Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 672
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Размерът, гледката и мястото са си ОК. Никой нищо не е казал на обратно. Просто стилът е доста претрупан, парвенюшки, целящ да крещи "аз съм скъп интериор" но без вкус и изтънченост. Лично аз бих предпочела нещо подобно:

# 631
  • Русе
На 83 квадрата хол малко ли ти е въздуха? Аз пък се чудех обратното - на такава голяма площ как биха стигали холната маса от дивана и креслата около него?
Под въздух имам предвид повече кореспондиране с отворени пространства и тераси.  Както и позициите на хората да не са фиксирани . Специално холът обрамчен от толкоз мека мебел, не ми се вижда функционален, доколкото е отдалечена от  масичката и май не видях друга платформа . Все пак всеки използващ меката мебел е добре да има достъп до малко пространство-плот за коктейл , книга ,таблет. Като показаното от Черна станция

# 632
Да си подредиш имота за снимка е различно от това да си подредиш дома за живеене 😁

# 633
Да си подредиш имота за снимка е различно от това да си подредиш дома за живеене 😁

Много съм съгласна - има разлика между интериор за "уау ефект" и практичен, удобен и функционален интериор. Но може да се гонят стилът, идеята и усещането от тези мостри. А после вече всеки подрежда според начина си на живот. Аз например искам П-образен диван да се излежаваме двамката с половинката и да си тракаме на лаптопите и да гледаме ТВ. Но то не пречи да е изчистен и семпъл, а и не е нужно непременно да е скъп за да върши работа. Нещо такова:

Книги и аз нямам никакви в интериора си. И това не е само, защото имам киндъл и лаптоп, а и защото не виждам смисъл да са ми за демонстрация и украса и съм ги затворила зад вратички. В края на краищата имам дом, а не библиотека и не виждам смисъл книгите да събират прах на открито.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 12:46 от Черна станция

# 634
Надявам се да съм била ясна, като изразих позиция, че за мен книгите не са декорация. В какъвто и да било вид - сложени небрежно на масичката или на рафтчето или наредени като риби в социалистическата секция в хола.
Имам достатъчно много книги, купувани предимно по времето на соца, цели събрани съчинения или подобни. Както художествена литература, така и по други теми. Категорично не мога да се съглася, че повечето книги вече ги има в електронен формат. Поне половината от моите сигурно ги няма. Дали ще прочета някои от тях отново - не е много сигурно, но знам, че ако поискам, ще мога да го направя (ако съм жива - след като се пенсионирам).

Също така категорично съм съгласна, че най-доброто място за книгите е в затворена библиотека. От чисто практична гледна точка - не събират прах.

Сърце не ми дава да ги изхвърля - бих се почувствала, като организатор на аутодафе.

А и наистина имам желание някои от тях да ги прочета отново.

Никога не съм имала желание в къщи да се чувствам като в скъп хотел. В къщи искам да се чувствам като у дома. В скъпи и много скъпи хотели не съм била, но дори когато съм била в добре направени ваканционни апартаменти, по-хубави от моя дом, пак още на 5-6 ден макс искам да си ходя в моя дом, въпреки че не е толкова хубав. Или да променя нещо в моя дом, да е като във ваканционния апартамент, но определено не искам домът ми да е като такъв апартамент, колкото и хубав да е.

За мен основният проблем на анонсирания като арт-деко скъпарски ваканционен апартамент е изгубеното чувство за мярка. Без да съм задълбавала надълго и нашироко в стиловете (далеч съм дори от любител в тази област), самият стил е с много декорации и лесно може да се залитне (както, мисля, че се е случило) в струпване на повече от необходимото на елементи от този стил.
Ходила съм във Версай, ходила съм в Ермитажа (макар и доста отдавна), има и снимки в нета, и филмчета по ТВ-то за дворци във Франция, Италия, Испания, Португалия - да, гледам с интерес декорациите и интериорите, но не бих се чувствала добре да живея в спалня като на Мария Антоанета, примерно.

# 635
Здравейте! Бихте ли изразили мнение доколко липсата на асансьор и газ/ТЕЦ прави един апартамент трудно продаваем? Става въпрос за 4-ти етаж, двустаен имот с преходен хол.

# 636
Ако тези липси бъдат отразени в цената, не виждам проблем.

# 637
За някои и прехода е отрицателен елемент, освен изброените други два.

# 638
Здравейте! Бихте ли изразили мнение доколко липсата на асансьор и газ/ТЕЦ прави един апартамент трудно продаваем? Става въпрос за 4-ти етаж, двустаен имот с преходен хол.

Три минуса, ако и етажа е последен.. 4 минуса. Трябва да е под пазарна цена.

# 639
За мен вече липсата на ТЕЦ е плюс. Това измислени сметки, смяна с дистанционни уреди, обаче пак получаване на прогнозни сметки, заради съседите. При газта пък водата не се загрява равномерно - ту топла, ту студена.
Много зависи къде е апартаментът - ако е на хубаво място, може и да се преглътнат тези недостатъци, но ако е старо строителство ще си отвиси, освен ако цената не е скандално ниска или някой съсед го купи.

# 640
Ами малко е оскъдна информацията, която давате. Доста неща се гледат и всяко средностатистическо жилище има минуси, тези жилища, на които всичко им е идеално са един друг клас имоти и не бих казала, че попадат в групата средностатистически. Т.е. за средностатистическо жилище купувачът винаги приема някои от минусите като компромис и вече зависи да се намери баланс на цената.

Започнете с това да определите параметрите на жилището:
- Коя година строителство?
- Локация?
- Изолация?
- Дограма?
- Колко квадрата?
- Състояние?
- Етаж?
- Изложение?
- Състояние на общите части?
- Приятен ли е района наоколо?

След това огледайте подобни обяви и помислете. Щом няма асансьор вероятно е доста старо строителство, но пък е възможно локацията да е добра. Много голяма част (не казвам всички, но доста хора) биха предпочели нов апартамент около същите параметри, така че ако е стар по-скоро ще е на цена колкото нов на предварителни продажби при незапочнал строеж, а ако не е в добро състояние може би и малко под това. Това реалистично, но винаги сложете малко по-висока цена първоначално, за да има откъде да сваляте.

# 641
  • София
1. Асансьор. Масово и стари и нови сгради до 4 етажа са без. Това да им прави цените "скандално ниски" още не съм видял.
Ако, обаче, принципно асансьор е предвиден, но той липсва поради някаква причина, това вече е минус за цялата сграда.
2. ТЕЦ / газ. И двете да ги има, едва ли някой очаква. Газифицират се основно райони без ТЕЦ. Задължително газифициране не съм срещал сред търсещите като нещо важно до степен да ми е направило впечатление, откъдето съдя, че липсата не е проблем.
ТЕЦ е по-скоро на кантар. Ако евентуалните купувачи са свикнали с ТЕЦ, може и липса да ги откаже. Обратното е също вярно. Много зависи и от жилището - принципно студено ли е, усойно ли.
3 Четвърти етаж. Последен е предполагам. Повечето хора избягват последни етажи заради евентуални проблеми с покрив. В някои райони може да има и проблем с налягането на водата, но по-често не. Това се отразява в цената.
При равни други условия, жилището под вас ще е по-скъпо.
4. Преход. Това е минус. Ако жилището ще се обитава от сам човек, от възрастна двойка без деца ( примерно ) може да ги устройва. Но в останали случаи това е минус. Отразява се в цената.

# 642
Благодаря за отговорите! Не е последен етаж и строителството е от 2004-та, като че ли преходът ще се окаже по-голям проблем, имайки предвид функционалността на пространството. Като квадратура е прилично - 55 кв.м., широк център.

# 643
И друг път съм писала. В общи линии минусите се зануляват ако строителството в района е идентично и тези "недостатъци" съвпадат с минусите на 80% от сградите в района. Това автоматично означава, че ако се появи имот в централната част на София, където строителството е било такова изначало през 50-те години, и този имот е без аналог - няма преход, има асансьор и е ново строителство, то той се пуска на доста по-висока цена, защото е рядкост! Останалите имоти няма да струват колкото ап. в Младост въпреки "минусите".
Единствено може да се коригира цената заради рушаща се сграда и много висок етаж - 2ри и 3-ти етаж ще са по-желани, въпреки че често в центъра специално хора са склонни да се катерят по горните етажи, за да им е по-светло и особено ако има гледка!

Огледайте какво се предлага в района и колко от имотите на пазара имат Вашите минуси! Особено ако обявите отлежават, ще имате представа и за ниския интерес към такъв тип имоти като Вашия. Тогава е ясно, че трябва да продавате по-евтино, за да имате успех.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 14:41 от drago_2008

# 644
О cvetty, не е чак толкова трагично, годината на строителство не е толкова назад и локацията изглежда е добра. Другите неща са субективни. Преходът не ви е най-големия проблем, огромна част от новите двустайни са с преходна спалня.

Общи условия

Активация на акаунт