Отговори
# 90
Здравейте момичета , днес бях на преглед в шейново заради болки , супер разочарована съм от преглеждащата лекарка. Но това е друга тема и проблем , който не искам да коментирам в момента … много ме ядоса. Нищо не обяснява, коментира ми кистата която знам че имам и веднага искаше да ме хоспитализира , при отказ от моя страна се държа супер грубо ( груб беше и целия преглед ) , накрая изписа нош-па и това беше. Измери бебчето с една седмица напред , според нея всеки апарат измервал различно …. Сега друго се чудя , според вас момиче или момче ще бъде ?
Аз го виждам като момче. Simple Smile

# 91
Babybo мого голямо изглежда така на снимка ,явно с всеки ден като гъбки растът .
Мами моят съвет към настинките е при първи симптоми звънете на доктор и каквито лекарства изпише пийте не губете време ,по добре смучещи и сиропи от колкото да се окажете с плевмония и антибиотик.
Мами имам въпрос към майките вече с деца,когато сестра ми роди преди 5години бяха въвели метод педиатрите ,някакъв английски ли американски ли...та бебетата не пиели вода до 6месец и следователно захранването било от тогава.Аз тъй като съм отгледала едно вече голямо дете и имам други ,,познания'' ,как да се подготвя дали всички педиатри така практикуват или майката си избира.Чая от копър от прибирането в къщи на бебчо ме спаси от колики и сме спали без проблеми(много чай е пил на килограми беше перфектен),не ми се рискува за това бебче.

# 92
Firefly! моите деца бяха бебета също сравнително отдавна, но спазвах подобен метод на захранване/прием на вода, препоръчан ми и от педиатъра и от литературата, която сама четях. Има разлика обаче дали е изцяло кърмено бебето, на смесено хранене или АМ. Големият ми син имаше атопичен дерматит и се наложи да го захраня след 7ми месец, преди това беше изключително и само на кърма. Чаят от копър не би трябвало да е проблем, идеята да се дава по-късно вода е, че при кърмене бебетата поемат едновременно хранителни вещества и течности според моментните си нужди и добавянето на шишета с вода не е необходимо. Малко чайче няма да попречи, просто няма нужда да пие шишета с водичка за залъгване. С даването на АМ и захранване ситуацията се променя.

# 93
  • София
Аз давам вода от началото , като се има предвид че сега с мъка пие , преди пиеше повече. Наша близка е доцент детски нефролог и ме поздрави че давам водичка. Захраних малкия не 4м+ заради рефлукс , не бързах със захранването, всичко стана постепенно. Чаят на хип от копър много помогна за коликите.

# 94
Преди 10г.съм родила голямата, кърмене на поискване, без вода до 6 месец. Малката, преди 8 години почти, беше лятно бебе, кърмена отново на поискване, но пиеше и вода с лъжичка. Сама си я искаше. Може би, заради горещината. Всяко дете е различно и ще усетите вашия начин.

# 95
Аз давах вода колкото да си изплакне устичката. Но, кърмих само 40 дни. След това АМ. Започнах захранването на 6 наеършени месеца. Четох в една книга за изследвания за развитието на червата и че не са готови преди навършване на 6м. Всеки сам преценява разбира се.

# 96
Синът ми е кърмен изключително (т.е. без прием на вода) до 6 месец. Отделно, че е и дълго кърмен, но това е друга тема. За някои е странно, налудничаво и т.н., но съставът на кърмата е около 80-90% вода. Затова не се препоръчва да се дава отделно водичка, тъй като стомахчето на бебето не е голямо и запълвайки го с вода, следователно приема по-малко количество от хранителните вещества в кърмата. Това може да доведе до проблеми с наддаването при малките бебета. Разбира се, че не е проблем да се дава понякога, няма да навреди, но това са съображенията, за които аз съм чела. Захранване започнах почти на 7 месеца като стана.
Забравих да кажа, че за колики също не съм давала нищо. Много ни помагаше гушкане и спане коремче в коремче.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 17:14 от Ариеллл

# 97
И двете ми деца съм ги кърмила до 3 месеца( нямах кърма), а да не говоря, че малкия въобще не хвана гърда, та се цедях и искаше с лъжичка да се храни 😁. Та след третия месец неискаха и друго мляко, затова започнах ме с киселото. Чисто кисело мляко, без захар и т.н. За водичката и двамата пиеха много чайове, вместо вода. Не са били подсладени. Та всяко дете си показва какво иска, но сега имам чувството, че не съм изгледала две деца и все едно незнам нищо, като първескиня се чувствам 😊

# 98
Като цяло за педиатрите ми беше въпроса,не искам да съм на различно мнение с него или той да каже нещо аз да правя друго ,дали има педиатри в София който при записване на бебо се уточняват тези неща?За мен ще е по евтин вариант да го кърмя до 6месец ,но за мен тоя вариант не е ок.
Моя син съм го кърмела под час до 1г. и 6м. А захранването беше от 20ден (по спомени ако не се лъжа)със сок,а още от първия месец спряхме нощното хранене (благодат да спиш от 00:00до 6:00)докато се откаже нощното хранене се даваше подсладена вода.Вода съм му давала между храненията когато бодува без да се,, налива,, разбира се.Здравословни проблеми не е имал.

# 99
По темата с лекарствата - на някои от лекарствата, които ми изписа АГ против повръщане и разстройство, също пишеше, че не трябва да се приемат по време на бременност, но се доверих на докторката. В листовките на голяма част от лекарствата го пише това.

Относно таблетките за смучене - аз смуча лукчета. Честно казано мисля, че тези, които се водят специално за гърло не са много по-различни и нямат по-голям ефект. Някъде бях прочела, че при бременност може да се взимат таблетки isla, но пак трябва да се провери.

Бързо оздравяване на всички! И аз за втори път съм болна, но наистина сезонът е такъв. Надявам се като мине грипната вълна да не боледуваме повече!

# 100
Firefly! Педиатри има различни... има и почитатели на по-старата школа с ранното захранване, но има и такива, които препоръчват само кърмене до 6ти месец. Според мен изборът на педиатър е изключително важен за спокойствието на майката, защото ако сте на коренно различни мнения става трудно. На мен ми се случи при спешен прием в болница с бебе на 5 м. да ме смъмрят как така не давам сокчета и как можело само кърма... беше ми първо дете, но в решенията си бях убедена и подкрепена от педиатъра си и не трепнах. Различни мнения и теории винаги ще има и е важно човек да избере най-вече кое е най-доброто за него, неговото дете и семейство.

# 101
Момичета, след голямо чакане и моят тест от Вижън излезе. Слава Богу всичко е наред и очакваме момченце 💙 утре ми предстои регистрацията за ЖК и мисля, че ще потвърдят и дата за термин, че варираше между 20-21/08😊 Много сме щастливи, ММ много се надяваше на момче и беше голяма еуфория у дома.
Пожелавам само приятни емоции на всички! 🍀

# 102
Nomadgirl, честито за хубавите новини!. Blue Heart Да те сложа ли на първа страница?

По темата с лекарствата и аз споделям мненията ви - слушайте АГ-тата. То и аспирин не трябва да се пие, ако четем листовката, но много бременни го приемат.

Педиатрите са различни. Но в крайна сметка майката си взема последното решение. Аз давах вода, но той не пиеше много. Нощното хранене го отказа на 1,4г.

Аз си намерих примерен колаж в старите мнения Simple Smile Тук съм сложила снимки когато съм била в началото на 4,5,6,7 и 8 месец.. Сега като сравнявам с тези снимки съм с корем като в 5 месец тогава. Казваха, че коремът ми е малък и бебето също, а се роди 3590гр

Скрит текст:

# 103
Еми може и да се води старата школа(14 години са минали,стара си е моята работа,ама)😁,но определено си търся такъв педиатър в Младост,ако някой чуе следващите месеци за такъв ще бъда благодарна да ми каже.
Няма как да се обърна към този който ми е давал съветите за първото ми дете ,защото тогава живеех в Монтана,иначе е прекрасна педиатърка е,злато -човек.

# 104
С предполагам нелеп въпрос, как всъщност се записвате на ЖК и какво точно представлява?

Общи условия

Активация на акаунт