Балансът между кариера и брак

• 47 679
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 380
Титина, това трябва да си го мисли работодателя. Това не е мой проблем.
Той го е измислил, съкращава бройката, защото нямаш клиенти
Така, че става твой проблем.
А ако имаш и дете, проблемът се умножава по 2

# 1 381
Затова е доста важно работодателят да е читав. Както и прекият мениджър.

# 1 382
Не може да съкрати бройката, защото трябва да съкрати всички такива позиции. Титулярът е майката по майчинство, човекът на нейно място е по заместване, на срочен трудов договор. Какво предлагаш - да съкрати всички позиции? Няма как. Много гимнастики и главоболия ще му струва това удоволствие.

# 1 383
  • France
Zavs, не ми отговори.
Много тъжно, ако независимостта на жената се крепи на едната и заплата. 
На какво да се крепи? Живеем все пак в материален свят, в който парите са важно разменно средство.

Ариел, за сега само теоризираш. Практиката е нещо различно.

Има си начини. Не се тревожете за работодателите.

# 1 384
Затова е доста важно работодателят да е читав. Както и прекият мениджър.
Май не схващате - двамата са читави, и работодателя и този над теб,
но клиентите по проект  не искат да работят с теб, те са свикнали да комуникират с Иванка, Петканка....за 3 години в къщи, ти си аут, дори и професионално.
ЗИ като няма проекти за теб читавият работодател ще ти плаща заплатата? Ами не?
А и да ти кажа как разсъждават читавите работодатели. Щом мога да се справя с теб 1-2-3 години, аз мога да се справя без теб. Плюс, че няма да си отдадена на работата си както преди.

Tina*, колко пъти си работила по проект? виждайки писанията ти, не си работила въобще.

Позицията ти е позиция за проекта. Със свършване на проекта, ако клиент пожелае да работи с теб - имаш позицията, ако не си зад борда.

# 1 385
  • София

Така е, но за какво ми е такъв мъж?

Не ти трябва. Затова е важно да отсееш добре предварително - какво му е отношението към жената, ролята й, кариерата й, времето й. Но ако все пак те изненада и се обърне на 180 градуса след сватбата, детето, критическата - е добре да не си лежала само на мъжката му дума.

# 1 386
Титина, ти пишеш за работа по проект, но явно не взимаш под внимание понятието безсрочен постоянен трудов договор.
Като свърши проекта длъжността се закрива. Но обясни, любопитна съм как ще стане така че ще продължи работата по проекта пък позицията ще се закрие.
Голям ще да е този работодател с един проект.

# 1 387
Zavs, не ми отговори.
Много тъжно, ако независимостта на жената се крепи на едната и заплата. 
На какво да се крепи? Живеем все пак в материален свят, в който парите са важно разменно средство.

Ариел, за сега само теоризираш. Практиката е нещо различно.

Ти пък от къде знаеш, че теоризирам?
Преминала съм тежка раздяла, в която оня много ясно си показа лицето "ала на ти куклите, дай си ми парцалките". Ако нямах скътан някой лев щях да свърша на улицата..
По отношение на децата хич не смятам да трупам горчив опит на свой гръб, чуждият такъв ми стига.

# 1 388
Титина, ти пишеш за работа по проект, но явно не взимаш под внимание понятието безсрочен постоянен трудов договор.
Като свърши проекта длъжността се закрива. Но обясни, любопитна съм как ще стане така че ще продължи работата по проекта пък позицията ще се закрие.
Голям ще да е този работодател с един проект.
няма смисъл. явно не разбираш.
Продължавай да си вярваш

# 1 389
Няма как да се подсигуриш срещу всичко. Малко повече смелост всеки ден не вреди.

# 1 390
  • София
За мен това е санитарен минимум - да развиваш себе си и да не зависиш за пари на 100% от само от мъжа си. Смелост е едно, глупост друго, наивност - трето.

# 1 391
Титина, когато фактите говорят и боговете мълчат.

# 1 392
  • France
За мен това е санитарен минимум - да развиваш себе си и да не зависиш за пари на 100% от само от мъжа си. Смелост е едно, глупост друго, наивност - трето.
Самият факт да развиваш себе си е много по-стойностен и ценен от всякаква финансова цена.

# 1 393
Титина, когато фактите говорят и боговете мълчат.
Ти не посочваш факти...така, че боговете са далеч от твърденията ти.

Питах те, колко пъти си работила като проджект мениджър на големи проекти ? И си излязла в майчински?
Защото това което пишеш за проектите са глупости.

# 1 394
Ако нямаш подкрепящ партньор тия бръщолевения с развитието губят всякакъв смисъл. Особено, ако в картинката са намесени и деца.

Общи условия

Активация на акаунт