Аудиокниги - обсъждане, коментари и препоръки

• 42 250
  • 504
  •   1
Отговори
# 495
"Пътника без лице" е добър роман с лош прочит.
"Болницата" ми хареса.

# 496
“Пътника без лице”е добра, но е като продължение, предишната е “Последното послание”,  аз не знаех и изслушах първо продължението 🫣

# 497

Последната аудио книга, която изслушах, Seeking Allah, finding Jesus, е историята на бивш пакистански мюсюлманин, Набиил Кореши, който открива християнството и заради Христос дори се отказва от медицинската си кариера, за да проповядва. Много сходно с Мосаб Хасан Юсуф, макар че той вече по-скоро отива към йогата и хиндуизма. Много емоционално ми беше, докато слушах, цялото му пътуване от исляма към християнството, съмненията, колебанията, неизбежният разрив с родителите му, които са наранени от апостатството на сина си. Но най-тежката част беше послесловът на един приятел на Набил, където се споменава, че той за нещастие е починал от рак в напреднал стадий, още през 2017-та. Всъщност, аз вече го знаех, защото когато започнах книгата, потърсих за автора в гугъл. Трагичен, прекалено ранен край за един, според мен, обещаващ млад човек. Sob Иначе, за това, че изоставя медицината заради християнството, това е личен, изстрадан избор, но според мен, като лекар неговата полезност е щяла да бъде по-голяма, защото, макар да знам, че религията, за добро или лошо, още дълго ще е нужна на хората, все пак, хората са тези, които се лекуват едни други и се спасяват. Лекарят може да не е Бог, но резултатите от неговата дейност са по-скорошни и по-видими. А с молитви, резултатът е спорен. Като поговорката, лозето не ще молитва, а мотика. И също, помогни си сам, за да ти помогне и Бог.
Но отново за себе осъзнах, че християнството бие по точки исляма по отношение на опрощаването. Ислямът не е хуманен като християнството, начинът, по който Христос се жертва за човечеството, според Библията, е прекалено брутален и разтърсващ. Ако и аз исках да си сменям религията хипотетично, щях да избера християнството. Почивай в мир, Набиил.Neutral Face

# 498
Много ми е приятна поредицата “Криминален клуб четвъртък”, в момента съм на четвъртата книга. Видях по книжарниците вече и петата, да видим кога ще ни я качат в Сторител.

Преди това изслушах и The Tenant на Фрида Макфадън - препоръчвам я на всеки, който иска да слуша на английски език, без да се напряга особено. Смятам, че е написана на лесен език и държи напрежение до последния момент.

Преди това бях слушала Хавра на Захари Карабашлиев, но не я довърших. Мисля, че има много подробности и е по-подходящо да се чете на хартия. Надявам се някой ден пътищата ни с тази книга отново да се срещнат, защото историята е много интересна и героите много ми допадат.

# 499
  • София
Аз съм малко в дупка - слушателска  и ми се слуша нещо лежерно, ненатораващо - започнах годината с чиклитите на Софи Кинсела - тайния живот на Беки Б.

# 500
  • София
Аз съм малко в дупка - слушателска  и ми се слуша нещо лежерно, ненатораващо - започнах годината с чиклитите на Софи Кинсела - тайния живот на Беки Б.

Препоръчвам Вкусът на мечтите от Сара Адисън Алън. Приятна, с лек магичен ефект, любовна без да е сладникава. Случайно попаднах на нея и се изненадах приятно. Не е шедьовър, но на мен лично много ми допадна.
Авторката има още една книга в Строител и съм си я оставила за по-нататък, когато имам нужда да я изслушам между две по-сериозни книги.

# 501
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Тайната на Диор", "Мамник", книгите на Сюзан Елизабет Филипс, специално поредицата за Чикаго Старс. И пак специално "Знойни сънища", "Бебето е мое" и "Капризите на сърцето".
Като само книгите на СЕФ са такива, другите просто си струват да бъдат изслушани.

# 502
Здравейте! Отскоро пак имам абонамент за Storytel и тази тема ми е изключително полезна!
Благодаря на всички за препоръките!
Аз слушах" Камък ножица хартия" на Алекс Фини и много ми хареса.
Тези дни прочетох " Утринно море" на Маргарет Мацантини, но видях, че я има в Storytel и затова споделям.
Книжката е малка, но много хубава! Предполагам, че ще е приятна за слушане.
Ако има и други книги на Маргарет Мацантини, силно ги препоръчвам!
Приятен ден!
Благодарязапрепъраката за Утринно море - много ми хареса, доколкото може да изсползва думата харесвам за такъв род книги Rolling Eyes Преди време бях чела нещо друго от същия автор, дали не беше Самотата на простите и числа и също ме беше докоснала. Аз обичам книги на тази тематика.
Чудя се за Камък, ножица, хартия сега. Знам, че има много положителни мнения за ная, но не знам дали ще е моят стил.
Както например Седемте сестри не можа да ме увлече. Два пъти се пробвам и нещо все не ме грабва.

# 503
  • София
Седемте сестри и на мен не ми хареса. Но на авторката ми хареса криминалния роман ,който изслушах в Сторител - Убийства във Флийт Хаус. Доколкото знам започнат от нея и завършен от сина и след смърта и. На Алис Фини и Понякога лъжа ми допадна. Бързо се слушат и историята върви интригуващо.

# 504
  • София
Аз на Алис Фини всичките ги харесах. Вярно, че ако ги слушаш една след друга, както направих аз, ти стават леко еднотипни, но въпреки това ми задържаха интереса.

Между другото, в Нетфликс сега е много популярен и сериалът по една от книгите й - His and Hers. Също е добре направен.

Общи условия

Активация на акаунт