Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефективните методи за предотвратяване на кълвачите да правят дупки в изолацията на сградите?
Как мога да заменя моята българска шофьорска книжка с немска?
Трябва ли да сменя моята валидна българска шофьорска книжка с немска?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефективните методи за предотвратяване на кълвачите да правят дупки в изолацията на сградите?
Ефективни методи за предотвратяване на кълвачите да правят дупки в изолацията на сградите включват използването на плашила, които се поставят до дупките, за да отблъскват кълвачите. Друг метод е поставянето на дебел слой мулч от дървесни кори или специални мрежи от пластичен материал върху почвата, които пречат на котките да ровят. Тези методи се считат за ефективни в предотвратяването на повторните дупки, макар и да не гарантират пълна защита.
-
Как мога да заменя моята българска шофьорска книжка с немска?
Замяната на вашата българска шофьорска книжка с немска включва подаване на необходимите документи и заплащане на такси. В някои случаи може да се наложи да издържите изпит, но за граждани на ЕС обикновено не е необходимо. По време на процеса старата ви българска шофьорска книжка се предава, а в замяна получавате немска. Процесът обикновено отнема около 2 седмици.
-
Трябва ли да сменя моята валидна българска шофьорска книжка с немска?
Не е задължително да сменяте валидната си българска шофьорска книжка с немска. Въпреки това, ако вашата българска шофьорска книжка изтече, смяна е задължителна. Важно е да се отбележи, че в България не можете да смените вашата българска шофьорска книжка с немска, тъй като се изисква декларация за пребиваване в страната.
-
Защо майсторите избягват да поставят по-големи плочки в бани?
-
Какви са мненията на потребителите на форума относно почистването на плочки в бани и без плочки?
И е до човек. Преподавателка по немски ми е казвала , че веднага разпознава добри математици по начина по който боравят с немската граматика. Била съм в група в която дори преподавател молеше един от участниците в групата да обяснява граматиката на останалите. Беше много добър математик. Все пак не се знае кой от групата как схваща и два пъти повтаряха единия и другия. Той даже беше споделил, че хваща правописни и граматически грешки дори при германци , защото не всеки владее добре езика...
На тестове изкарвах (не съм правила от 100 години такъв) високи оценки заради граматиката. Ако бях омъжена за немец си мисля, че щях да имам шанс за ниво близко до Muttersprachler. Обаче писането… уффф. Там на който и да е език хич ме няма. За курсовата и дипломната работа в унито ме питаха ръководителите как са написани толкова добре езиково, били по-добре от на немски студенти, но само аз си знам колко зор беше пустото писане.