С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А защо й готвиш? Прибираш се от работа, действаш си нормално и така.

# 631
Не знам, аз не се бях ѝ замисляла. Може би наистина се чувствам длъжна, защото е в нашия дом.

# 632
  • София
Там ти е грешката.

# 633
  • при късмета
Ambrosia, като не разбира от дума и разговори, следващия път като се натресе без уговорка, заминете за уикенда или за седмица. Да видим няма ли да започне да се обажда. Като се наложи един, два пъти да си плати хотела и изхранването в чужд град, ще ѝ дойде акъла. И ако има ключ, вземете ѝ го

# 634
Няма ключ. Веднъж имахме гости, вече беше дошла в града и я отпратихме, но това не я спира да го прави отново. Всеки път се казва, аз изобщо не искам да се бутам в разговорите им, мъжът ми се оправя с нея.

# 635
Не готви специално за нея. Да яде, каквото има.

# 636
  • София
И наистина не се бутай. Имаш си планове след работа ( да си почиваш с книжка, да се видиш с приятелка...), действай според тях, не ги променяй заради нея.

# 637
То готвенето ми е най-малкият проблем май. По-скоро, че не мога да си почина. Наистина много работя и си умирам да си почина в собствния си дом през уикенда, а тя като дойде и ми цъфне на дивана, колкото и да не съм конфликтна, просто ми се реве. Ние с него си се разбираме отлично, хармонията е пълна, а като дойде тя и всичко заминава по... Simple Smile

# 638
  • France
И аз бих се правила, че все едно я няма. Просто една обикновена вечер.
Ами сядаш на дивана и ти, слагаш си слушалките и си лакираш ноктите.

# 639
  • при късмета
Сега ще завалят съвети, ми жената си е такава, какво да правиш, няма да я промениш и т.н. с "аргументи" да се примириш. Аз бих ти казала, ако те дразни, да промениш това по какъвто начин се налага. Хубаво е, че мъжа ти говори с нея и това, че сте на едно мнение, но щом досегашните ви действия не дават резултат, трябва да ги промените. Ужасно е човек да не знае кога трябва да се съобразява с неканен гост в собствения си дом. Мъжа ти явно ѝ казва, но като ѝ прави компания, готвите отделно за нея и се съобразявате, то не върши работа.

И аз бих се правила, че все едно я няма. Просто една обикновена вечер.
Освен да се награбят и разсъблекат на дивана, докато гледат вечерния филм Joy

# 640
Жената ревнува сина си от мен и, колкото и да е странно - собствените ни деца, иначе се разбираме с нея. Това е ключовото в случая. Ако не се приберем през две-три седмици, веднага е цъфнала. И двамата сме от едно и също родно населено място, когато бяхме с едно дете си ходехме всеки уикенд, но напоследък с децата и с работата трудно успяваме да се прибираме толкова често, а и предпочитам да си почина вкъщи. Буквално се държи като дете, на което са му взели играчката и това поведение ескалира с времето. Заедно сме от десет години, може би допреди 3-4 години нямаше такова нещо, а сега имам чувството, че с всеки изминал месец все по-зле става положението.

# 641
А тя сама ли е, първо казваш идват, а после само за свекърва се говори?

# 642
  • София
Синът ѝ защо не ходи сам да се види с нея? Примерно и децата да вземе...

# 643
Тя и сестра му, но момичето по-рядко идва. Тя по принцип е и доста по-разбрана и се усеща, предполагам затова. Ние си ходим достатъчно често, на всеки две седмици. Една вечер сме в тях, друга при нашите. Обръщаме внимание на всички, просто искаме да обърнем внимание и на себе си. Нашите го разбират това. Да, понякога и по-скоро извънредно, се случва и по-рядко, но все пак има хора, които виждат семействата си на няколко месеца веднъж. Тя, според мен, има нужда да вижда сина си и внуците си всяка седмица.

# 644
  • при късмета
Ако не вземете мерки сега, то занапред ще стане закон и статукво. Имай го предвид. Ако не сте закъснели де. Аз на твое място бих говорила сериозно с мъжа си, вероятно тази промяна за него е по-несъществена или по-плавна, макар да не е малко време 3-4 години и не я отчита. Но трябва да му разясниш до къде ще доведе. Бих му казала, че ако той не е по-твърд с майка си и не я накара да разреди идването и да се обажда задължително, то аз бих поела нещата в свои ръце и ще действам както намеря за добре, но ще ни остави на мира или ще гостува в нормални граници. Аз и от сега бих я връщала всеки път де, да видим до колко ще издържи

Общи условия

Активация на акаунт