Отговори
# 435
  • София
Здравейте момичета, днес бях на преглед, вече съм в 17 г.с. +1, всичко е наред, с изключение на това, че докторката която ме следи каза, че плацентата е ниско разположена, но било рано да се каже и можело да се вдигне. Странно ми е, защото ня първата ФМ в 13 г.с. Пише “плацента висока задна нормална”.
Може ли от тогава до сега да е станала ниска? На 15.05 съм на втора ФМ при доц. чавеева и със сигурност ще го изкоментираме, просто ми е много странно това, имам и направен серклаж, там поне всичко изглежда наред.

# 436
Аз съм 15+ г.с. и не знам дали си въобразявам, но от няколко дни, когато съм в легнало положение усещам нещо като гъделичкане на моменти и то на различни места по корема. Миналата седмица бях при АГ и въпреки, че съм с висока задна плацента, каза че при първескините се усещало движение чак към 19 - 20г.с. Нека да споделят мамите, които вече имат дечица и знаят какво е усещането! Аз да ви попитам, при тези от вас, при който бременността е безпроблемна - на какъв интервал от време ви записва час АГ? Аз бях на 15.02 и ми даде час чак за 15.03. Не съм паника и дори не мога да предположа какво им е на момичетата, които са стигали до болница по една или друга причина, но понеже и моята бременност е дълго чакана, инвитро и сърцето ми не знам как ще изтрае цял месец. Другото - на колко прегледа имаме право с ехограф по ЖК? На мен предния път мисля, че ми беше трето посещение и докторът каза, че следващия път ще трябва да платя ехографа.

# 437
При вас как са мъжете?
Усещате ли вече малките чудеса и какво всъщност усещате?

Моят мъж ми се кара, че ям само сладко и мога да докарам диабет на детето, но пък и той започна да хапва с мен 😄 Може да сме в една такава обща бременност двамата. Добре, че на мен не ми се гади и не ми е лошо, че ако го съпреживяваше и това, двама безпомощни вкъщи нямаше да ми хареса.

Но да, много, ама страшно много ми се ядат шоколадови изделия и едва се възпирам. Ям и плодове, но и те са сладки. Може ли така да докарам някакъв диабет наистина?

Аз съм 15+ г.с. и не знам дали си въобразявам, но от няколко дни, когато съм в легнало положение усещам нещо като гъделичкане на моменти и то на различни места по корема.
И аз усетих нещо преди няколко дни, но не съм напълно сигурна, нали казват, че е рано. Иска ми се да е наистина бебето обаче.

Аз да ви попитам, при тези от вас, при който бременността е безпроблемна - на какъв интервал от време ви записва час АГ? Аз бях на 15.02 и ми даде час чак за 15.03. Не съм паника и дори не мога да предположа какво им е на момичетата, които са стигали до болница по една или друга причина, но понеже и моята бременност е дълго чакана, инвитро и сърцето ми не знам как ще изтрае цял месец. Другото - на колко прегледа имаме право с ехограф по ЖК? На мен предния път мисля, че ми беше трето посещение и докторът каза, че следващия път ще трябва да платя ехографа.

На 4 седмици се виждаме вече с моя АГ. Естествено, ако има нещо, което ме притеснява, се чуваме и така. За брой ехографи не сме говорили досега, но е добре да попитам и аз.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 15:52 от Iridescent23

# 438
И при мен прегледите са на 4 седмици.
Днес влизам в 18гс. Преди няколко дни доста ме буташе от едната страна. Чак се чудих на къде да застана, бяхме в ресторант. Усещането е точно побутване отвътре.

# 439
Аз преди бременността ядях всеки ден шоколади, бонбони и други сладки неща и не съм имала проблеми. Изяждала съм и по един шоколад на ден. При мен не се задържаше нищо сладко, а сега вкъщи има цели 2 кутии с шоколадови бонбони. Това не е нормално. Grinning
Сега много рядко ми се прияжда нещо сладко, а и като цяло почти нищо не ми понася в момента. Ядат ми се предимно солени неща. Напоследък често ми се яде баница със сирене (не бях яла сигурно от години) и шопска салата/зелена салата. Понякога си позволявам салата с риба тон. Четох, че не е сред рибите, които се препоръчват, но ако не се яде често, предполагам, че не е такъв проблем.

# 440
Всъщност ми каза че имам инфекция и затова и стерилна дадох и след като ги погледна каза антибиотика ,(иначе пише в изследването ешерихеа коли ако го изписвам правилно,нямам си и на идея какво са).А иначе нямам никаква болка и дискомфорт да кажеш,преди 10 години имах цистит и знам че беше неприятно.
Микомакс 150 са противогъбичните в описанието как се пият ми е много объркано да разбера, изписано е за всякакви гъбични инфекции различно ,аз до колкото я разбрах ще ги взимам за да не развия такава от приема на антибиотика.А и че това ще действа и като пробиотик,момчето от аптеката накрая ми предложи да си взема и пробиотик,ама докторката не ми изписа та и затова се чудя,има ли разлика между двете.
А антибиотика е Оспамокс 1000 каза че е подходящ за бременни.
Момичета АГ ми изписа антибиотик,че на изследванията от урината ми излезе някаква инфекция,но въпроса ми е ,че ми изписа профилактично да пия противогъбични за предотвъртяване на появата им,но в аптеката момчето коригира било грешно всеки ден по едно ,а се пиело през 4 дена по едно,звъннах и веднага по телефона и каза -Да,да през 3,4 дена се пиело.Незнам какво да си мисля не обичам втори мнения защото всеки доктор ще каже различно ,но доста се шашнах ,все пак съм бременна не трябва ли нещата да са по прецизни в това колко и какви лекарства се изписват.Или аз нещо се филмирам безпричина.А и аз я избрах защото доколкото виждам не е затрупана с пациенти ,но пак за разчитането на резултатите ми отне повече време,попринцип още в понеделник следобяд излязоха  резултатите ,но чак днес ги погледна.
Поради каква причина ти е предписала антибиотик? Цистит ли имаш или нещо друго? Има ли бактерии в урината и изследваха ли стерилна урина или само обикновена? Какво противогъбично лекарство ти е предписала и какво пише в точка 3 на листовката относно дозировката?

Моята гинеколожка ме прати на нефролог, за да ми види бъбреците на ехограф. Оказа се, че имам песъчинки и малки камъни в единия бъбрек.. Аз имам болки и оплаквания като при цистит, но по-слаби, а от изследването на стерилната урина излезе, че няма бактерии, така че няма нужда да пия антибиотик, но не знам тези песъчинки дали ще се махнат само с вода и с добавки с червена боровинка - при цистит не ми действат. Аз не мога да пия много вода заради повръщането, но трябва да се насилвам, защото съм предразположена към такива проблеми и веднага ме хванаха, след като от месец-два не пия достатъчно вода. Sad

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 17:35 от Firefly!

# 441
Ешерихия коли са бактерии, които най-често причиняват цистит и проблеми с уринарния тракт. При мен винаги се изолираха тези бактерии, когато страдах често от цистит, и много трудно се убиваха. Без антибиотик на мен не ми минаваше, но аз имах и ужасни болки. Предполагам, че лекарката е предписала този антибиотик според антибиограмата иначе няма да има ефект от него (в нея пише към кои антибиотици са чувствителни тези бактерии - отбелязано е с S).
Когато се пие антибиотик, винаги се пие и пробиотик, защото антибиотиците убиват както вредните, така и полезните бактерии и може да имаш проблеми със стомаха.
Този Микомакс не знам колко е подходящ за бременни, защото е доста силно лекарство, но щом лекарката ти го е предписала, явно така е преценила. Не знам дали има друго противогъбично лекарство, подходящо за бременни. Ако се следиш само при един гинеколог, можеш да се консултираш и с личния си лекар относно приема на Микомакс и дозировката, както и какъв пробиотик да си купиш, за да ти е по-спокойно.
На мен това лекарство ми беше предписано от една гинеколожка заедно с един антибиотик заради ешерихия коли във влагалищен секрет, но личната лекарка ми каза да не го пия и така и не си го взех, така че аз бих се консултирала с още един лекар, преди да го пия. 

Тук можеш да намериш повече информация за Микомакс (точка 4.6): https://static.framar.bg/documents/mycomax-150mg-kratka-harakteristika.pdf

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 18:25 от Love💗sea

# 442
Момичета за втора фетална коя седмица ви казаха долу горе?

# 443
Аз записах за 20та седмица, живот и здраве. Препоръчва се да е между 20 и 23 седмица.

# 444

Между 18-23, аз се записах за 20+2дни. И то още преди месец, че часовете много бързо се раздават.. поне за Варна 😅
П.С. На някои места го дава и от 19 г.с. нататък. Най-добре питай АГ, моята ме посъветва за 20-та навършена. 😊

# 445
На мен ми казаха да отида в 20-та седмица.

# 446
Аз се записах за фетална в 21 седмица. Усещам бебето на моменти вече, струва ми се. Голямо вълнение е когато е първо бебче. Обаче като дойде 7-8 месец и се будиш от ритници в ребрата и пикочния мехур осъзнаваш, че ти се иска по-бързо да излиза вече 😂 Моето беше много диво и направо на моменти си подскачах и болеше.
Здравната каса покрива два ехографски прегледа. Другите се заплащат, но зависи от практиката на съответния лекар. С миналата бременност ме гледаха всеки път и не са ми взимали допълнително пари.

# 447
Love sea ти си като доктор направо,да по такава биограма ми изписа антибиотика ,малко ме успокои благодаря ти.Няма да чета нищо в интернет,че като почна излизат какви ли не работи и даже одеве за тези Ешерихеа коли какви работи четох че могат да станат при бременни ми настръхна косата.
Оставам позитивна и всичко ще мине без проблем.😀

# 448
Охаа на мен преди ми беше изписан Оспамокс за възпалено гърло - гнойна ангина задължително 30 мин. преди приема му пиех пробиотик. Не знаех, че може да се приема и от бременни. Аз винаги го пия като имам налепи по сливиците.. но явно е като цяло за инфекции не знам 🤷🏻♀
Всъщност ми каза че имам инфекция и затова и стерилна дадох и след като ги погледна каза антибиотика ,(иначе пише в изследването ешерихеа коли ако го изписвам правилно,нямам си и на идея какво са).А иначе нямам никаква болка и дискомфорт да кажеш,преди 10 години имах цистит и знам че беше неприятно.
Микомакс 150 са противогъбичните в описанието как се пият ми е много объркано да разбера, изписано е за всякакви гъбични инфекции различно ,аз до колкото я разбрах ще ги взимам за да не развия такава от приема на антибиотика.А и че това ще действа и като пробиотик,момчето от аптеката накрая ми предложи да си взема и пробиотик,ама докторката не ми изписа та и затова се чудя,има ли разлика между двете.
А антибиотика е Оспамокс 1000 каза че е подходящ за бременни.
Момичета АГ ми изписа антибиотик,че на изследванията от урината ми излезе някаква инфекция,но въпроса ми е ,че ми изписа профилактично да пия противогъбични за предотвъртяване на появата им,но в аптеката момчето коригира било грешно всеки ден по едно ,а се пиело през 4 дена по едно,звъннах и веднага по телефона и каза -Да,да през 3,4 дена се пиело.Незнам какво да си мисля не обичам втори мнения защото всеки доктор ще каже различно ,но доста се шашнах ,все пак съм бременна не трябва ли нещата да са по прецизни в това колко и какви лекарства се изписват.Или аз нещо се филмирам безпричина.А и аз я избрах защото доколкото виждам не е затрупана с пациенти ,но пак за разчитането на резултатите ми отне повече време,попринцип още в понеделник следобяд излязоха  резултатите ,но чак днес ги погледна.
Поради каква причина ти е предписала антибиотик? Цистит ли имаш или нещо друго? Има ли бактерии в урината и изследваха ли стерилна урина или само обикновена? Какво противогъбично лекарство ти е предписала и какво пише в точка 3 на листовката относно дозировката?

Моята гинеколожка ме прати на нефролог, за да ми види бъбреците на ехограф. Оказа се, че имам песъчинки и малки камъни в единия бъбрек.. Аз имам болки и оплаквания като при цистит, но по-слаби, а от изследването на стерилната урина излезе, че няма бактерии, така че няма нужда да пия антибиотик, но не знам тези песъчинки дали ще се махнат само с вода и с добавки с червена боровинка - при цистит не ми действат. Аз не мога да пия много вода заради повръщането, но трябва да се насилвам, защото съм предразположена към такива проблеми и веднага ме хванаха, след като от месец-два не пия достатъчно вода. Sad

# 449
В периода 18-23 гс ми казаха за втора фетална.

Общи условия

Активация на акаунт