Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 564
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Ами, ОК е. Кое е евтино вече, че такъв грандиозен проект, който крие в себе си толкова много рискове за предприемача, да трябва да е евтин? Който не му харесва да подмине.

Но,  понеже стана на въпрос -кажете ми този тип "чупки" в блока харесват ли се на хората? Аз мисля, че ако и съседното е към твоя ап, бива. Но ако е друго жилище - нз.

# 136
Естествено, че не е ок, ако съседното не е твое - с комшията ще сте си супер близки 😃
Имам познати, който живеят в такъв Г-образен апартамент на чупката отвътре, но си е тяхно и от двете страни.

# 137
Pinko, не ти разбрах питането - сравняваш една стая от 25 кв.м. на акт 14 без улица с три стаи в уреден квартал, където само градинките около блока са повече, отколкото по цялоти Симеоновско. Ми нормално уреденият да е 2 пъти по-скъп.
 Това, че по обява боксониерата 25 квадрата са я писали 52 съм го коментирала вече тук че е честа практика. С толкова общи части, дето ги обявяват по новите строежи ще каже човек, че цял Ловен парк ще имате в двора, а то - паркомясто до паркомясто, отделно закупени от съседите. А в асансьора количка за близнаци да влезе - абсурд.

# 138
  • Sofia
Естествено, че не е ОК.

Не съм сигурен защо чак толкова много обезценявате стойността на парите?

Защо да не е ОК един нормален апартамент да струва 50к евро?
Защо трябва да е 200, 500к?

Това, което получаваш в момента за 200к евро е прекалено малко. Много пъти сме говорили, че за подобни пари можеш да получиш голяма къща - т.е. материалите никога не са били чак толкова скъпи. В момента си е чиста спекула.

# 139
  • sofia
Аз не разбрах за какво точно е възмущението. За недостроеното - такива са цените....пуснете си търсачката по различни квартали и ще ги видите. Двустайните вървят от 80 хил. евро нагоре, това недовършените в не най-добрите локации.
Второто е типична двустайна панелка и е такава цена в Дианабад, защото е за изриване (най-вероятно) или има други недостатъци. Пак с търсачката може да се видят цените по квартали. Ама за старото строителство не гледайте, че пише двустаен, тристаен и пр., а квадратурата: ако е панел- двустаен 49-50 кв.м си е баш гарсониера, тристаен 60-65 кв.м - е двустаен, ако е ЕПК - горе долу същото, но там има с много странни и куци разпределения.
За тези в строеж - също не гледам квадратите. На чертежите обикновено има вътрешните размери на помещенията, аз лично така най-добре се ориентирам за размера на стаите и реалния размер на жилището.
Сравнението на цени за ново строителство и за старо не е баш точно...... за старото факторите, които определят цената са много повече, отколкото за новото (при което местоположението е основно, като цяло).

ПП: И аз искам 10 яйца и литър мляко да са ми по 2 лв. (както бяха), ама не са.....

# 140
Цитат
Нека се замислим, ако София не беше презастроена, ако имаше ДГ, училища, магазини и тн стратегически построени на правилните места, ако имаше добри пътища, ГТ и тн, нямаше да се бута всеки в автомобил, щеше да има зеленина и на всички щеше да им е приятно. Но колективно всички избираме да ни е гадно и се оплакваме, че другите са виновни. Самия факт, че политик отказва да направи нещо добро за всички, защото няма да го преизберат е достатъчно красноречив, че сме лош човешки материал, че нещата няма да се променят и че ще е зле. На кое отгоре ще става по-хубаво тук и ще идват чужденци? Да, може и да дойдат, но ще са още по-големи мизерници и мърлячи от нас.
Как бе,това е най-добрият град за живеене в България.Joy

# 141
И аз не разбрах от какво е възмущението. И двата апартамента, и в Дианабад и на Симеоновско са еднакво зле. Цените са им пазарни, даже в Дианабад е под пазарните цени. Като местоположение, разстоянието между двата апартамента е 2 автобусни спирки.  Изразено в реално съпоставими квадратни метри, без значение какво пише в нотариалните актове, чисто новото строителство е по-скъпо. Какво шокиращо има в това?? Плащаш повече на квадратен метър, защото се предполага, че поне в началото няма да ти мирише на кисело зеле във входа 😉

# 142
Плащаш повече на квадратен метър, защото се предполага, че поне в началото няма да ти мирише на кисело зеле във входа 😉

Боже, пак това кисело зеле...На фондю с изискани мухлясали швейцарски/френски сирена по-добре ли ще мирише?

# 143
Ще ви разочаровам, ама в нов скъп луксозен комплекс на топ строител в килера ни пак мирише на кисело зеле. Аз понеже не ям, съм особено чувствителна на тема ферментирали зимнини. То не беше туршия, кисело зеле...

# 144
.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 12:29 от blackcat6

# 145
беше ирония, не питане и не сравнение..
За новото строителство..как живеете в онази стая с тераса и гледка  50% към тухлите
а за другото как се води 3 ст. ап. броят помещенията??

# 146
Pinko, доста кофти ирония - да се посмеем на бедните. Имам познат, който искаше да тегли 25-годишен кредит за маломерните двустайки в блока на rumka833 в Банишора - 40 квадрата. С ограничен бюджет - компромиси. Както споменах наскоро, в Студентските общежития живеят по трима души в 1 стая и нямат кухня даже.

# 147
оф .. аман от неразбрали, какви бедни , какви 5 лв. те вкус нямат ли🤦‍♀️
 Кой  би си купил, при този голям избор на НС, нещо с орязана гледка. Това минава ли за жилище? Не ми отговаряй, риторичен е въпроса.

# 148
И аз така разбрах Пинко, както тя обясни. По принцип съм тънкообидна на намеци или директни казвания на хора, които принципно съветват бедните да ядат пасти, но в случая не усетих подобен тон при Пинко.

# 149
Който има само 68 000 евро и иска да живее в престижната част на София.
Който живее сам и ще помага на децата да гледат внуци.
Който е млад и иска да е близо до Студентски град, но родителите му нямат възможност за повече.
Който има възможност за малък наем, но иска да е на ново.
Иначе, ако за същите пари предлагаш тристаен в Дианабад, бил той и всъщност двустаен панел по старите стандарти, насреща съм, без пазарлък го купувам.

Общи условия

Активация на акаунт