Отговори
# 615
Момичета, аз пак съм болна, само 3 седмици след предишното Sob С малкото на ДГ и тази срината имунна система явно няма отърване. Този път ми се изолират стафилококи в носа. Според вас задължително ли е лечение или ще отшуми и само? Знам, че за бактерия като звънна на доктора, автоматичният отговор е антибиотик, ама хич не ми се иска Sad

# 616
Момичета, аз пак съм болна, само 3 седмици след предишното Sob С малкото на ДГ и тази срината имунна система явно няма отърване. Този път ми се изолират стафилококи в носа. Според вас задължително ли е лечение или ще отшуми и само? Знам, че за бактерия като звънна на доктора, автоматичният отговор е антибиотик, ама хич не ми се иска Sad

Всеки трябва сам да прецени рисковете, които поема. Ако имате притеснения, просто се обърнете към Вашия АГ за съвет и го попитайте дали можете да минете без антибиотици и какви са рисковете. Така или иначе от Вас зависи дали ще го послушате, или не. Аз, например, карам някакъв отвратителен грип. Може би защото имунитетът ми сега е паднал, но такова нещо не ми се беше случвало от години. Едва овладях температурата първите дни. Все едно ме е прегазил валяк. Ковидът пасти да яде. Но реших, че няма да пия лекарства и ще си нося отговорността за това решение. Взех само Биозин мама и увеличих витаминния прием. За мен антибиотиците винаги са били краен вариант, а сега изобщо не искам и да си помислям да пия. Въпросът е, че, с лекарства или без, рискове винаги има, но за да вземете информирано решение, консултирайте се с лекар.

# 617
Здравейте на всички мами и аз съм с термин 13 август, все още не знам как се започва нова тема и затова се извинявам, ако съм объркала нещо. В 16 седмица съм и днес, след прегледа стана ясно, че момченцето ми тежи двойно повече 330 гр. Имате ли презстава какво означава това?

# 618
Знам, че аз си преценявам рисковете, но по-скоро се интересувам дали някоя има опит с тази бактерия конкретно.
Иначе, за съжаление, все още не съм попаднала на лекар, на който се доверявам изцяло 🤷🏻‍♀️

Всеки трябва сам да прецени рисковете, които поема. Ако имате притеснения, просто се обърнете към Вашия АГ за съвет и го попитайте дали можете да минете без антибиотици и какви са рисковете. Така или иначе от Вас зависи дали ще го послушате, или не. Аз, например, карам някакъв отвратителен грип. Може би защото имунитетът ми сега е паднал, но такова нещо не ми се беше случвало от години. Едва овладях температурата първите дни. Все едно ме е прегазил валяк. Ковидът пасти да яде. Но реших, че няма да пия лекарства и ще си нося отговорността за това решение. Взех само Биозин мама и увеличих витаминния прием. За мен антибиотиците винаги са били краен вариант, а сега изобщо не искам и да си помислям да пия. Въпросът е, че, с лекарства или без, рискове винаги има, но за да вземете информирано решение, консултирайте се с лекар.

# 619
Здравейте на всички мами и аз съм с термин 13 август, все още не знам как се започва нова тема и затова се извинявам, ако съм объркала нещо. В 16 седмица съм и днес, след прегледа стана ясно, че момченцето ми тежи двойно повече 330 гр. Имате ли презстава какво означава това?
АГ каза ли нещо по въпроса?

# 620
  • Пловдив

Кръвната Ви захар колко е ?
Попринцип не мерят съвсем правилно на ехографските прегледи.

Следящия ви АГ нещо не каза ли?

Аз също съм в 16г.с и в понеделник бях на преглед казаха че е около 170гр.

# 621
Ох, и аз се изморявам бързо, но гледам да седна на някоя пейка и той да си играе. На отиване към парка бива, ама на връщане вече нямам търпение да се приберем .. 😀

dariya.000, не мога да дам мнение за тази бактерия. Дано бързо се справиш с нея. 

За теглото на плода - ехографът не е кантар. АГ-то мери няколко показателя - глава, обиколка на корем и дължина на бедро (мисля, че тези бяха). И според тези показатели ехографът "смята" колко тежи бебето.
Но към 370гр тежат в 20+г.с.
АГ нищо ли не каза по този въпрос?

# 622
  • София
Момичета, мнения за д-р Мирчева? Имам записан час при нея за втора фетална морфология.
Babyboo, 2 часа и за мен са много за разходка вече. Гледам да сме поне час навън с малката. Понякога едва вървя, а тя е фурия.

Аз си следих първата бременност при Мирчева, сега отново се следя изцяло при нея. Ако искаш ми пиши на лично за да не спамя тук.

# 623
  • Бургас
Blush Здравейте момичета, много се радвам, че успях да намеря темата, включвам се! От гр. Бургас сме, терминът ми на 23 август, очакваме първо дете. Полът е мъжки, намирам се в 16-та г.с.

# 624
Момичета, към тези от вас, които вече усетиха бебчетата си какво беше първоначалното усещане? На моменти имам леко гъдилкане в частта под пъпа, но е толкова леко, че се чудя дали си внушавам, дали червата ми бълбукат или си търся симптоми, че е бебето 🙈 като усеане за лазене на мравки, нещо такова..

Дали е възможно толкова рано да го усетя? Аз съм в 16та седмица и е първа бременност. Дори да си призная коремът ми не изглежда като на бременна, а по-скоро преяла и се чудя дали не изоставам. Моя приятелка в същата седмица беше с почти двоен на моя и отново първа бременност, сходни килограми сме.

# 625
Подобно е усещането, да. В началото е лекичко, защото са още мънички. 🤗

Има ли други момичета като мен с плацента с два лоба по предна и задна стена?

# 626
Подобно е усещането, да. В началото е лекичко, защото са още мънички. 🤗

Има ли други момичета като мен с плацента с два лоба по предна и задна стена?

Мисля, че аз съм така. Не са ми казали два, но ми казаха, че е в десен рог. Четох някакви неща и малко се наплаших, а пък лекарката не ми е споменала да е тревожно..

# 627
Здравейте момичета . От сутринта имам кафяво зацапване ,малко е но си е притеснително . Приемам само витамините и аспирин протект . Звъннах на док и ми каза да пия мажнерот 3×2 . Миналата седмица спрях утрогестана и дуфастона . Чак в неделя съм на доктор и така се притеснявам . Има ли някой в моята ситуация . Какво пиете

# 628
  • София
Здравейте мамчета. Някоя от вас има ли течение , гъсто като при овулация. Слагам утрогестан от вчера тъй като имах зацапване и днес забелязвам слузесто течение, понякога е без цвят, понякога много бледо розово. С докторката ще се чуя чак в понеделник. Каза ми само ако имам пак кръв да отида пак до спешен кабинет.

# 629
Здравейте момичета . От сутринта имам кафяво зацапване ,малко е но си е притеснително . Приемам само витамините и аспирин протект . Звъннах на док и ми каза да пия мажнерот 3×2 . Миналата седмица спрях утрогестана и дуфастона . Чак в неделя съм на доктор и така се притеснявам . Има ли някой в моята ситуация . Какво пиете
Цвети, слагай си утрогестан пак, няма да навреди, само ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт