда благодарна да ми каже.
Няма как да се обърна към този който ми е давал съветите за първото ми дете ,защото тогава живеех в Монтана,иначе е прекрасна педиатърка е,злато -човек.

# 110
  • София
Да се вметна по темата с педиатър , търсих от началото на 9ти месец , мислех че ще намеря. В поликлиниката до вкъщи ми каза да чакам пред кабинетите и да питам , не можели да ми дадът отговор дали изобщо някой доктор записва нови деца. Така писах в фб групата на квартала и намерих. За момента не ни се е налагало специализирано лечение , ходим само за ваксини и месечната консултация. Ако на някой му трябва за район Оборище може да ми пише, за контакт.

П.с Момичета от София, насочили ли сте се къде ще раждате ? Аз бях решила да е там където раждах и първият път, но се разколебавам все повече. За Щерев много лоши отзиви чувам , във вита 3900лв за раждане което не си отговаряло много на обслужването. Имам доста познати в Майчин дом , но реално нямам абсолютно никакви впечатления от там.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:24 от babyboo

# 111
Да със сигурност ще е трудно за намирането на точния педиатър ,затова от рано се подготвям.А моето дете никога не е изпитвало глад за да му давам вода докато стане време за храненето. И е имал хубав сън докато му дойде часът за хранене.Затова и съм доволна от този метод по който съм го гледала и е винаги бил в нормите който са били за разстеж и т.н. даже в 5-6 месец  всички са му се радвали са бузите и така наречени ,,гривнички,,.А колики е имал само веднъж,не бих сменила мнението си за тоя начин на гледане на дете поради каквато и причина да ми кажат.
Впрочем се сещам ,че като родих имах много кърма ,един доктор влиза на визитазия и почна да ме убеждава как хуманата била по добре от кърмата WTF ,сори ама когато една майка си усеща кое е най-добро ,мисля че ще е най-добре и за бебока,та ако ще и която и здравна организация да ме разубеждава.

# 112
Наистина е голяма драма с читавите педиатри... Замислих се, че нашата може и да ми откаже, макар цялото семейство да сме нейни пациенти. Ще трябва да попитам от рано. Иначе аз с първото дете разпитвах във форума и за късмет ми препоръчаха педиатър, какъвто търся с кабинет в съседния вход, та ...чист късмет.

# 113
babyboo, аз раждах в Майчин дом с избор на екип и стая на 12 ет.със самостоятелна баня и тоалетна. 900лв беше раждането. Стаята тогава беше около 45 лв на вечер. Сега мисля, че е 60лв.
Доволна съм от отношението и грижата, от обстановката също и живот и здраве пак натам ще се ориентирам. Дано всичко да бъде наред
В хода на раждането се наложи спешно секцио заради предлежаща пъпна връв. Инжекциите клексан, които ми слагаха докато бях там от сряда до понеделник не съм плащала.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 18:08 от Jupiter sea

# 114
И на мен ми беше странно да не се дава вода до 6тия месец, но и синът ми категорично отказваше. Единствено одобряваше чака от копър, много помагаше с коликите. Кърмих го до 5-6 месец и след това го захраних. Тогава и пропи вода.

Аз ще раждам в майчин дом със сигурност

# 115
Аз имам въпрос. Тези от вас, които са раждали в Майчин дом (София), дадоха ли ви веднага да си гушнете бебенцето? Отложено клампиране приложиха ли? И още нещо, което също ме вълнува много е дали ви направиха епизиотомия или не?
Аз раждах там, но се наложи секцио и затова разпитвам при естествено родилите как е било.

# 116
Здравейте, да се запиша и аз най-накрая, чета ви от началото. Терминът ми е на 25.08 (утре започвам 12 г.с.). Имам дете на 3.5г. Засега оплакванията ми са гадене, липсващ апетит и най-гадното от миналата седмица - кашлица.
Днес бях на ФМ, лекарят каза, че всичко изглежда добре и в нормите. Отговаря си на седмиците.
Относно педиатрите и кърменето: педиатърката на детето ми още в началото ми беше казала да му правя режим, да го храня под час - не се случи - карах си по мой усет (кърмене на поискване, без вода без режими), после и захранването си го карах както реша. Общо взето и сега я слушам единствено при лечението на детето, когато е болно.

# 117
Ариеллл , моят опит е от преди близо 8 години последно, но: дадоха ми да гушна бебето за малко, но нямаше отложено клампиране, тогава не съм и питала за такова. Епизотомия също ми направиха и двата пъти...но тя понякога май е по-малкото зло, важното е да те зашият като хората.
Ровейки се в документите, установих, че заради разширените вени предния път съм имала предписание за поставяне на инжекции фраксипарин 5 дни преди и след раждане, но не помня да са ми поставяли. Някой с подобен опит може ли да сподели...как се случва това при очаквано нормално раждане?

# 118
Nomadgirl, честито за хубавите новини!. Blue Heart Да те сложа ли на първа страница?

По темата с лекарствата и аз споделям мненията ви - слушайте АГ-тата. То и аспирин не трябва да се пие, ако четем листовката, но много бременни го приемат.

Педиатрите са различни. Но в крайна сметка майката си взема последното решение. Аз давах вода, но той не пиеше много. Нощното хранене го отказа на 1,4г.

Аз си намерих примерен колаж в старите мнения Simple Smile Тук съм сложила снимки когато съм била в началото на 4,5,6,7 и 8 месец.. Сега като сравнявам с тези снимки съм с корем като в 5 месец тогава. Казваха, че коремът ми е малък и бебето също, а се роди 3590гр

Скрит текст:
Аз все още нямам никакъв корем, а съм почти в 4 месец. Вие имате ли вече?
Кога е нормално да ми проличи при първа бременност?

# 119
Момичета преди малко забелязах течение, беше ми се намокрило леко бельото, но не типичното бяло, а съвсем прозрачно, като вода. Много се притесних да не би да е околоплодна течност. На някой случвало ли се е?

Общи условия

Активация на акаунт