С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 263
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Професия "здрав разум и адекватност" според мен.

# 496
  • Варна
Което е субективна преценка.

# 497
  • София
Учител по математика, ама свекър. То тук и свекърва педиатър оплюха.... нищо не разбирала.
Свекърът може, само да не е свекървата математичка, че тогава не става Smiley
От известно време чета темата и ми е много инетересна и забавна, ама да си кажа мен свекъра ми е като за 3 свекърви от стандартните- все да каже, все идея да даде, все да предложи, ама да ми е жив и здрав много помага . За свекето или добро или нищо не мога да кажа, даже си работим заедно и двамата в комбинация им имам пълно доверие, притеснено ми е когато пътуват с детето, да давам им го да си ходят по почивки много често, както и поне веднъж в седмицата е при тях за преспиване. Не е имало инструктажи никога, но пък и двамата ни чуват и се съобразяват без допълнителни натяквания.

# 498
  • София
Естествено.
Снахата преценява субективно свекървата, свекървата преценява субективно снахата, мъжът преценява субективно жена си, жената преценява субективно мъжа си... Това е положението.

# 499
Професията няма значение, а какъв човек е.
Вече писах за бившата ми свекърва, имаше висше образование филология, работила като редактор в списание, много образована жена. Не и даваха внучето и както се убедих, с право. Голяма интригантка беше.
Сегашната ми свеки миналата пролет един месец учи "Хайдути" наизуст с племенничката ми. Ако имам дете и аз ще искам да учи с нея. Завършила е само обикновена гимназия. Ама е добър, открит човек и това е по-важно от образованието.
Субективна е преценката ми, ама гледам, че синове, другата снаха, роднини, съседи, всички мислят така. Не съм само аз.
Но родителите си решават до колко да бъде натиснато детето да учи.
Племенничката ми има само петици и шестици по английски,  но не знае едно изречение да каже, просто няма как да се научи език в училище. Пробвах да я уча, не и е интересно. Намекнах за уроци - родителите не поеха,  няма нужда, в училище ще я научат.
Ами не се натискам повече със съвети или уроци.
Казала съм им, че съм насреща, ако има нужда от помощ.
Ако опре ножът до кокал, ще поиска, но може и никога да не и дотрябва.
Родителите и детето решават сега обаче, не аз, и не баба и дядо.

# 500
Ох, Магента, все едно за моя свекър говориш Grinning Миналата седмица пак ме хвана неподготвена, ама.... т'ва е положението. Знам си го, че не обмисля нещата като приказва и наистина се старая да не обръщам внимание.

# 501
Не мога да разбера наивни ли сте, или се правите на такива? Откога професията определя човешките качества? Че той и д-р Менгеле е бил лекар, да не би това да означава, че не е чудовището, което е бил? Или пък, ако всички детски учителки са прекрасни и обчливи същества, защо излизат записи с крясъци и обиди, че и свидетелства за физически посегателства към поверените им питомци?

# 502
Аз не съм запозната детайлно с биографията на горе цитирания фашистки лекар, обаче силно се съмнявам в чудовищните му експерименти да са участвали негови близки роднини.
А за детските учителки имам очевиден пример, внучката е бабината любимка и бабата/ свекърва/ много често я гледа и то с голямо желание.
Ако бабите се сравняват с д- р Менгеле, аз вече ще спра да следя тази тема, защото тя по същество се изроди в нещо , което не беше преди.

# 503
  • Варна
Тя темата вече отдавна не е по темата щото не се обсъждат конкретни свекърви дразнители, а някакви конкретни схващания на потребители, по принцип. И всеки си намила неговото, тъпче на едно място и общо взето е едно си баба знае, едно си бае. И така втора тема подред се обсъждат теоретично неща, които са дъвкани до скъсване в предни такива теми.

# 504
Темата беше забавна, но вече няма нищо общо. Изроди се, защото ако някой се осмели да пише по темата (а именно - с какво го е подразнила свекървата), следват десетина страници мъмрене и пространни обяснения, защо не е прав да се дразни да свекървата. И аз не бих написала нещо конкретно вече.

# 505
Аз спрях да пиша в темата защото си казахме няколко приказки с моята, разбрахме се и спря да ме дразни 😃😃. Това е win за мен. 😃
Само ви чета, но понякога и това омръзва. Често тук не се уважава мнението на човек. Всеки си е прав за себе си и си налага мисленето.

# 506
Имам чувството, че някои свекърви приемат темата твърде лично и като четат името "С какво ви дразнят свекървите?", си го интерпретират като "Дайте ми непоискан съвет и се опитайте да ме промените, защото не може да го направите със собствените си снахи и деца.".
Продължавам да недоумявам защо в темата за оплаквания от свекърви пишат предимно свекърви с оплаквания, а не снахи. Не е ли по-добре да имат друга тема за оплакване от снахите или ги е страх да си пишат директно негативните мнения и ги пробутват под формата на уж добронамерени съвети.

# 507
Темата беше забавна, но вече няма нищо общо. Изроди се, защото ако някой се осмели да пише по темата (а именно - с какво го е подразнила свекървата), следват десетина страници мъмрене и пространни обяснения, защо не е прав да се дразни да свекървата. И аз не бих написала нещо конкретно вече.
Лошото е, че не само в тази тема е така. Има няколко потребителки, които си мислят, че без тях няма да изгрее слънцето, т.е ако не изкажат мнението си, без тях темата няма да е пълноценна. Без значение, че тези въпросни потребителки в момента може би са свекърви, сигурна съм и като снахи са били такива.
П.С Имам колежка която, вкъщи не й дават да гъкне и затова на работа избива яко комплекси и държанието й наподобява като на тези потребителки. Тя е най-велика, тя знае най-много, ако мнението ти не съвпада с нейното почва да те кълве. Даже си мисля, че най-вероятно и тя се подвизава тук, изказа й съвпада. 😃 Тя в момента е снаха, ама може би до 5-10 години ще стане свекърва. Ох... 😃😃😃

# 508
марулета,
Децата с 3 години разлика имат повече общи неща от тези с 6 сигурно. Играят си заедно и си намират заедно занимания.
И, да моите искаха, докато бяха малки, разбирай преди пубертета, да ходят заедно, така си правят компания по плащадки и други места, където баба и дядо ги водят.

При децата с 6 г. разлика се казва, че все едно отглеждащ само дете. Мъжът ми има 7 г. разлика с брат си, общ език са намерили, едва когато брат му е бил на 15, а той на 22 г. Иначе мъжът ми е мислел брат си все за малък. Твоите деца, не знам, как се възприемат.
   Това кой така категорично го казва? Голямото не е ли наше дете?
   Моите имат изключително силна връзка, вече независеща от нас, родителите. Но това е постигнато не  с тикане да са непременно заедно навсякъде,  а  изключително с личен пример. Със семейството на сестра ми и с това на брата на ММ сме много свързани и се разбираме. Синът на сестра ми за тях не е братовчед, той е брат, който се отглежда от леля им.   Разликата от 6 г и половина не е предпоставка за някаква отдалеченост на децата едно от друго. Никога не съм товарила каката със задължения към по-малкия брат , просто защото е по-голямата сестра.

# 509

Освен да се постави изискване темата за бъде само за оплаквания - без коментари и без съвети. Може така да потръгне.

Общи условия

Активация на акаунт