Отговори
# 480
И аз минах контролния преглед. Отлепването е намаляло наполовина, но хоризонталния режим и лекарствата остават. От днес ми пуснаха и болничен до края на бременността. Доволна съм.
Днес заведохме и каката да види бебето, голяма емоция. Върви седмица напред - 15+4 г.с., 126 гр. Док опита да види пола, но краката са кръстосани на фльонга и това е, не казва какво е. JoyJoy
Пожелавам на всички хубави новини!

# 481
babyboo, iv_vd89, чудесни новини! Все такива да са!
babyboo, ако искаш да те сложа на първа страница, пиши. 🙂

При мен вчера се видя, че плацентата всъщност има два лоба. Но АГ не каза да е проблем. Също така видя, че матката е неспокойна и ми изписа и 3*2 магнерот. А за кръвотока ми включи аспирин. Та сега съм сутрин на инжекции, вечер аспирин.
Ето и изследванията ми от вчера:

# 482
Момичета, и моят преглед мина днес. Бебчо върви една седмица напред (до последния преглед си отговаряше точно). 125гр го измериха 😊 за плацентата ми казаха, че е в десния рог, така че не е нито предна, нито задна. Има ли и други с такава?

# 483
Nomadgirl, ти сега само на инжекции ли си? Помня, че аспиринът ти го спряха май..

Това за плацентата нищо не ми говори, та не мога да се включа.

# 484
Nomadgirl, ти сега само на инжекции ли си? Помня, че аспиринът ти го спряха май..

Това за плацентата нищо не ми говори, та не мога да се включа.

Да, клексан 0.4. Спряха ми го, заради хематома, но тогава бях и на 0,6 доза.. Ходих при Стайкова и ми каза, че предпочитала натаспин и то в по-късни седмици. Ако не се лъжа мернах, че са ти предписали аспирин, а по изследванията не виждам голяма разлика в цифрите от моите. 🙄

# 485
Кръвните за коагулация са добри, да. Но кръвотокът в дясната маточна артерия е на горна граница и заради това го започвам.

С предишната бременност по това време пиех дори аспирин, натаспин и флебодия. Отделно и инжекциите. Тогава кръвотока в лявата маточна артерия е бил проблемният...

# 486
Някоя от вас пускала ли е тест за риск от прееклампсия, по-конретно placenta like growth factor?

# 487
И аз днес минах на преглед. Всичко е наред. Тежи 190гр. Според доктора очакваме момиче ☺

# 488
Момичета, намерих една полезна таблица с норма за налягането в маточните артерии по седмици. Нали ми е притеснено по този въпрос и се поразрових, докато малкият спи.
Гледа се PI и RI. При мен PI  на дясната артерия е на горна граница сега 1.40 и се надявам да се подобри и то. Другите показатели са в средата на нормата. Иначе високата инцизура, която я имаше в 12г.с. при мен сега я няма.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 17:28 от Jupiter sea

# 489
Момичета, мина днес и моят преглед. На финала на 14-та седмица бебчето тежи 117 гр. Не знам това какво означава, но според доктора всичко е в нормите. Беше се свило и не видях кой знае какво на ехографа.
От кръвните изследвания се оказа, че хемоглобина ми е на долната граница. Другият път може би ще ми предпишат желязо.
Днешния ден мина бързо, а от утре започва голямото чакане за следващия път Grinning

# 490
И аз минах контролния преглед. Отлепването е намаляло наполовина, но хоризонталния режим и лекарствата остават. От днес ми пуснаха и болничен до края на бременността. Доволна съм.
Днес заведохме и каката да види бебето, голяма емоция. Върви седмица напред - 15+4 г.с., 126 гр. Док опита да види пола, но краката са кръстосани на фльонга и това е, не казва какво е. JoyJoy

Сега гледам на протокола, че са измерили и нашето 126 гр. вчера в 15+г.с.

# 491
Ехеее днес много момичета сте били на преглед. Браво за хубавите новини при всички! Hug

# 492
Здравейте и аз днес бях на първа ФМ, всичко е наред. Шава си малкия, видя се и чурката 😀 вече мъжът ми е спокоен.

За съжаление само съм болна, с адска хрема от снощи, не мога да си държа главата изправена. Изписа ми биозин мама, стери мат и хомеопатия за синусите, надявам се до края на седмицата да мине всичко, че понеделник съм на работа.

# 493
Болничният не се ли издава всеки месец за 30 дни? Има ли такава възможност да се издаде един до края на бременността?

# 494
  • София
Болничният не се ли издава всеки месец за 30 дни? Има ли такава възможност да се издаде един до края на бременността?
Не може, издава се месец за месец, 30 дни от лкк.

Общи условия

Активация на акаунт