Отговори
# 495
И аз така знам, но iv_vd89 е написала, че са й издали болничен до края на бременността.

# 496
И аз минах контролния преглед. Отлепването е намаляло наполовина, но хоризонталния режим и лекарствата остават. От днес ми пуснаха и болничен до края на бременността. Доволна съм.
Днес заведохме и каката да види бебето, голяма емоция. Върви седмица напред - 15+4 г.с., 126 гр. Док опита да види пола, но краката са кръстосани на фльонга и това е, не казва какво е. JoyJoy
Пожелавам на всички хубави новини!
Болничният не се ли издава всеки месец за 30 дни? Има ли такава възможност да се издаде един до края на бременността?
Всеки месец ще се издава от лекарска комисия. Не се изразих правилно.

# 497
А тази лекарска комисия по принцип преглежда ли те или просто им се оставят документите и плащаш, за да ти издадат болничния? Има ли вариант да откажат да ти продължат болничния?

# 498
А тази лекарска комисия по принцип преглежда ли те или просто им се оставят документите и плащаш, за да ти издадат болничния? Има ли вариант да откажат да ти продължат болничния?
В моя случай заради отлепянето си имах прегледите и препоръката за болничен. Моята АГ е член на такава комисия, така пише в болничния. Но пак платих 45 лв.
Доколкото знам може да се наложи престой в болница за няколко дни. Правели много проверки от НОИ и от страна на работодателя.

# 499
Момичета, има ли някоя от вас, на която все още й се гади и повръща като мен или при вас тези симптоми вече преминаха? При мен няма изгледи това да отшуми скоро.. Продължавам да повръщам ако не всеки ден, то през ден.
Вие приемате ли някакви витамини и ако да - какви? Аз пия само Пренатал Денк, но мисля, че в моето състояние това не е достатъчно, тъй като не мога да се храня нормално.

# 500
Love sea като спрях фолиевата киселина ми се струва че 80% по малко ми се гади незнам дали има връзка,но от всекидневно гадене ми стана само сутрешно повръщане и от някой силни миризми през деня ми става неприятно. Почнах витамини за бременни и ми се струва ,че околко час след като ги пия ме гони глад.
Ябълки,портокали(под всякакъв вид и аромат),цигари,алкохол,шоколад,парафюм (незнам как мириша на околните😂😂😂😂)и силни и натрапчиви миризми немога да понасям.
Ей сега се прибираме от една разходка за час време и ми стана тежко на корема,въпреки че почти нямам корем но се почувствах все едно съм в шести месец😔😝,може би трябва повече разходки за тренинг.Да идва топличкото време вече.

# 501
И на мен продължава да ми става лошо. Не съм повръщала.

# 502
Може ли да ми опишете какво точно е усещането на контракции в ранна бременност? Порових се в нета, но не разбрах точно какво е чувството.. В 15 г.с. съм и от снощи корема ми е един твърд и подут.. минава на моменти после започват едно бодежи и се втърдява.. не знам как да го опиша.. В момента лежа и се поуспокоява.. като стана и започва.. не знам от какво е .. на някоя от вас случвало ли и се или какво може да е.. трябва ли да се притеснявам.. не е постоянна болка
ПП: Снощи ядох малко люто.. по принцип не обичам и не ям люти храни.. но бяхме на гости и си хапнах малко.. не знам дали има нещо общо, но цяла нощ не съм мигнала от този дискомфорт..

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 14:53 от Xelly7

# 503
Аз все още повръщам всяка сутрин и ми се гади 24/7 🙄

# 504
И на мен все още ми се гади ужасно, 18 г.с. Не съм повръщала скоро , някак овладявам. С първата бременност повръщах до 6 месец. Тогава пиех някакви пренатални витамини и помня , че докторът ми каза да ги спирам вече. Съвпадна спирането на витамините със спирането на гаденето. Не знам дали има връзка. Сега пия елевит и не знам дали имат нещо общи с ужасния дискомфорт .

# 505
Xelly7, на мен ми е първа бременност и те мога да ти отговоря какво точно е чувството, но за лютото знам, че президзвиква контракции.

# 506
Love sea като спрях фолиевата киселина ми се струва че 80% по малко ми се гади незнам дали има връзка,но от всекидневно гадене ми стана само сутрешно повръщане и от някой силни миризми през деня ми става неприятно. Почнах витамини за бременни и ми се струва ,че околко час след като ги пия ме гони глад.
Ябълки,портокали(под всякакъв вид и аромат),цигари,алкохол,шоколад,парафюм (незнам как мириша на околните😂😂😂😂)и силни и натрапчиви миризми немога да понасям.
Ей сега се прибираме от една разходка за час време и ми стана тежко на корема,въпреки че почти нямам корем но се почувствах все едно съм в шести месец😔😝,може би трябва повече разходки за тренинг.Да идва топличкото време вече.
Аз започнах да я пия месеци преди да забременея, така че не мисля, че на мен ми се гади от фолиевата киселина. По принцип не е ли добре да се пие през цялата бременност? В момента пия Пренатал денк+DHA за бременни жени от 13-та седмица натам и за кърмачки, но не знам дали това е достатъчно, когато не се храниш пълноценно.

# 507
Аз да ви задам един малоумен въпрос. Докторът ми показа къде е средата на матката и съответно бебето трябва да е някъде под пъпа. Защо тогава корема ми е по- на горе, над и под самия пъп… Много некомпетентно и малоумно питане, но реших да питам вас а не да се излагам пред него😅

# 508
Аз от 2-3 дни имам корем и в горната част - според мен матката расте и се качва, съответно избутва другите органи. В същото време започна да ми става тежко от количесто храна, което спокойно съм яла до онзи ден. Все по-малко място ще остава за стомах и други обитатели.

# 509
И моят корем е издут още от горе, според мен се разширява мястото като бебето расте, въпреки че още е разположено доста по-ниско.

Общи условия

Активация на акаунт