Отговори
# 450
Love sea ти си като доктор направо,да по такава биограма ми изписа антибиотика ,малко ме успокои благодаря ти.Няма да чета нищо в интернет,че като почна излизат какви ли не работи и даже одеве за тези Ешерихеа коли какви работи четох че могат да станат при бременни ми настръхна косата.
Оставам позитивна и всичко ще мине без проблем.😀
Да, за съжаление по темата за цистита и тази ужасна бактерия съм като доктор заради неправилното лечение на някои лекари и многото антибиотици, които са ми предписвали преди години и от които нямаше никакъв ефект. Важното е, че този антибиотик ти е предписан след изследване на стерилна урина и вероятно ще ти помогне.
Моята гинеколожка ми каза, че ако има бактерии в урината, трябва да се пие антибиотик, защото една такава инфекция е по-опасна от антибиотика и трябва да се лекува. Не се притеснявай. Ще се оправиш. Само се консултирай с още един лекар за този Микомакс - мен по-скоро той ме притеснява, но пък рискът от евентуална гъбична инфекция заради антибиотика също не е за подценяване. Тук вече не знам какво друго може да се предпише превантивно, ако Микомакс не е подходящ за бременни. Аз винаги съм пила Микомакс по време на лечение с антибиотици, но тогава не съм била бременна и не съм го мислила толкова.

Xelly7, Оспамокс е широкоспектърен антибиотик и спада към групата на пеницилините, които са разрешени по време на бременност, така че не се притеснявайте, ако се налага да го пиете поради някаква инфекция. И аз съм го пила при ангина преди години и ми помогна.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:21 от Love💗sea

# 451
Здравейте момичета 💐
Еха вече сме на тема 3 а аз все още изчитам средата на втората хахахах
Пренаталният тест си правих в Афродита- доволна съм, направих го в една петъчна сутрин и момиче от клиниката ми върна обаждане следващата седмица в сряда преди обяд и след това получих и мейл с резултатите. Новините са добри-всичко е наред и очакваме с нетърпение момченце 💙💙💙
Обаче сега почвам да се замислям кога трябва да уведомя работодателят си че съм бременна🤔

# 452
Здравейте момичета 💐
Пренаталният тест си правих в Афродита- доволна съм, направих го в една петъчна сутрин и момиче от клиниката ми върна обаждане следващата седмица в сряда преди обяд и след това получих и мейл с резултатите. Новините са добри-всичко е наред и очакваме с нетърпение момченце 💙💙💙
Обаче сега почвам да се замислям кога трябва да уведомя работодателят си че съм бременна🤔

Честито за добрите новини 🤗
Относно уведомяването аз мисля да кажа към 6-ти месец като вляза. Зависи при теб каква е работата, дали е тежка, какви са спецификите и хората, с които работиш. При мен няма да има проблем, но още ми е неудобно да кажа, понеже ноември се върнах от предходното майчинство 😅

# 453
Аз казах веднага след първата фетална, защото в момента има много нови и трудно ще ми организират заместване. Та да си знаят, а и да не ме юркат много много. Няма определено време - всеки според ситуацията.
Не знам как си мълчите. На мен страшно ми личи 😁 18 г.с. започвам и е супер очевидно. Особено следобедните часове си имам доволно изпъкнал,кръгъл като топка и твърд корем. Не минава нито за преяждане, нито за напълняване, та направо ще е смешно да не кажа 😳

Здравейте момичета 💐

# 454
Аз смятам скоро да уведомя работодателя, защото не се чувствам добре и искам да изляза в болничен. Ще им кажа малко преди това, за да не ги изненадам неприятно направо с болничния. Иначе бих си замълчала, докато не ми проличи, ако се чувствах добре, но няма да мога да работя още много и мисля, че е време да кажа, защото ми е неудобно да оставя всичко така и да не ходя повече на работа. То заместник едва ли ще ми намерят за няколко седмици (не знам и кога всъщност започват да ти търсят заместник, когато кажеш, че си бременна), но те да си преценят какво и как да правят. Важното е аз да съм ги уведомила, за да ми е спокойно, че съм постъпила коректно, макар че в момента се мъча да ходя на работа честно казано и още утре бих поискала болничен. Даже се учудвам на себе си как изкарах на работа толкова време при положение, че ми е зле през повечето дни. Просто не исках да казвам, преди да мине третия месец и изследванията. Надявам се всичко да е наред след това.

# 455
Вместо противогъбично, можете да слагате вагинален пробиотик и плюс по- висок прием през устата и всичко ще е ок.

# 456
Аз казах след пренаталния тест на прекия си ръководител, останалите не знаят. Исках да постъпя коректно, тъй като трудно ще се намери заместник, а и трябва новия човек да мине обучение и да му предам всичко преди да си тръгна. Като цяло съм решила да работя до последно, разбрах, че този 45 дневен болничен преди термин не е задължителен и ако съм в добро здраве, ще си карам до края на юли.

# 457
Момичета при кой се насочвате за феталната морфология? Днес звънях в Щерев да се запиша при Чавеева, но нямала вече часове през март месец 😔 Аз ще пътувам от Бургас, няма значение къде - просто искам да си заслужава, да е обстоен прегледа. Давайте съвети - иска ми се да е в Пловдив или София.

# 458
Аз знам, че е задължителен, защото предния път исках да ползвам по-малко и ми казаха, че не може. Отделно последно като бях на АГ една дама преди мен беше пропуснала датата и и го издадоха седмица назад, въпреки че беше ходила на работа. 90% съм сигурна.
Моя приятелка "не го ползва", но беше при работодотел, който не плаща реални осигуровки и не му пука много много, та излезе в болничен и продължи да ходи на работа като и плащаха кеш. Но това е в сивата зона.

Аз казах след пренаталния тест на прекия си ръководител, останалите не знаят. Исках да постъпя коректно, тъй като трудно ще се намери заместник, а и трябва новия човек да мине обучение и да му предам всичко преди да си тръгна. Като цяло съм решила да работя до последно, разбрах, че този 45 дневен болничен преди термин не е задължителен и ако съм в добро здраве, ще си карам до края на юли.

# 459
Момичета при кой се насочвате за феталната морфология? Днес звънях в Щерев да се запиша при Чавеева, но нямала вече часове през март месец 😔 Аз ще пътувам от Бургас, няма значение къде - просто искам да си заслужава, да е обстоен прегледа. Давайте съвети - иска ми се да е в Пловдив или София.

Ами и аз се чудех и в крайна сметка си я направих в Токуда при Колева.

# 460
Аз ходих при доцент Карагьозова в МЦ Фемина в София по препоръка на Jupiter sea. Лекарката не обяснява много по време на прегледа, но вярвам, че е добър специалист и си разбира от работата. Тя работи и в Майчин дом - там също може да се направи феталната морфология, но на мен ми беше по-удобно да отида в събота и затова ходих във Фемина. Иначе в този медицински център има и други специалисти, при които можеш да отидеш. На мен ми взеха 160 лв.

# 461
Аз знам, че е задължителен, защото предния път исках да ползвам по-малко и ми казаха, че не може. Отделно последно като бях на АГ една дама преди мен беше пропуснала датата и и го издадоха седмица назад, въпреки че беше ходила на работа. 90% съм сигурна.
Моя приятелка "не го ползва", но беше при работодотел, който не плаща реални осигуровки и не му пука много много, та излезе в болничен и продължи да ходи на работа като и плащаха кеш. Но това е в сивата зона.

Не е, но трябва да се предупреди АГ да не го издава, защото иначе го правят без да питат. Работя в голяма фирма, спазват всички правила. Шефът ми го спомена, понеже са го правили и за други и аз да си реша. Бях питала и в групата по счетоводство за майки и там ми го потвърдиха. Имаш право на 410 дни като 45 дни са преди термин. Ако решиш да не ползваш тези 45, не можеш да си ги ползваш след първата година. Просто се намаля бройката на 365дни право на болничен.

# 462

Аз ходих при д-р Троянчев. Доволна съм, през целия преглед обяснява какво гледам, дали е наред, дали  е нормално. Самият преглед беше 15-20мин де, но съм доволна. И при първата бременност ходих при него за ФМ и сега отново. Преглежда и в Бургас и в Пловдив.

# 463
Болничният (45 дни преди раждане) не е задължително да се ползва целият. С предната бременност ползвах към 35 дни. И аз работя в голяма фирма и всичко е както трябва. Единствено АГ-то ми изиска бележка от работодател, че съм работила през тези дни.

Lidiq1995, ако не ти е късно да отидеш първата седмица на април, скоро предполагам ще излезе графика на Чавеева за тогава, но трябва честичко да звъниш, защото бързо се запълват часовете.

# 464
  • София
Lidiq1995 хубаво е да отидеш при сертифициран фатален морфолог, не всеки който го прави и обяснява подробно е сертифициран за това. Може да пробваш в Оскар Клиник, до колкото знам там всички са сертифицирани фетални морфолози а и имам много добри отзиви от други мамчета за доктор Стратиева там.
Да питам другите момичета, смятате ли да правите фетална ехокардиография отделно от ФМ? Разбрах, че го препоръчват нищо че от ФМ казват, че всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт