Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 663
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • София
....огромна част от новите двустайни са с преходна спалня.

С това не мога да се съглася.

# 646
....огромна част от новите двустайни са с преходна спалня.

С това не мога да се съглася.

Добре, не се съгласявайте Grinning

И аз съм в подобно чудене: двустаен (около 60 кв.м.), юг, тухла от 60-те години, за основен ремонт, с ТЕЦ, без асансьор, 4-ти последен етаж, таван + мазе, неподържани общи части, кв. Гео Милев. Каква е реалната цена?

Разгледайте подобни обяви в района, колко ще престоят, как варира цената. Червена лампа за мен лично ще са до известна степен неподдържаните общи части, ще рече, че ще се замисля колко са нехайни съседите и ако протече покрива изобщо ще вземат ли отношение. Останалите параметри са ок, вече е субективно кой какво търси старо/ново/за ремонт или не/етаж/район и т.н.

# 647
A скосявания има ли? И покрит ли е отгоре изцяло или има тераси? Иначе на мен ми звучи като конвертируемо и доста по-добре с допълнителната информация.

# 648
На мен ми звучи като сравнително стандартна тухлена кооперация от 50-60 гг. на миналия век на 4-5 етажа. Има такива и в център, и в широк център и в близки до центъра по-стари и уредени квартали.
Преходни спални в такива кооперации също не са изключение, но като цяло разпределенията и размерите са доста добри. Няма скосявания и височината често е повече от 2,50 м. (2,80 примерно).
Над последния жилищен етаж има тавани и скатен покрив, няма тераси по правило.

За мен етажът без  асансьор и кофти вход (то и преценката за това също е субективна) са минуси, липсата на ТЕЦ - не е минус. Това ще коригира леко надолу цената, но не много. Ако повечето предлагани подобни жилища са за ремонт и/или на първи/последен етаж, значи средната цена включва тези минуси. Ако има оферти за нещо драматично по-добро или по-лошо, само тези оферти ще се различават от средната цена.

# 649
Сградата е от 2004 г., това в моите очи доста променя нещата - минимум стълбището ще е с гранитогрес, ПВЦ дограма в общите части, нищо общо със сграда от 50-60те. Аз си го представям някъде около Сливница, например.

# 650
2 различни потребителки са с въпрос за 2 различни апартамента. Само уточнявам, може би малко ги посмесихте или само така ми се струва, не знам.

За ТЕЦ-а е субективно наистина. Ние сме свикнали с ТЕЦ и друго освен на ТЕЦ не бихме взели, но това за нашето семейство. Ето за други изобщо не е никакъв минус това.

# 651
Аз коментирах 2-стаен преходен на 4 етаж в сграда от 60-те в Гео Милев.

Локацията определя базовата цена, а в случая Гео Милев е добър квартал. По принцип в Гео Милев има ТЕЦ, да не е в Редута, там няма ТЕЦ? Брокерите често пускат обяви за Редута, като пишат Гео Милев, защото Гео Милев е по-търсен квартал.

# 652
Извинявам се, аз коментирах уточненията за широк център; 55 кв.м. , НС. Не бях видяла другото питане

# 653
  • на последния етаж
За този в Гео Милев писах, че е с ТЕЦ, без преход.

# 654
  • София
Преди 20 г. продадох подобен апарт. - без парно/минава по улицата, но не влиза в блока/, преходна стая към хола  + още 1 стая и кухня, 3 ет. от 4, без асансьор, външна северна стена, от дървета слънце не влиза, теч от мръсния канал над ел. таблото. Беше в гадната част на Лозенец, отвратителна уличка, далече от транспорт, от магазини. Но според приятелката ми брокерка го пуснахме на максимална цена, трябваха ми за да купя друг. Намери се купувач, който не желаеше ТЕЦ и това го зарадва. Другите недостатъци не отрази. Води архитект за да направи план на ремонта, води роднини - строители за ремонта. Одума се за коментар на цената и се съгласихме за мъничко, но ако поеме всички разходи по продажбата. Сега го виждам из квартала, не е доволен.
Кьорав карти не играе. Аз нали се отървах и добре инвестирах парите - доволна съм.
Но не сме бързали, много огледи минаха, чакахме си купувача, не беше спешно.

# 655
Направо ме е страх да питам в темата колко би била цената на нашия, сигурно сме се прецакали 😂 четвърти последен етаж под тавани без асансьор (трети над партер с доста леки и полегати стълби, ама факт - асансьорна шахта има - асансьор - не). Покривът е изцяло ремонтиран от-до преди няколко години, сградата санирана. Топ център. 2.85 височина. 80кв.м. - дневна с кухненска част, от която се влиза в голяма спалня с баня, отделно друга спалня, кабинет, втора баня. ТЕЦ. Добре поддържан вход като цяло, но има какво да се желае. Изложение - изток/запад. Светло. След тотален ремонт на всичко. Колко? 😃

# 656
  • София
Колко? Конкретна сума не мога да напиша, че не знам как вървят в момента. Като описание звучи много добре, не го подценявай. Сега, че гза 20 мин. купувач да вземе апарт. на 12 етаж без асансьор. Просто придружавах брокерката-приятелка, имахме друга работа после. Отиваме в блок на Слатинска, до пазара, двата асансьора не работят и няма да проработят. Купувача тръгва бодро по стълбите, брокерката след него/тя спортува/, аз клепам последна с изплезен език. Човека хареса имота, гледката и се радваше от катеренето на стълби. Водел застоял живот, търсел всяко движение.
Ако парите не ти трябват спешно пускаш на най-високата за района цена и чакаш. Не приемаш предложения за намаление на разни брокерчета. Те само за % бързат, не мислят за тебе.
Докато чакаш може бавно да  си събираш исканите при продажба документи, но без данъчната оценка.
Ако се яви сериозен кандидат може да преговаряш за отстъпка и срещу какво.

# 657
Здравейте! Бихте ли изразили мнение доколко липсата на асансьор и газ/ТЕЦ прави един апартамент трудно продаваем? Става въпрос за 4-ти етаж, двустаен имот с преходен хол.
Нищо му няма, продаваем си е и не е нужно да се коригира цена. Пускай на най-високата възможна цена и виж дали има кандидати, чак тогава мисли дали има някакви кусури и дали са нужни някакви корекции.

# 658
Здравейте! Бихте ли изразили мнение доколко липсата на асансьор и газ/ТЕЦ прави един апартамент трудно продаваем? Става въпрос за 4-ти етаж, двустаен имот с преходен хол.
И за мен липсата на ТЕЦ е предимство, и то голямо.

Газ би било хубаво да има, "за всеки случай", но лично аз няма да ползвам и нея. И в двата ми имота има газ, и на двете места няма да я ползвам. Само термопомпи, на едното място + фотоволтаик.
Но иначе за средностатистическия купувач, който иска всичко да му е максимално лесно и просто, и особено при двустайка, където човек няма да иска да прави хипер големи инвестиции, най-евтиното (като първоначална инвестиция, не като сметки в последствие) отопление е на газ.

Липсата на асансьор за мен би било огромен минус. Не толкова заради мен лично, но не всеки иска да катери стълби. Все от време на време се налага човек да носи повече багаж вкъщи. Да не говорим в началото за мебели, уреди, ремонти. Кога последно сте качвали торба цимент по стълбите?

Относно преходния хол... Според мен при двустаен апартамент не е огромен минус. Ако беше по-голям щеше да е кофти, но двустаен така или иначе няма да е за семейство с деца, по-скоро за млада или обратно за възрастна двойка. На практика двустаен с преходен хол означава едностаен с "попреградена" спалня в единия край на хола.

Също така ако е направено с малко от малко мисъл, би трябвало в такъв апартамент да няма коридор, само антре с вход към хола и към банята. Което е плюс, защото коридорите са абсолютно безполезна площ.

# 659
Точно обратното. За малък апартамент всяка преходна стая е голям минус, докато за голям не се усеща и даже може да е в плюс Wink

Общи условия

Активация на акаунт