Отговори
# 75
deiza, защо не кажете на работодателя, че сте бременна? Имали сме подобни казуси на работа и не са върнали никоя, даже бих казала, че прави добро впечатление, ако целта ви е да се развивате в същата фирма и след майчинство, иначе е някак нечестно спрямо работодателя.
Имахме една дама, която кри до малко преди да има постоянен договор (беше вече в 6-7 месец бременност и е знаела още при наемането). Оставихме я само защото ѝ влязохме в положение, но реално не вършеше добра работа и си остана лошото мнение, че е постъпила некоректно.
Ако ви е просто за осигуровките бих разбрала да премълчите.

# 76
Според мен трябва да се каже, иначе не е коректно. За някои позиции (не знам за какво става дума) трябват 3-4 месеца за пълноценно навлизане в процеса, а то след толкова ще излизаме в болнични и хората ще трябва пак да наемат. От друга страна ще се хване клаузата за изпитателен срок и ако не им хареса изненадата могат да ви съкратят и да останете и без борса и без майчинство... мисля че с изпитателния срок не е незаконно

[/b]
Болните бързо да се оправят! Още малко и идват топлите дни за разходки🙂
Аз с един бърз въпрос. Тъй като съм на борса, днес се явих на интервю за работа и взеха, че ми се обадиха. Трябва да започна от 20.02. Не знаят, че съм бременна. Притеснявам се как ще реагират след време, защото към момента се чувствам добре, а и много си обичам работата. Та идеята ми е да си работя, не да взимам болничен. Обаче на тази карта за мед.преглед дали ЛЛ няма да отбележи, че съм бременна?
Относно шийката, мисля че се мери доста по-късно, освен ако нямате някакви проблеми.

# 77
Учител съм. И всъщност ще изкарам тази учебна година.  Не казвам, защото няма да ме вземат, ако знаят. А не смятам, че съм недостойна, заради това, че съм бременна. Нямам нужда от обучение. Могат да ме съкратят първите 6 месеца, когато ми проличи коремът. Но и аз мога да си взема болничен и да не могат да ме съкратят. Не ми е това целта. Целта ми е да работя.

# 78
Учител съм. И всъщност ще изкарам тази учебна година.  Не казвам, защото няма да ме вземат, ако знаят. А не смятам, че съм недостойна, заради това, че съм бременна. Нямам нужда от обучение. Могат да ме съкратят първите 6 месеца, когато ми проличи коремът. Но и аз мога да си взема болничен и да не могат да ме съкратят. Не ми е това целта. Целта ми е да работя.

Принципно могат да те разкарат и по време на болничен. Така или иначе те ще разберат когато си проличи. В случая аз бих се постарала да си върша добре работата, за да са доволни от мен и да ме харесат. Но също не бих казала веднага, а малко по-нататък, като ще обясня изрично, че харесвам работата и бих искала да продължа след майчинството. Ако работодателят е читав, то ще си проличи. Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин Simple Smile

# 79
Здравейте момичета, днес мина първият преглед по ЖК, потвърди се че са момче и момиче. Всичко е наред добре са дори вървят малко едри 😂 но и ние сме си голямки. Докторката каза че ще се наложи по-чести прегледи защото съм с близнаци. Тоест на 2 седмици, като ще се редуват с ФМ.
Jupiter на мен първото измерване на шийката беше на БХС. Днес също ми я мериха.
За емоциите доста бурни са от нищо ми се насълзяват очите.

# 80
Здравейте момичета, днес мина първият преглед по ЖК, потвърди се че са момче и момиче. Всичко е наред добре са дори вървят малко едри 😂 но и ние сме си голямки. Докторката каза че ще се наложи по-чести прегледи защото съм с близнаци. Тоест на 2 седмици, като ще се редуват с ФМ.
Jupiter на мен първото измерване на шийката беше на БХС. Днес също ми я мериха.
За емоциите доста бурни са от нищо ми се насълзяват очите.

Честита двойна радост 🥰🥰🥰

# 81
Аз от две седмици съм си вкъщи. Времето при нас е доста лошо - навсякъде поледици. В понеделник излязохме с ММ до пред вратата и аз се подхръзнах много лошо, добре че беше той да ме хване. Забрани ми да излизам, докато не се оправи времето и аз така се разревах, че чак и той се учуди. 😀
Та искам да кажа човек не знае кога ще му се реве с тези емоции 😀

# 82
Здравейте,
Записвам се и в тази тема. Малко им изпуснах края, но ви намерих 😁😊
Вчера бях на преглед, АГ видя пола, мисля че и аз го видях, но ни го написа на листче и в пликче, защото ще ни правят нещо като изненада.
Предполага се, че е момче още от самото начало ама да видим, до няколко дни ще разберем 😇
АГ сподели, че е имала подозрения още в 12 г.с, но нищо не е казала понеже се криеше и беше трудно да се каже със сигурност.
Ще ви споделя когато разберем вече официално ❤

# 83
За малко настроение 😃😃😃

# 84
Здравейте, днес вече звъннах на АГ, защото тази кашлица няма край. И то една кашлица ужас, няма да мине с бабините рецепти. Та ми каза Мокосолван или АЦЦ 3 по 1. Някой нещо да каже за тези лекарства 🙂.

# 85
Здравейте, днес вече звъннах на АГ, защото тази кашлица няма край. И то една кашлица ужас, няма да мине с бабините рецепти. Та ми каза Мокосолван или АЦЦ 3 по 1. Някой нещо да каже за тези лекарства 🙂.

Неви, намерих това в листовката за възрастни освен ако не ти е предписала друг:

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Не се препоръчва употребата на МУКОСОЛВАН по време на бременност, особено през първите три месеца от бременността.
Не се препоръчва употребата на МУКОСОЛВАН при кърмещи жени, тъй като амброксолов хидрохлорид преминава в майчиното мляко.
МУКОСОЛВАН съдържа пропилен гликол. Ако сте бременна или кърмите, не приемайте това лекарство, освен ако не Ви е препоръчано от Вашия лекар.

# 86
Неви, не се притеснявай за лекарствата щом са ти предписани от АГ. В листовката винаги се застраховат. По време на беременност се пият и антибиотици и какви ли още не животоспасяващи . Аз примерно имам астма и ползвам 2 инхалатора, в листовката на които пише да не се приемат по време на бременност, но и АГ и пулмолог са ми казали , че няма абсолютно никакъв проблем.

# 87
Много благодаря момичета 🙏

# 88
  • София
Здравейте момичета , днес бях на преглед в шейново заради болки , супер разочарована съм от преглеждащата лекарка. Но това е друга тема и проблем , който не искам да коментирам в момента … много ме ядоса. Нищо не обяснява, коментира ми кистата която знам че имам и веднага искаше да ме хоспитализира , при отказ от моя страна се държа супер грубо ( груб беше и целия преглед ) , накрая изписа нош-па и това беше. Измери бебчето с една седмица напред , според нея всеки апарат измервал различно …. Сега друго се чудя , според вас момиче или момче ще бъде ?

# 89
И аз да се оплача пък сега и от запушен нос… вече втори път тази година се разболявам (само февруари е!) и направо не знам откъде ми идва вече. С този нисък имунитет май и аз мисля да си остана вкъщи няколко седмици докато стане поне 10-15 градуса навън 😄
Докторът набързо ми каза да хапвам пилешка супичка, да пия чайове и таблетки за смучене. За последното не съм сигурна, имам Стрепсилс интензив, който винаги ми е помагал за гърлото, но съм изгубила листовката, а онлайн в подобна пише, че не се препоръчва за бременни. И аз се чудя дали не е просто застраховка, но не знам дали си заслужава да рискувам или да си търпя (не е чак толкова зле, но е много досадно). Пак ще звъня сигурно по-късно, какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт