Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 800
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Пак разгледах обявата - нещо не е наред. Дали снимките, дали чертежа. Входното коридорче не ми изглежда познато, прозореца в хола го няма на чертежа. Писах, че имам същото в друг квартал. Кухнята в коридора е г-образна, има място за нормална готварска печка. И в други 2 квартала съм влизала в същите - не са като това от обявата. Предполагам, че ще е току що продадено, но пък имат подобно ....

# 541
# 542

Видях цената и си казах "100 процента това е от агенция" ама бум.. частно лице. Явно не са виновни брокерите.

# 543
Аз пък съм останала с впечатление, че точно частните лица избухват с някакви неадекватни цени. И на този човек ако брокер му доведе клиент за 400к, ще се сърди. Нали наскоро коментирахме, че като брокер доведе клиент за по-малка сума от исканата, със сигурност се опитва да прецака продача...

# 544
Брокерите са виновни до толкова, че приемат да публикуват и работят такива обяви.
Но че има такива безумци чл си е факт. Нека си остане с мечтите.

# 545
  • София
За тая цена на квадратен метър вероятно би могло да се купи в Гендович (ако се продаваше нещо там).

Нищо де, ще си повиси обявата. Забелязвам, че има продавачи, които не искат да продадат бързо, а скъпо. И не ги интересува истински дали ще се продаде. Щом пазарът се промени и цените започнат да се доближават до исканата от тях, те вдигат цената. И разбира се, после се оплакват, как купувачите само идвали на оглед, но се отказвали. Имам такива познати.
Преди две години продаваха за 450к и нямаха желаещи, сега вече продават за 600к и изненада, пак нямат желаещи.

# 546
  • София
Същото жилище в друг сайт, но е обявено като 114 м². Отново 7 к.
https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/lagera/tristaen/57 … sid=i9me5l&page=1

Същото лице продава и горния на последен етаж с 60 м² тераса - държи цената 7к :

https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/lagera/tristaen/57 … sid=i9me5l&page=1

# 547
  • София
Добре де, искаш 7к на квадрат и не си правиш труда да направиш поне читави снимки. На какво точно разчита този продавач, за да привлече клиенти поне за оглед? За купуване е ясно, че няма да се намерят чак такива балъци.

# 548
Човекът в имот бг е пуснал 10 обяви с различни снимки, леко различна квадратура и леко различна цена. Ако разгледаш снимките от всички обяви ще добиеш представа за цялото жилище общо взето. Такава стратегия досега не бях виждала Grinning

# 549
Според мен този знае за нещо, което се задава, но още не ни е известно - инфлация в нечувани размери за последните 20+ г. Laughing

# 550
Като нищо да е някой трик за напомпване на средната цената в квартала. Не вярвам някой изобщо да се е обадил с интерес. Разбирам да беше някой топ квартал, но Лагера? Звучи абсурдно.

За тея пари къща в Бояна https://m.imot.bg/details/1j167535470109591

# 551
Някой ще тегли заем за срещу ипотека на подобно жилище и се напомпва средната цена, за да му дадат повече. Или някой ще се развежда и привидно "продава" така, че и др съсобственик да е щастлив - на висока цена.

# 552
Един съсед на вилата ни някога роднини го натискаха да продаде мястото, а той не искаше. И под натиск го обяви за продан, но с такава цена, че никой да не го купи. И всичко си остана както беше. Може да се е развел и съдът да е отсъдил да се продаде апартамента и половината пари на жената?

# 553
  • София
Ей, за пръв път да се замисля дали Гого не е прав. 😜 Вярно, че така леко се повишава средната цена в района. Но бая обяви трябва да се пуснат, за да се отрази на цял квартал.

Скрит текст:
В тая връзка, някой има ли идея защо имот.бг ми предлага само и единствено топ обява на цена 18лв/седмично. И никакъв друг вариант.

Мисля, че при съдебен спор ще има някаква пазарна оценка, а не каквото му е хрумнало на някого. Иначе съдебна делба, после на съдебен изпълнител и да се оправят. Нищо, че може да се подобие цената.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 18:10 от Илит

# 554
Преди беше 5-6 лв. на седмица за ВИП обява. ТОП обявите не са ли само за фирми/агенции?
Ако са дигнали цената, то е ясно, че малко частни лица ще пускат.

Общи условия

Активация на акаунт