Птички, котки, катерички и пролетно настроение в Немската тема (241)

• 32 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Вярно е! Германия е пълна с разкошни дестинации и обекти. Човек здраве, пари, време и желание да има!  Ей сега, съсед ми даде невероятни брошури за градче  с минерални извори и спа комплекси, само на 40! км разстояние от нас. Бил е неотдавна там и описва разкошни неща. Една колежка пък ми беше похвалила български хотел! в Шварцвалд, също със спа предложения и чудесна инфраструктура и обекти наоколо.
В Лайпциг съм била преди една дузина години, бих искала да го видя отново. Но повече ми се иска да открия Северна Германия, Силт и областта, необятните плажове и красива природа. Много хубави отзиви, реклами и разкази чувам, а все не стигам до там.

# 646
Иди есента, когато прелитат жеравите и гъските . Ние сме есен все на север дали на изток или на запад ...

# 647
Пак ли се е трило нещо, човек да не ви изпусне за пет минути бре!
Докторе, липсваше ми. Недей да правиш така друг път. Сега шси сипя един джин в твоя чест, друго няма вкъщи.

В Берлин за 3-4 дни можеш само да си набележиш, какво искаш да видиш следващия път Blush Докато живеехме в дивия изток често ходехме там, не ми омръзна никога и пак бих отишла, но имам твърде много набелязани дестинации. За деца наистина може да е трудно, ако обикаляте пеша забележителности из центъра разстоянията са огромни. Има две линии на градския транспорт, които обикалят центъра и всички ключови места, може да спестите малко ходене с тях.
За севера и морето, ако сте топлолюбивия тип по-добре ходете през лятото, но си носете шапка, шал и яке, вятърът е много специален Heartpulse и е по всяко време на годината. Иначе и напролет, когато птиците пристигат на ята е интересно, ако уцелиш момента. Аз най-обичам през зимата, но не бих го препоръчала на никого Sunglasses

# 648
  • Немция
Ние улучихме супер време на Остзее през лятото на 2020. Даже и силен вятър нямаше, но мисля, че защото бяхме в по-закътан залив до ръкава на Schlei.

# 649
Пипи, основните неща си ги набелязала. Ние бяхме февруари, като посетихме още Korperwelten Museum, Berliner Dom. Повече от 2-3 забележителности на ден ни беше трудно да обиколим. От телевизионната кула лично аз останах малко разочарована. Непременно си вземете някаква карта за градски транспорт. Има доста различни, виж коя ще ви падне най-много.

# 650
За Тв кулата сме на същото мнение. Като алтернатива можете да се качите на покрива на високия хотел на Александър Платц - Парк Инн мисля беше - отворено е за външни посетители срещу скромна такса. Гледката е чудесна и стават разкошни снимки.

# 651
Благодаря много на всички за мненията! Знам, че три дни са недостатъчни, но колкото-толкоз. Ще се опитаме да видим нещо и ще си оставим други за следващ път, живот и здраве. Ще бъдем само с мъжа ми, малки деца нямаме, така че темпото ние ще си определим.
За телевизионната кула и аз чувах и четох същото, че не си заслужава. Обаче ми е мечта да я видя. Ще видим, ще го мислим на място.
Мечта ми е и Силт, и Хамбург, и в НРВ има такива красоти, и изобщо, както казвате в цяла Германия, но лятната отпуска се налага да изкараме в България, а друга по-голяма отпуска няма, само няколко брюкентаге.
Котейлски, мнението за детските си го казах и държа на него. Все тая дали бащата плаща издръжка или не, работейки в Германия, детето му има право на детски. Нищо незаконно и нередно не виждам в случая, освен това имам някаква бегла представа за заплатите и цените в България. И си представям как сама майка с дете преживява с тия средства.
За немския сте прави, колкото по-рано, толкова по-добре. Учила съм го на млади години, когато акъла ми си е бил на място, освен това не съм имала други задължения, освен да уча. Мъжа ми започна след 45 да го учи и все още има затруднения.
Хубави почивни дни на всички, въпреки гадното време желая!

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 18:10 от Pippi_

# 652
Общо взето сме в Берлин 11-14 април с децата. Пристигаме на 11 на обяд, ще видя за Бундестага да взема билети за 11 следобед, 13 сме в Сансуси в Потсдам, там повече едва ли ще успеем. Вече запазих час на влизане, сега остават на 12.04 Пергамон музея и Новия музей с Нефертити и Троя, разходка из центъра вероятно с екскурзионните автобуси, че Александърплац и Ку'дам са далече,  посещение на Олимпийския стадион, където играе Херта, че иначе ще настане обществено-политически въпрос у нас: Защо музея може, а на Стадиона - не?
И на 14 благополучно сутринта във влака. После 2 дни почивка от екскурзията.😆

# 653
супер Дени. И кулата си е супер.

# 654
А ко ша цоцате у Берлинъ не разбрах... някой дегустация на винце, туй-онуй...

# 655
Изцоцах  чаша вино ...🤠
Следя и наблюдавам  ☝️🤓

# 656
  • Немция
С чаша алкохол не мога да се похваля, но врътнах една петъчна шкембе чорба, за повече романтика. Joy

# 657
Вино, ама друг път. Бира ще пием. Вино си пием вкъщи, нали сме винарски район - Rheingau, Rheingold и т.н.🍾🍻

# 658
Ние имаме повод и си спахме едно специално уиски.

# 659

Ааа, без бирица местна няма да мине. И винце, разумеется.
Аз се връщам от малко банкетче с колегите. Представих се зле, един радлер и 1 йегермайстер. Сега полизвам билков ликьор. Наздраве.

Общи условия

Активация на акаунт