Отговори
# 465
Здравейте момичета, да се похваля и аз Blush
Вчера ми се обадиха от Vision и всичко е на ред с бебчето, чакаме момченце Blue Heart
Първа бременност, чакана почти 6 години, аз ще стана на 39, термина го изчисляват за 31.09
За фаталната ми препоръчаха др Чачева в Надежда и съм записала при нея
Blush

# 466
Lidiq1995 хубаво е да отидеш при сертифициран фатален морфолог, не всеки който го прави и обяснява подробно е сертифициран за това. Може да пробваш в Оскар Клиник, до колкото знам там всички са сертифицирани фетални морфолози а и имам много добри отзиви от други мамчета за доктор Стратиева там.
Да питам другите момичета, смятате ли да правите фетална ехокардиография отделно от ФМ? Разбрах, че го препоръчват нищо че от ФМ казват, че всичко е ок.
Аз ще правя, при д-р Маринов, болница "Надежда" в София. Даже тези дни мисля да си запазя час. При предишната бременност при първата ФМ имаше съмнения за проблем и ме насочиха за такъв преглед , след ехокардиографията се видя, че всичко е наред. Този път ще отида просто за собствено спокойствие, засега всичко е наред.

Аз вече казах на прекия ми ръководител. Надявам се този път да остана до последно. При предишната още в 5-ти се наложи да излезна в болнични, заради постоянни контракции и твърд корем.

# 467
  • Пловдив
Аз казах на управителката още в момента в който видях двете чертички.
Работя като заместник-управител в голяма верига магазини за хранителни стоки и освен административна работа върша и тежка работа(зареждане на магазин,мъкнене на пълни кашони и стекове) и веднага управителката ми каза спираш за зареждаш и мъкнеш (само администрация ),но след като прокървих излязох в болничен(баш по коледните празници).Заместник ми намериха в движение и ходех за по няколко часа да обучавам и помагам,но на телефона съм винаги на разположение ако имат въпроси.

# 468
Lidiq1995 хубаво е да отидеш при сертифициран фатален морфолог, не всеки който го прави и обяснява подробно е сертифициран за това. Може да пробваш в Оскар Клиник, до колкото знам там всички са сертифицирани фетални морфолози а и имам много добри отзиви от други мамчета за доктор Стратиева там.
Да питам другите момичета, смятате ли да правите фетална ехокардиография отделно от ФМ? Разбрах, че го препоръчват нищо че от ФМ казват, че всичко е ок.
Аз ще правя, при д-р Маринов, болница "Надежда" в София. Даже тези дни мисля да си запазя час. При предишната бременност при първата ФМ имаше съмнения за проблем и ме насочиха за такъв преглед , след ехокардиографията се видя, че всичко е наред. Този път ще отида просто за собствено спокойствие, засега всичко е наред.

Аз вече казах на прекия ми ръководител. Надявам се този път да остана до последно. При предишната още в 5-ти се наложи да излезна в болнични, заради постоянни контракции и твърд корем.

И аз мисля да се запиша при него за мое спокойствие. Надявам се всичко да е наред.

# 469
Момичета при кой се насочвате за феталната морфология? Днес звънях в Щерев да се запиша при Чавеева, но нямала вече часове през март месец 😔 Аз ще пътувам от Бургас, няма значение къде - просто искам да си заслужава, да е обстоен прегледа. Давайте съвети - иска ми се да е в Пловдив или София.
В понеделник бях при д- р Елена Павлова в Марковс. Изключително доволна съм.

# 470
Аз ще направя втората ФМ при проф. Марков в МЦ "Марковс". Такава е препоръката на моята АГ и мисля да я послушам.

# 471
Аз бях при Чучумишев (МЦ Калчев, София) и съм много доволна. Втората пак при него ще направя. Би трябвало да има часове около седмица-две напред… Сертифициран е и апаратурата е супер. Simple Smile

# 472
Момичета някоя от вас има ли опит с махане на ангина механично? Бях 10 дни на аугоментин и налепите се повлияха но не всички. Днес отидох при личната да ми даде направление за УНГ и си запазих час и ми каза че механично щели да ми го махнат. Някой има ли опит с такова махане малко ме е страх ?

# 473
Привет и от мен, момичета! В топлото време излизаме с малкия и нямам много време да пиша, но ви чета.
Аз днес минах ФМ, на която доц. Карагьозова ме викаше в 16г.с. заради проблем с пъпната връв. Е, днес отхвърли този проблем. Има си 2 артерии и 1 вена пъпната връв. Чакаме отново момченце и сме много щастливи. Налягането в маточните артерии се е подобрило. Вика ме отново в 20+г.с
И с миналата бременност при нея ходех, каквото съм я питала на вайбър, винаги ми е отговаряла. На прегледите всичко ми обяснява и ми дава да снимам видео. Предишната бременност в 22+г.с. съм била на фетална ехокардиография във Фемина, предполагам и сега пак така...

# 474
С първата ми бременност и сега ще ходя при Елена Павлова в МЦ Марковс. За фетална ехокардиография най-добрият е Маринов, той също преглежда и в Марковс.
Аз работя е болница и всички колеги и шефът знаят от положителния тест за бременност 😅 Сега съм в отпуска, после в болничен до края.

# 475
Започнахте ли да усещате бебетата?
Аз съм в 17 г.с с предна плацента ( първа бременност) и усещам като леко трептене понякога ( не съм сигурна, че тази дума успява да опише изцяло това,  което усещам) , когато съм легнала по гръб или на лявата си страна.

# 476
Усещам леко пърхане понякога, предимно вечер. Само веднъж усетих през деня, но след като бях изяла един шоколадов дядо Коледа останал от празниците.

# 477
Честито, Юпитер! 💙
Относно усещанията - аз нямам никакви, от два дни ме наболява понякога все едно е от яйчниците, но пия но-шпа и отминава.
Аз съм в 14+4 и предполагам, че може би е рано още..
Нямам търпение да започна да усещам бебето, че иначе през два дни си мисля, че имам проблем и нещо не ми е наред.

# 478
Georgieva9 имах приятелка която често водеше детето си заради налепи,тя казваше че с дъга клечка с памук(като за уши)ги махали ,само му се повръщало на детето от това че бъркат в гърлото ,нищо страшно до колкото съм чула.

Момичета доколкото разбирам се притеснявате да кажете на работодателя че сте бременни,това ви е допълнителен стрес не си го причинявайте ,отивате и казвате още утре да не ви пука от никой и нищо,ако ви трябва болничен го взимате.Отнеми 15 години да разбера че от семейството и децата по важно НЯМА.
С първата бременност тъкмо бях почнала една доста лека и добре платена работа и направо на тръни бях като дойде шефката и се чудех какво да правя и то в продължение на няколко месеца ,вече бях доста бременна и ми личеше и и казах в същото време се разревах (от напрежението което бях насъбрала),защото бях млада и мислех че ще ме изгони от работа ,тя обаче беше много готина и много се зарадва че съм бременна. Изкарах си до последния работен ден въпреки че ми беше много трудно да се навалям,а ми се налагаше,доста мъчително беше,но пак ме беше страх ,че ще остана без заплата,а идва и бебок.И да работех още някой ден повече след задължителния болничен и последната вечер в тъмното с големия корем хоп в леда и си счупих кракът  ,та първо гледайте да сте добре вие и бебо.
Така че шефове много,работа много и никога няма да свърши ,нашите деца са единствени ,а ние нямаме втори дубъл.

# 479
  • София
Вчера мина моят преглед в 16+4 , докторката намекна че предполага, че е момиче , но на другият преглед ( 2рата ФМ ) ще ни каже със сигурност. Следващият преглед ми е чак на 27ми март. Всичко е наред, каза за втора бременност, че около 18 г.с може да започне да се усеща бебчето. Нямам една читава снимка и този път, не спря да се върти 😂 Отговаря си на седмицата. Пуснахме вагинален секрет, чакам резултатите до няколко дни. Корема ми е като в 6ти месец , вече дълги разходки няма как да правя, за съжаление.
Мен единствено ме мъчи безсъние и липса на апетит. По-скоро огладнявам но в момента в който се замисля за храна ми се догажда. Продължавам да държа по-малко кг отколкото преди да забременея.

Общи условия

Активация на акаунт