Отговори
# 315
Georgieva9 & Елиза123, момичета, стискам палци всичко да е наред и бързо да ви изпишат! ❤
Относно отлепянето, моята лекарка беше казала, че до 20-та седмица все си има риск. После пък идва ред на скъсените шийки и честно да си призная все си мисля, че ще се трепери до край.
Тази седмица за първи път пропускам ехограф и се филмирам от всичко. По принцип ми казаха, че е стандартно по веднъж в месеца, но мисля да си се примоля за преглед на две седмици, за да съм поне малко по-спокойна.

# 316
Здравейте, тези от вас, които имаха по-“притеснителни” резултати от БХС, колко ви беше рискът? При мен за Даун рискът е излязъл 1:192… за другите тризомии е много нисък 1:20000, но за Даун ме притесни. Ще правим утре пренаталния тест, но все пак ми е интересно вашите как бяха и дали правихте после пренаталния. След ултразвука, докторът изкара междинните резултати и бяха 1:1800, а след кръвните (т.е. вече комбинираните резултати) са  отишли до 1:192… Ето ги и кръвните показатели, hCG според мен е проблемът май, доста е висок. Sad

Аз още чакам моят резултат, днес ще звънна да питам какво става . Но за твое успокоение пиша . Пренатеста е доста скъп ,отиди първо на второ мнение фетална. Имам приятелка с близнаци заченати ин витро . Вчера ми разказва как при първата фетална и БХС излиза че са 1:25 ,отива на второ мнение и казват ,че няма такова нещо . На втората фетална всичко е наред . Успех и не се притеснявай ,всичко ще е наред 🙂

# 317
Елиза, нека ти купят и Инфлуцид. Аз май се повтарям, но той ме спаси да прихвана кашлица и температура от мъжа ми януари месец, за пръв път ми се случва да не ми лепне каквото е донесъл отвън.

# 318
Елиза, веднага искай да те преместят. В коя болница се случва това?

# 319
Здравейте, тези от вас, които имаха по-“притеснителни” резултати от БХС, колко ви беше рискът? При мен за Даун рискът е излязъл 1:192… за другите тризомии е много нисък 1:20000, но за Даун ме притесни. Ще правим утре пренаталния тест, но все пак ми е интересно вашите как бяха и дали правихте после пренаталния. След ултразвука, докторът изкара междинните резултати и бяха 1:1800, а след кръвните (т.е. вече комбинираните резултати) са  отишли до 1:192… Ето ги и кръвните показатели, hCG според мен е проблемът май, доста е висок. Sad

Аз още чакам моят резултат, днес ще звънна да питам какво става . Но за твое успокоение пиша . Пренатеста е доста скъп ,отиди първо на второ мнение фетална. Имам приятелка с близнаци заченати ин витро . Вчера ми разказва как при първата фетална и БХС излиза че са 1:25 ,отива на второ мнение и казват ,че няма такова нещо . На втората фетална всичко е наред . Успех и не се притеснявай ,всичко ще е наред 🙂

Благодаря Simple Smile аз го пуснах тази сутрин, така или иначе като е неинвазивен не видях причина да не го пусна за наше спокойствие. И аз съм инвитро и докторът каза, че това също влияе на статистиката, над 35 съм, така че има много статистически фактори. 😀 ние видяхме носната костица на ехографа, NT също е в норма, но все пак заради кръвните реших да си “купя” спокойствие с теста или ако има нещо нередно, да знам. Мерси за подкрепата! Simple Smile

# 320
Благодаря на всички за препоръките. Да, преместиха ме веднага, щом помолих. Момичето не им е казало, че е болно, премълчало си е. С друг проблем е постъпила в болницата.
В самата болница са много свестни, доволна съм от всичко тук: условия, отношение, лечение. Но ще запазя в тайна името.

# 321
Момичета, колко тежат вашите бебчета и в коя седмица сте 💕

# 322
Момичета, щастието ми е огромно.
Обадиха ми се от Вижън.. ще имам син 💙
Сега ще мисля как по-оригинално да съобщя на таткото довечера. Първо детенце ни е и радостта е голяма.

# 323
78 гр. беше бебка на прегледа в началото на 14 г.с. Heart

Има ли сред вас вегетарианки? А и тези които не сте - ядете ли месо сега?

Момичета, колко тежат вашите бебчета и в коя седмица сте 💕

# 324
В стаята ми в болницата настаниха жена със запушен нос, подсмърчаща, кихаща, дишаща през устата и прегракнала. Малко са ми другите притеснения, та сега и това, че ще ме зарази и може да загубя бебето. Посъветвайте ме, какво да правя… Буквално съм в капан.

Според мен поискайте да Ви преместят. Не искам да Ви разочаровам обаче на лекарите твърде не им пука. Те самите са подложени на ежедневен риск и го приемат за супер нормално. Мен преди няколко месеца болен лекар ми подготвяше документите за прием - болен, та болен - червени очи, течащ нос, кихащ, кашлящ и като споменах на друг лекар колега в същата болница ми се изсмя. Едва ли не аз съм им отишла в болницата и ще им кажа аз на тях как ще работят с бременни - болни или не, само дето не ми казаха, че като искам някой да спазва мерки и да няма болни да си ходя вкъщи.

# 325
Момичета, в 13+5 съм вече и като че ли гърдите не са ми така чувствителни както предните седмици. При вас така ли е? Има ли повод за притеснение? 🙄
От няколко дни имам силно главоболие в слепоочията, а днес и в тила, по принцип съм с ниско кръвно. На ЖК не ми казаха да имам проблем с изследванията.. 😕

# 326
Аз съм 12+6 днес и моите гърди от поне 2 седмици не са чувствителни. Зърната обаче от ден на ден започват да изглеждат все по-странно.
Иначе аз ям месо и яйца, с рибата ми е малко трудно все още да се пречупя, мисълта за миризмата ми е гадна. Но знам, че е много важно да си набавяме протеин.
Забелязвам от няколко дни, че имам придърпвания около пъпа при някои движения, примерно като се пресегна да взема нещо от по-високо. Дали е нормално, на някой случва ли му се?

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 12:24 от Rayy

# 327
На мен ми се случва от време на време да имам такова придърпване при по резки движения. От няколко дни съм с главоболие също около слепоочията и в средата на челото и сърцебиене. При повече движение си усещам пулсиранено на сърцето в главата. Никога не ми се е случвало преди. И аз съм с ниско кръвно по принцип.

# 328
Явно трябва вече да съобразявам какви движения правя, на моменти забравям, че съм бременна обаче.
За главоболието от ниско кръвно пробвайте вода с лимон и сол, и аз съм така и това ми действа облекчаващо и освежаващо.

# 329
Licorn преди два дена ходех на ехограф затова знам ,че е 95гр бебока( 12или13 г.с тук вече се обърках точно къде съм)каза ,че е в нормите и каза че е много подвижно ритка и си плува ,явно се забавлява по негов начин.
Каза ми че дори и с плода да нямам проблеми и т.н. да не скачам рязко и правя някакви геройски неща,но това го казват сигурно на всеки.
За гърдите и мойте не са така подути и болезнени както в началото.
За корема придърпва и побоцва ме нещо ,но аз си мисля че ми е от бъбреците ,като почна антибиотика ще мине(и повече е от страх),пък и от ходене по кабинети и лаборатории и настинка ме хваща.
За хранене вчера се отпуснах без да ми се гади хапнах едно доматче със сиренце и чипс и съответно вечерта ми беше над тоалетната чинията😂.Ще зачакам още с хапването на рибешки истории ,гъби,кюфтета,краставици и т.н. поне включих бисквити към храната си. за чудене е как хемоглобин и др.неща са ми перфектни.

Общи условия

Активация на акаунт