Балансът между кариера и брак

• 47 689
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 365
Ами то затова има нещо, наречено семейно планиране. А и все пак майката получава майчинство през тези две години, не е съвсем без доход. А и един мъж ако не може да издържа сам семейство поне две години, къде е тръгнал да прави бебЧИ. А и бебето се гледа най-евтино, аз да ти кажа. Ни играчки му трябват, ни сто ката дрехи, едни памперси и тва е на ежедневна база. Изключваме първоначалната инвестиция за обзавеждане и колички и проче. Но ежедневно са само едни памперси и малко козметика. Като порасне идват големите разходи. Пък за издръжка на тинейджъри и студенти да не говорим..

# 1 366
Абе изроди се цялото общество каквото и да си говорим. Жени правещи кариери и мъже търтеи.
Ще се върна аз след 5-6 месеца по майчинство понеже парите не стигат. Оня за кво е там? За красота? Или с направата на бебето му свършват задълженията?

# 1 367
Arielle, голяма ехидност, голямо чудо. За разводи, раздели да си чувала? А че дори свестен мъж може да остане например безработен? Ако ти се случат проблеми, хващаш се и ги решаваш. Няма как да знаеш, че мъжът до теб вечно ще дава, редовно и по много.

# 1 368
  • France
Да си началник от ниско ниво е най нае***та работа, хем всички те дърпат в различни посоки, хем не зависи много от тебе, обаче провалиш ли се го отнасяш основно ти. Лесно се превръща в кошмар ако по горните началници не са си на мястото
Факт. Затова е хубаво да продължаваш да растеш нагоре.

Не знам защо винаги допирате до финансовия аспект на нещата. За мен той въобще не е водещ.

# 1 369
B2022, абе де да знам. Не е нормално за мен това.
Единственият свестен пич когото познавам се хвана на втора работа, за да може жена му да си гледа бебето плюс и един тийнейджър. Жената мисля, че почти 3 години ще си е вкъщи. Ама това е истински мъж, а не някакво мекотело дето счита, че като направи бебето и с това му се изчерпват задълженията.

# 1 370
Ти откъде знаеш на теб какъв ще ти се падне? Какво значение имат другите мъже? В крайна сметка родиш ли бебе, гледаш си го, каквото и да стане с брака, мъжа ти, дохода, здравето и т.н. Това е положението.

# 1 371
Ти откъде знаеш на теб какъв ще ти се падне? Какво значение имат другите мъже? В крайна сметка родиш ли бебе, гледаш си го, каквото и да стане с брака, мъжа ти, дохода, здравето и т.н. Това е положението.

Напротив, като не си мислил може и социалните да ти го отнемат. Гледаш си, ама другия път.

# 1 372
  • France
Много тъжно, ако независимостта на жената се крепи на едната и заплата. 
На какво да се крепи? Живеем все пак в материален свят, в който парите са важно разменно средство.

# 1 373
  • София
 Ако в семейството си не се чувствам свободна и спокойна, къде?

Какво трябва е едно, какво излиза напрактика е друго. За да има семейство, където жената се чувства стабилна и спокойна, е нужно това, което тя върши да се цени, а времето й да се уважава и пази. Когато само единият разполага с време и пари, дори при най-добри намерения, другият се оказва на милостта му. А ситуации в живота изникват всякакви. Ако половинката не желае да подсигури и подплати времето, което жената дава за общото, но в същото време има изисквания то да бъде давано, бих казала, че това са ярко червени флагове.

# 1 374
Любопитно ми е дали е лесен растежът нагоре в йерархията след майчинство. Много ми се иска по-висока позиция (от TL на мениджър) един ден като се върна на работа, но отсега не си го представям как ще стане.

Да си началник от ниско ниво е най нае***та работа, хем всички те дърпат в различни посоки, хем не зависи много от тебе, обаче провалиш ли се го отнасяш основно ти. Лесно се превръща в кошмар ако по горните началници не са си на мястото
Факт. Затова е хубаво да продължаваш да растеш нагоре.

Не знам защо винаги допирате до финансовия аспект на нещата. За мен той въобще не е водещ.

# 1 375
Не съм съгласна с вас. Мястото на майката се пази и тя може да се върне на същото работно място. Малко са жените, които напускат без да са намерили друго място преди това.

Съгласна съм, пази се, по закон.
Връщате се на работа, а клиентите не искат да работят с вас? Тогава какво ви топли, че се пази?
нищо.

# 1 376
  • France
Fire, някой вървят напред, други назадват. Зависи твърде много от контекста за да се правят генерални изводи.

# 1 377
Fire, някой вървят напред, други назадват. Зависи твърде много от контекста за да се правят генерални изводи.

Зависи и дали партньора ти ще те подкрепя или ще ти обяснява как мястото ти е в кухнята до печката. И да се кефи като му искаш 10 лв.  за кафе с приятелки.

# 1 378
 Ако в семейството си не се чувствам свободна и спокойна, къде?

Какво трябва е едно, какво излиза напрактика е друго. За да има семейство, където жената се чувства стабилна и спокойна, е нужно това, което тя върши да се цени, а времето й да се уважава и пази. Когато само единият разполага с време и пари, дори при най-добри намерения, другият се оказва на милостта му. А ситуации в живота изникват всякакви. Ако половинката не желае да подсигури и подплати времето, което жената дава за общото, но в същото време има изисквания то да бъде давано, бих казала, че това са ярко червени флагове.
Така е, но за какво ми е такъв мъж?

# 1 379
Титина, това трябва да си го мисли работодателя. Това не е мой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт