Великобритания - тема 94 Зимно -Пролетно Великденска

• 38 705
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
И ние така имахме снимки на всичко, после агенцията се заядоха за някакви мебели, уреди, състоянието на градината, оставили сме си били нещата, и им изпращах техните снимки от преди 5 години да видят, че всичко си е било така, пък за градината, направо те трябваше да ми платят на мен, не аз на тях.

Памперс, не ми излиза снимка на чанта пък, и аз плета от едно известно време и искам да видя.

Мери, никъде не отивам с теб. От 5, на 10, та 15 😂🤣

# 646
dejie на лични я пратих. Дано там снимката ти се отвори!

При нас от целия уикенд дъждът беше по време на партито със съседите, та в намален състав беше в хола ни. Догодина няма да има коронация и ще трябва да си измислим друг повод😂 И единят съсед, за който всички си мислехме, че е АлекС дойде с чорапи, на които пишеше Алек. Много хубав намек ни направи. Едва ли ще го бъркаме вече 😂😂😂

# 647
  • някъде в орбита...
И единят съсед, за който всички си мислехме, че е АлекС дойде с чорапи, на които пишеше Алек. Много хубав намек ни направи. Едва ли ще го бъркаме вече 😂😂😂
Това е идейно Laughing Laughing

# 648
  • Leeds, UK
Чантичката е страхотна. Много се възхищавам на хората, които умеят са плетат. Аз съм с две леви ръце😁.
И у нас ще има разправии с агенцията, ако тръгна да се изнасям. Котката раздърпа мокетите. И то ги раздърпа, защото са нискокачествени евтинджоси. В предишната нямаше такъв проблем. Как едно влакно не измъкна?! Защото бяха хубави, дебели.
Търся къща да купувам и нищо свястно няма в моя бюджет. С £10000 отгоре се намират читави, ама ги нямам😁

# 649
И ние така Happy Bella, гледаме, гледаме и нищо не ни харесва. Решихме да спестим още малко и пак да опитаме. Мъжът смени и работата, аз също мисля да я сменям, та засега къщата се отлага. Sad
След година на това място,  шефката започна да ми прави живота черен..обаче съм too old to take these s*its. Промени предстоят Simple Smile

# 650
  • Leeds, UK
То хубаво още малко, ама мъжът ми е на 52. За кога не знам да чакам. Ей, голяма болка ми е тая къща 😁 Днес тъкмо видях къщата на мечтите си, само на 2 мили от нас. Красива и просторна, с всичко, което искам и… с £10 000 повече е. Иде ми да се гръмна

# 651
Мдам, разбирам те идеално, и ние не ставаме по-млади..😔

# 652
Видяхте ли новата схема за ипотека? Не изисква първоначална вноска. Гледат 1-2г назад плащал ли си редовоно наем и сметки, и отпускат сума до сумата на сегашния наем, който се плаща. Ако имате някакви събрани, дори и под 5%,пак може да се ползват за вноска.

Успех в намирането на къща! Не само, че цените са високи, но и няма много избор. Дано скоро се похвалите и двете!

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 21:01 от Pampers

# 653
Памперс, добре звучи, но уловката е високият интерес, а и отпускат максимум еквивалента на наема, който плащаш сега, без да се гледа доход. Примерно ако плащаш наем от £600, вноските по ипотеката трябва да са £600 или под £600..то така ще отпуснат само £100к+ и ги плащаш 35г.
Благодаря за пожеланието Simple Smile

# 654
  • ENGLAND
Не знам дали и сега е така, но преди повече от 15-тина години отпускаха заем за толкова години колкото ти остават до пенсия. Ако си на 50 години, можеш да вземеш заем за не повече от 16 години.

# 655
  • До хладилника, който обичам
И сега е така, но сам заявяваш на колко планираш да се пенсионираш. Съмнявам се някой да мине с обявени 90г за пенсиониране, де, но спокойно може да пише 70 вместо 67.

# 656
  • Манчестър
Дават ипотеки и над пенсионна възраст, но изискват доказателства за пенсионни фондове, други вложения и т.н.  който биха обезпечили кредита.

# 657
Памперс, добре звучи, но уловката е високият интерес,
Но е за 2 години само. После намираш по-изгодна оферта. Важното е банката да ти отпусне парите. Цените не са спряли да се вдигат. Само за 1г нашата къща е 15к отгоре.

При нас, например, в момента вноските по ипотека са много по-ниски от наемите за същия тип жилище. Нашата есента ще мине на плаващите в момента високи лихви и пак ще е по-ниска или поне равна на най-ниските наеми. Ние влязохме с минимално пари, защото нямахме готовност да купуваме като се наложи.

# 658
За 5г fixed e, май на 5.5%.. и максимум от 35г срок.
https://www.skipton.co.uk/mortgages/track-record-mortgage
Знам, че винаги е по-добре да си плащаш своята ипотека, отколкото тази на хазяина.
Рано или късно ще купим Simple Smile За момента бюджета не ни позволява свестни квартали, иначе имаме AIP от Халифакс, но ще го оставим да изтече и ще пробваме отново към края на годината.

# 659
  • Leeds, UK
Нашият AIP е от Coventry. Брокерът каза за 18 години. Отпуснаха ни х5 годишния доход, ама не стигат😁 Къщите са скъпи. Иначе имам депозит, не идеално лош.

Общи условия

Активация на акаунт