Аудиокниги - обсъждане, коментари и препоръки

• 41 805
  • 501
  •   1
Отговори
# 495
"Пътника без лице" е добър роман с лош прочит.
"Болницата" ми хареса.

# 496
“Пътника без лице”е добра, но е като продължение, предишната е “Последното послание”,  аз не знаех и изслушах първо продължението 🫣

# 497

Последната аудио книга, която изслушах, Seeking Allah, finding Jesus, е историята на бивш пакистански мюсюлманин, Набиил Кореши, който открива християнството и заради Христос дори се отказва от медицинската си кариера, за да проповядва. Много сходно с Мосаб Хасан Юсуф, макар че той вече по-скоро отива към йогата и хиндуизма. Много емоционално ми беше, докато слушах, цялото му пътуване от исляма към християнството, съмненията, колебанията, неизбежният разрив с родителите му, които са наранени от апостатството на сина си. Но най-тежката част беше послесловът на един приятел на Набил, където се споменава, че той за нещастие е починал от рак в напреднал стадий, още през 2017-та. Всъщност, аз вече го знаех, защото когато започнах книгата, потърсих за автора в гугъл. Трагичен, прекалено ранен край за един, според мен, обещаващ млад човек. Sob Иначе, за това, че изоставя медицината заради християнството, това е личен, изстрадан избор, но според мен, като лекар неговата полезност е щяла да бъде по-голяма, защото, макар да знам, че религията, за добро или лошо, още дълго ще е нужна на хората, все пак, хората са тези, които се лекуват едни други и се спасяват. Лекарят може да не е Бог, но резултатите от неговата дейност са по-скорошни и по-видими. А с молитви, резултатът е спорен. Като поговорката, лозето не ще молитва, а мотика. И също, помогни си сам, за да ти помогне и Бог.
Но отново за себе осъзнах, че християнството бие по точки исляма по отношение на опрощаването. Ислямът не е хуманен като християнството, начинът, по който Христос се жертва за човечеството, според Библията, е прекалено брутален и разтърсващ. Ако и аз исках да си сменям религията хипотетично, щях да избера християнството. Почивай в мир, Набиил.Neutral Face

# 498
Много ми е приятна поредицата “Криминален клуб четвъртък”, в момента съм на четвъртата книга. Видях по книжарниците вече и петата, да видим кога ще ни я качат в Сторител.

Преди това изслушах и The Tenant на Фрида Макфадън - препоръчвам я на всеки, който иска да слуша на английски език, без да се напряга особено. Смятам, че е написана на лесен език и държи напрежение до последния момент.

Преди това бях слушала Хавра на Захари Карабашлиев, но не я довърших. Мисля, че има много подробности и е по-подходящо да се чете на хартия. Надявам се някой ден пътищата ни с тази книга отново да се срещнат, защото историята е много интересна и героите много ми допадат.

# 499
  • София
Аз съм малко в дупка - слушателска  и ми се слуша нещо лежерно, ненатораващо - започнах годината с чиклитите на Софи Кинсела - тайния живот на Беки Б.

# 500
  • София
Аз съм малко в дупка - слушателска  и ми се слуша нещо лежерно, ненатораващо - започнах годината с чиклитите на Софи Кинсела - тайния живот на Беки Б.

Препоръчвам Вкусът на мечтите от Сара Адисън Алън. Приятна, с лек магичен ефект, любовна без да е сладникава. Случайно попаднах на нея и се изненадах приятно. Не е шедьовър, но на мен лично много ми допадна.
Авторката има още една книга в Строител и съм си я оставила за по-нататък, когато имам нужда да я изслушам между две по-сериозни книги.

# 501
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Тайната на Диор", "Мамник", книгите на Сюзан Елизабет Филипс, специално поредицата за Чикаго Старс. И пак специално "Знойни сънища", "Бебето е мое" и "Капризите на сърцето".
Като само книгите на СЕФ са такива, другите просто си струват да бъдат изслушани.

Общи условия

Активация на акаунт