Тренировки в домашни условия - 119

• 59 618
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро!

Naomi79, страхотна форма! Браво!

Днес започнах последната седмица то Epic Endgame с тази тренировка за горна част (рамене, гърди и трицепс)
Скрит текст:

Раменете и трицепсът са ми слабо място, но харесвам да ги тренирам. Най-трудна ми е раменната преса. Днес присъстваше като първо упражнение 2*1мин., последвана от арнолд преса - 2*1мин. Работих с 2*4кг, а Карълайн с 2*9кг. Забелязвам напредък и при skull crusher, който в Епик 3 правех с 3кг, а тук се справих с 2*4кг и то отново в 2*1мин. Допадна ми финишърът, който е за корем.

Миналата седмица беше ужасна и ми доказа за пореден път, че едно зло не идва само. Тренировките ме спасиха психически, а ми помагат и физически. Пропуснах само ЕМОМ...нямах сили за нея, а спах повече от 3 часа само в събота и снощи. Крачите ми всеки ден яха над 15 000. Надявам се и вярвам, че вече изплуваме от гадостта!

Успешна, слънчева и спокойна седмица! Бъдете здрави!

# 121
Благодаря ви мили дами. Имам някой друг килограм в излишък и не съм идеална.
Успешна седмица на всички.

# 122
Идеалите затова са идеали, че да ни мотивират и да се ужасно трудни за достигане и още по-трудни за поддържане. Страхотна форма, Наоми Simple Smile

Деа, дано минава бързо!

Бицепси и трицепси аз ненавиждам да правя, дори повече от корем (но по природа коремът ми е плосък и там мога да поддържам с малко). Изобщо с годините си попромених философията относно целенасоченото изолиране на малките мускулни групи.

Днес правя последната тренировка от Айряна и утре, живот и здраве ще подпукам Fuel с цел да го завърша преди моя РД. Ето, напечатах го! Сега да взема и да си ги напиша на ръка за екстра мотивация и ментална организация.

Честита ни първа пролет!

Time to reFUEL:
https://carolinegirvan.com/fuel-brief.pdf

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:01 от Agent Provocateur

# 123
Браво, Агент!

Наоми, поздравления и успех с постигането на идеала!

Аз се върнах от ваканцията, понесе ме рутината и идеите за трениране в зала се изпариха. Просто в момента ми е невъзможно да намеря 2 часа 3 пъти на седмица в графика си ... Да, знам, че е до приоритети, но имам неща, които не мога да не свърша - работа (която в последната година е пълна лудница), прекарване време с децата, развозване на децата по разни мероприятия, готвене, т.н. Делегирала съм каквото мога, но в момента няма как да се получи залата ... Мрън! Та и аз си продължавам с Айряна, след него може би и аз ще взема Fuel. Почивните дни бягах, правих йога, разчиствах вкъщи и така Simple Smile

СпорТна седмица на всички!

# 124
  • Някъде по Дунава
Привет, дами! Споделям последната тренировка на Fuel от миналата седмица, както и двете от тази.
Ден 13 глутеус и задно бедро https://youtu.be/C46vcfIC1VE
Каролин ползва 1*30кг и 1*15кг, аз нямам такива големи единични тежести и си ползвах моите 2*7 кг. Работният интервал е 120 сек с 30 сек почивка. В тези две минути се повтарят две упражнения. След всеки два сета се изпълнява сумо клек и сумо дед лифт.
Ден 14 цяло тяло https://youtu.be/NMiKAPf4xyE
Каролин ползва 2*15, аз - 2*6кг. Работният интервал е 30/30 и 20 сек почивка. Тренировката се състои от сетове, включващи по две упражнения.
Днес ден 15 хийт с дъмбели и доста вариации на бърчи https://youtu.be/lPx1ftFkbKA
Каролин ползва 2*10 кг, аз - 2*6 кг. Работният интервал е 20/20 и 15 сек почивка. Всеки сет се повтаря два пъти и се състои от две упражнения, като едното е динамично, а другото е с тежести и се редуваха упражнения за горна и долна част. След всеки два сета следваше 1 мин бърпи. Добавка 10 Мин корем https://youtu.be/r7gKGvjfyHg

# 125
Я кажете нещо повече за Fuel,че и аз мисля да стартирам  нова програма -почивките човешки ли са ?
Аз се върнах от ски и днес ще почивам на дивана ,много се изморих....

# 126
  • Перник
Я кажете нещо повече за Fuel,че и аз мисля да стартирам  нова програма -почивките човешки ли са ?

За мен - да. Днес правих ден 12 - почивките бяха по 30 секунди, съвсем достатъчни ми се струват. Изоставам с 1 ден от собствения си график, но в събота и неделя бягах по 10 км., чистих, пазарувах, поработих в градината, та реших вчера вместо съответния ден от Fuel да направя нещо по-лежерно - Хедър и йога за възстановяване https://www.youtube.com/watch?v=Mj4qigKvT8E&list=PL2ov72VWpiOrdv … 2biFtJ03R&index=2 Определено ми се отрази добре Simple Smile

# 127
  • Бургас/Пз
Аз си признавам, че са ми малки, особено, ако се стремя да ги правя в нейното темпо. За тежестите рядко се доближавам до темпото. Досега съм направила 7 тренировки и например ден 3 е с гигантска серия 1мин+30 сек=две упражнения и чак след това има 30сек почивка, което ми е малко. Същата работа и вчера 120сек работни и 30сек почивка. Ден 6 крака пък направо ме довърши 45сек работни и само 15сек почивка, ми то аз една успявах да си попия потта с кърпата и да сменя позицията. Харесвам е Фюел, но определено ми идва повече кардиото. Факт е, че работя почти основно с пулс 125-130 и нагоре. При Ендгейм и Айрянчето не се чувствах така.

# 128

Спомням си, че след IRON първите две седмици с FUEL просто ми излизаше душата. Неслучайно след това завъртях още два пъти IRON, но не съм посягала повече към FUEL Grinning Но пък е страхотна програма за "чистене", признавам, и пак ще я направя - вероятно втората половина на май и целия юни, за да е точно преди лятото.

Днес имах проблем с почивките на Каролинка, но в ЕПИК 3. ММ е поразен от грип. С него караме Ендгейм и за да не напредвам сама, в негово отсъствие избирам нещо за съответната част от тялото, но от друга програма.
Днес беше ден 47 от ЕПИК 3 - долна част в гигантски суперсерии - всяка по 2 минути, през които се правят 4 упражнения по 30 сек и след това има 30 сек. почивка. Твърде кратки ми дойдоха почивките!
Възможно е и аз да съм си утежнила допълнително тренировката, защото сметнах, че 4 упражнения са много за  2 минути - то докато се наместиш и 5-6-7 секунди от 30-те отишли. Реших, че ще правя по 2 упражнения, всяко по 1 минута, като избирах по-тежките две. Съответно нямаше много наместване в рамките на двете минути. Накрая ми причерняваше, а това не ми се е случвало от години. Нямам такива спомени от времето, когато правих ЕПИК 3.
Карълайн беше с 1 х 25 и 2 х 15, а аз с 1 х 25 и 2 х 12.5.

Много ми е интересно да повтарям тренировки или цели програми. Като имам опита и личното усещане какво ми пасва и какво - не толкова, мога да модифицирам така, че да извлека максимума за себе си.
Например, забелязала съм, че при мен половинките повторения и пулсациите не са толкова ефективни и понякога ги заменям с нормални повторения (или 1 и половина) с по-голяма тежест.
Скоро слушах Хари от Team ForNever Lean (мисля, че прави много адекватни анализи) - той не е фен на пулсациите и частичните изпълнения и казва, че създават много здраво парене в мускула, но то не е непременно знак за добра работа, даже често е обратното. "Запали ми се дупето" съвсем не означава, че сме работили до възможния максимум, а че сме уморили (временно) мускула, преди да го натоварим напълно (което би довело до растеж). Не знам дали е така, просто споделям.

Вие какво мислите за частичните повторения?

# 129
  • Перник
И аз не ги разбирам частичните повторения. В повечето случаи си правя цели. Пулсациите - не знам, дават ми усещането, че съм свършила голяма работа, а дали е наистина така... Thinking То, като се замислиш - потенето не е показателно, пулсът сам по себе си не е, мускулната треска не е критерий за добра тренировка... В крайна сметка за мен е важно да ми харесва това, което виждам в огледалото и тренировките да ми доставят удоволствие Simple Smile

# 130
И аз не ги разбирам частичните повторения.
.........
В крайна сметка за мен е важно да ми харесва това, което виждам в огледалото и тренировките да ми доставят удоволствие Simple Smile

Идеята е да се държи мускулът по-дълго време под напрежение, което го натоварва повече или поне - по друг начин. Методът има доста поддръжници. Опасявам се обаче, че при мен бързо настъпва ефект на "омаляване" и не успявам да постигна истинско изтощение на мускулите.

И да - ефективност и удоволствие трябва да вървят заедно при нас, изкушените от спорта любителки Heart

# 131
Пулсиращите упражнения ме натоварват и създават усещане за добре свършена работа.

Днес сутринта - Iron. До края на месеца трябва да приключа програмата. Харесва ми, дава ми тонус, саундтрака вече го знам наизуст ☺️ Довечера ще се опитам да бягам думата чакам детето да приключи тренировката по футбол. Този сезон тренировките му са на 15 минути път с кола (преди бяха на 15 пеша и той можеше да ходи сам). Като не мога ходя до фитнеса, ще уплътня времето с бягане/разходки.[video][/video]

# 132
Пулсациите и аз много ги уважавам. Правя с ластици и мини гребна машинка, и с уредчето ми за клекове. Последвано от пълно разпускане на мускула. После пак пулсиране. Усеща се много добре.

# 133
  • Там където
Хм, хвърлихте ме в смут с тези пулсации... аз мисля, че действат; Я направи по 100 с всеки крак с тежести или ластик; това е в основата на каланетиката например. Аз по-трудно бих направила с добро качество 100 напада примерно, отколкото 100 пулсации с ластик в напад. Много треньори редуват серии с пулсации и пълно движение на едно и също упражнение. Може би във всяко нещо си има доза истина.

За протокола: все още съм на великолепното дупе и корем на Румяна (без звук разбира се Simple Smile) и ми остана малко от Боховците. Добавям според настроението и мускулната група по нещо и от мен от ю тюб. Знам, че не се прави така, но съм щастлива.

Истината е когато пипнеш и храната, ама от нова година така съм се омазала с въглехидрати, че не знам вече какво да правя... Simple Smile разбира се всичко стриктно се трупа на корема... поне на дупе да отиваше да го докарам бразилско Simple Smile

# 134
За храната...не ми говорѝ Grinning
Аз без въглехидрати не вирея, не функционирам нормално. Белтък да, но ми трябват и вх. Иначе нямам  енергия. Теглото го поддържам 52 от години, и аз се чудя как. Явно случайно съм намерила равновесие.
Но ако ви опиша какво ям... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт