Балансът между кариера и брак

• 47 496
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 590
  • София
Силвана, твоето е било вманиачаване. Ние говорим за баланс, а ти си залитнала в абсолютна крайност. Такъв график убива и жени, и мъже - само дето при мъжете по-често има кой да покрие всичко останало.

Иначе аз си имам сериозна връзка, приятели, свободно време... Децата също са на дневен ред. Не ги е забавила кариерата, за мен беше важно да намеря правилния човек. Дали е абсолютен баланс - не знам, но съм доволна и не чувствам, че съм ощетена откъм някоя сфера.

Между другото, наблюденията ми върху ниско-квалифицирани и заплатени длъжности са, че пак отнемат много време и усилия, за никакви пари, често за сметка на здраве, и редовно вървящи с ужасно отношение.

# 1 591
Мъжете във форума не са представителна извадка. Надявам се.
Уплашихте ги - имаше 3-4 събратя, но напуснаха темата - явно видяха, че при 10:1 спор не може да се води.
Примерно колкото и пъти да пише човек, че прави закуски, и прахосмукачка пуска, и пазарува - на всяка страница се казва "тоя е оковал жена си за печката и не пипва нищо в къщи".

@БедКарма - респект за успехите ти (сериозно и искрено).
Но как, каза, ги съчета с децата? А, ти деца нямаш... Е, малко отвисоко тогава съдиш жените, които са избрали пък обратното - децата преди кариерата. Или всъщност не съдиш тях, защото не са отговорни те, а мъжете им, които ги подтискат?
Понеже се самопредложи да отговаряш и на други въпроси, имам наистина още един, който ми е интересен: в едно семейство колко души трябва да направят кариера? Защото хора с кариери са 1 на 100. Ако се жениш по любов (демек случайно - любовта е сляпа), шансът и двамата да сте с кариери става 1:100х100=1:10,000. Или се жениш според кариерата на партньора?
Ако единият партньор вече има някаква кариера, другият може ли да не се блъска, а да избере да върши нещо повече пък в семейството - или тогаз се обявява за неамбициозен и мързелив?

# 1 592
  • София
Крис, ти може много неща да правиш, но в думите ти се усеща едно специфично отношение... Може би затова хората не възприемат добре това, което говориш.

# 1 593
Явно бг мама не е средна извадка на обществото, ами проспериращият му слой! WOW!
Ние с мъжа ми си чистим и готвим сами, не плащаме за нещо, което можем да си свършим сами.

# 1 594
Явно бг мама не е средна извадка на обществото, ами проспериращият му слой! WOW!
Ние с мъжа ми си чистим и готвим сами, не плащаме за нещо, което можем да си свършим сами.
То и ние де, а да кажеш, че сме нямали огромни помещения за чистене/ косене/ снегопочистване и много деца по цял ден у дома, но нейсе. Ние не сме представителна извадка.

# 1 595
Всеки може да си плаща за каквото прецени. Пералните, съдомиялните, прахосмукачките-роботи, мултикукърите също са платена помощ, просто не е човешка.

# 1 596
Аз не нося скъпи дрехи или бижута, нито съм заможна. Но от много време насам винаги съм имала помощ за чистенето. Това ми облекчава живота много повече от всичко друго. За мен са най-добре похарчените пари. Мен чистенето много ме натоварва и ме скапва.

# 1 597
Мъжете във форума не са представителна извадка. Надявам се.
Уплашихте ги - имаше 3-4 събратя, но напуснаха темата - явно видяха, че при 10:1 спор не може да се води.
Примерно колкото и пъти да пише човек, че прави закуски, и прахосмукачка пуска, и пазарува - на всяка страница се казва "тоя е оковал жена си за печката и не пипва нищо в къщи".

@БедКарма - респект за успехите ти (сериозно и искрено).
Но как, каза, ги съчета с децата? А, ти деца нямаш... Е, малко отвисоко тогава съдиш жените, които са избрали пък обратното - децата преди кариерата. Или всъщност не съдиш тях, защото не са отговорни те, а мъжете им, които ги подтискат?
Понеже се самопредложи да отговаряш и на други въпроси, имам наистина още един, който ми е интересен: в едно семейство колко души трябва да направят кариера? Защото хора с кариери са 1 на 100. Ако се жениш по любов (демек случайно - любовта е сляпа), шансът и двамата да сте с кариери става 1:100х100=1:10,000. Или се жениш според кариерата на партньора?
Ако единият партньор вече има някаква кариера, другият може ли да не се блъска, а да избере да върши нещо повече пък в семейството - или тогаз се обявява за неамбициозен и мързелив?

Епитетите за съпругата ти дойдоха от теб, не от мен. Въобще не казвам, че всеки трябва да е дали като мен, дали като нея, а че пожелавам на всички да са щастливи.

Повтарям, ако бях на 45 да ми идваш с репликата колко деца съм изгледала, щях да приема. Но съм мнооого, много далеч от тази възраст, половин живот имам дотогава. Сред моите близки приятели почти няма хора с малки деца на моите години, а който има - са бебета. Не се чувствам изостанала. Не можеш по никакъв начин да ме засегнеш по темата.

Разликата е, че аз съм тръгнала още от университета с ясна идея какво и как да работя, за да се докарам до комфортна позиция в която без да прекалявам с работата и да имам комфортен стандарт, но и да мога да се оправям сама - включително и при налични деца.

Аз моя мъж си го намерих по любов. Той също е амбициозен, работи повече от мен всъщност. И за да не се чудиш за работното ми ежедневие - пътувам към следващата среща и мога да си позволя да ти отговоря.

# 1 598
С цитат може ли - епитети за жена ми от мен?
А това колко деца имаш и на колко години ще ги раждаш си е твоя работа, далеч съм от това да те засягам. Казах обаче - говориш за баланс, пък деца нямаш, та от каква позиция?

Може би затова хората не възприемат добре това, което говориш.
Че то каквото и да говори мъж в този форум, винаги така го възприемат - поне доколкото съм чел.
Но, както казаха и други хора по-нагоре, поне е забавно. Особено ми е забавно, когато куп жени, част от тях без деца, друга голяма част разведени (някои и по 2-3 пъти) ме учат, че аз и жена ми нещо не правим както трябва и нямаме баланс, докато си живеем спокойно, ходим си на работа и двамата, и отглеждаме две деца, да са живи и здрави.
Между другото, момичето ми е по-успешно от момчето в училище, поне засега. Гордея се и с двете, разбира се.

# 1 599
Аз не нося скъпи дрехи или бижута, нито съм заможна. Но от много време насам винаги съм имала помощ за чистенето. Това ми облекчава живота много повече от всичко друго. За мен са най-добре похарчените пари. Мен чистенето много ме натоварва и ме скапва.
Колко са различни хората - мен чистенето ме разтоварва. Като яхна метлата (буквално) и след няколко часа лъскане и търкане съм много дзен. Smile Гледам, че и ММ има подобни преживявания с косачката Satisfied

# 1 600
Само като те чета, се изморих Simple Smile

Важното е всеки да разбере какво да си спестява в ежедневието (по възможност). Моята майка е голяма чистница, у нас винаги блестеше, но не съм наследила това качество.

# 1 601
Вижте, дори да въведем правило "Без коментари от хора, които не са раждали и отглеждали деца!", не мога да си представя как ще го докажем и приложим на практика. Но си признавам, че на моменти ми се иска, само и само за да имам възможността да наблюдавам как chris78 ще се опита да покрие изискването. Smiley
Прелестта да гледаш отвисоко жена, която още не е направила нещо, което ти... нещо ми подсказва, че никога няма да можеш да направиш - освен ако филмът "Джуниър" с Шварценегер не е бил документален... Ето това самочувствие ако можеше да се продава в шишенца, не кариера, ами многомилиарден бизнес щеше да завърти и той, и много други мъже!
(Последната част я пиша бавно и без да тракам много на клавиатурата, за да не ги подплаша, колкото са останали във форума... Тези кротки, заобиколени отвсякъде от естроген създания).

Майтапа настрана - BadKarma, супер си! Nature Star2 Евалата, наистина. Simple Smile

Мисля, че основният проблем с баланса се обрисува идеално в последните няколко страници: докато за единия пол, "баланс" означава да се отдадеш на работата на 70-80%, да кажем, и през останалото време да обръщаш внимание и на дома и семейството си, за другия пол "баланс" е тъкмо обратното.
...Ама на бас, че няма да познаете кой кой е! Нали живеем в едно такова еманципирано, равнопоставено време Wink Wink

# 1 602
  • София
Крис, ами те доста момичета с по-успешни в училище. После обаче ги натирват в кухнята.

Иначе никой на теб нищо толкова лично не ти е заявил - по-скоро ти много лично прие темата. На колкото си години? Не знам защо се учудваш, че жени около 30 още нямат деца - нормално е. Балансът се гради от по-рано обаче. Ти предполагам ни водиш с минимум десетилетие.

# 1 603
За мен това беше животоспасяващо, иначе сега щях да съм с поне няколко инфаркта/инсулта и няколко милона повече, с които да се опитвам да огранича пораженията по тялото и психиката си.

И така стигаме до 2014 г когато самата ти си написала, че бщджета ви е на ръба и се чудите дали да имате второ дете.
До там стигат милионите и фантазииите.

Всъщност Крис е постигнал баланс между брака и кариерата. Със съпругата му са двама партньори и единия гради кариера другия  е избрал друго поприще.

# 1 604
  • София
Тоест, двамата са постигнали баланс Wink Жена му го балансира и обратното. В което, пак казвам за пореден път, няма лошо, ако и двамата са доволни и оценени.

Общи условия

Активация на акаунт