КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 120
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! На Костата, правят ли проблем ако си внесеш  бутилка с вода от пристанищата на които слизаш?

# 391
  • София
Здравейте,
Някой по-опитен би ли изказал мнение за това предложение: https://aratour.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/aidablu/607/12
Почивка в AIDAblu
Програма: Корабът на мечтите - Коледа и Нова година в Индийския океан
Интересувам се за 2ма възрастни и дете на 8г. и дете на 3г.
Никога не сме опитвали круиз до сега. Нито сме ползвали тази агенция
Бихме ли били неприятно изненадани и за какво да внимавам?

Здравейте, аз също се колебаех за този круиз, но запазихме от същата фирма Круиза им с комбинация от нощувки в хотел в Доминикана за Януари. Според мен, ако не сте били на круиз не е добра идея да тръгнете на 14 дневен и той има 4-5 дни на море... Особено и с 2 деца. Препоръчвам ви да опитате по-къс или 7 дневен като първи и може би в европа. Ако ще сте с деца това с агенциуята не е оферта. През немските сайтове децата са или безплатно или някакви смешни 100-200 евро, за тях само самолетен билет ще ви трябва (в агенцията ги таксуват 3500лв.) Иначе Аида е прекрасен избор за почивка с деца. Ние бяхме Декември на Айда Нова с тръгване от Дуабй и си изкараме супер. Децата бяха безплатно! На кораба имаше много забавления за тях. Аз съм много доволна. Също не се тревожете за езика ние не говорим Немски и се оправихме идеално.

# 392
Пиша от Копенхаген.
Задължително съветвам всеки, който има възможност да прекара поне два дни преди качване на Круиз оттук.
Прекрасен град и околностите са чудесни.
Изключително добре уреден транспорт и всякакви места за посещаване. Животът тук кипи, уцелихме дълъг ден и се стъмва едва в 23ч.

За жалост ни загубиха багажа от летището, а следобед се качваме на кораба.
Дано се намери и тази сага приключи добре, много неприятна ситуация, а аз съм и бременна и хич не ми е комфортно откакто сме дошли.

Редакция::::

Бяхме на летището току-що и казаха, че има криза с багажите в цяла Европа. Вчера е пристигнал самолет от  Мюнхен и всичи хора са без багажи, защото нямало обслужващ персонал, за да качи куфарите.

Съветвам всички да си вземат дрехи за един два дни в ръчния багаж, ако ще пътувате скоро.
За жалост сега ще се налага да купуваме, а както всички знаем в Копенхаген не е много евтино.

Не знам дали изобщо имаме някакво право на компенсация, тъй като тръгнахме от Варна със сръбски авиолинии. После от Белград и кацнахме тук в Копенхаген.
Съмнявам се да имаме някакво обезщетение,  предвид че Сърбия не е в ЕС.
Някой ако е бил в подобна ситуация, моля за помощ.

Уж, ако намерят куфарите щели да съдействат и да ги изпратят на круиза, но ние ще пътуваме из фиордите изобщо не знам възможно ли е да ги доставят там.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 12:09 от alethea

# 393
  • Варна
Здравейте! На Костата, правят ли проблем ако си внесеш  бутилка с вода от пристанищата на които слизаш?

хах , така си вкарваме водката , в празно шише от вода - бутилка водка , щом е до половина не го закачаТ. 
Simple Smile

# 394

хах , така си вкарваме водката , в празно шише от вода - бутилка водка , щом е до половина не го закачаТ. 
Simple Smile

На MSC и ние така вкарваме,водки ,раки и вино,но,когато сме слизали в даден град,сме си купували вода по 1 ,2 шишета и сме се качвали.Проблем не е имало,дори и бира сме взимали Simple Smile.На Коста обаче,ще сме за пръв път и не знам как е. Simple Smile

# 395
  • Варна
.На Коста обаче,ще сме за пръв път и не знам как е. Simple Smile
то е важно и кой е на смяна от охранителите

# 396

Не правят проблем за вода, даже и да е запечатана

# 397
Развръзка при нас няма, казахме на рецепция и уж ни увериха, че ще държат връзка с летището.
Дано поне у дома в България стигнат по което и да е време, но в цял вид.

Ето интернет пакетите, ако някой се интересува msc

И за напитките

# 398
Mного искам да резервирам круиз от/до Дубай, обаче WIZZ летят от/до Абу Даби. Питането ми към пътувалите до Дубай как се придвижвахте от/до Абу Даби (и съптветно приблизителна цена) или тогава пътуваха до Дубай.

никакъв, ама изобщо няма проблем да имаш. летяхме на отиване до абу даби на връщане от дубай-таксито е супер изгодно и лесно и в двете посоки както си искаш, 150лв. ни излезе за 4-ма човека ни взе от терминала и ни закара на летището. проблема са много скъпите билети на уиз ние тогава ги намерихме за 600лв. за 4-ма отиване и връщане, после и два куфара добавих за 100лв.

# 399
  • гр. София
Пиша от Копенхаген.
Задължително съветвам всеки, който има възможност да прекара поне два дни преди качване на Круиз оттук.
Прекрасен град и околностите са чудесни.
Изключително добре уреден транспорт и всякакви места за посещаване. Животът тук кипи, уцелихме дълъг ден и се стъмва едва в 23ч.

За жалост ни загубиха багажа от летището, а следобед се качваме на кораба.
Дано се намери и тази сага приключи добре, много неприятна ситуация, а аз съм и бременна и хич не ми е комфортно откакто сме дошли.

Редакция::::

Бяхме на летището току-що и казаха, че има криза с багажите в цяла Европа. Вчера е пристигнал самолет от  Мюнхен и всичи хора са без багажи, защото нямало обслужващ персонал, за да качи куфарите.

Съветвам всички да си вземат дрехи за един два дни в ръчния багаж, ако ще пътувате скоро.
За жалост сега ще се налага да купуваме, а както всички знаем в Копенхаген не е много евтино.

Не знам дали изобщо имаме някакво право на компенсация, тъй като тръгнахме от Варна със сръбски авиолинии. После от Белград и кацнахме тук в Копенхаген.
Съмнявам се да имаме някакво обезщетение,  предвид че Сърбия не е в ЕС.
Някой ако е бил в подобна ситуация, моля за помощ.

Уж, ако намерят куфарите щели да съдействат и да ги изпратят на круиза, но ние ще пътуваме из фиордите изобщо не знам възможно ли е да ги доставят там.

Обезщетението за загубен/забавен багаж е по Монреалската конвенция, не по Регламент 261, който е европейското законодателство по повод забавени/отменени полети или отказан достъп до борда. Възможно най - скоро пише директно на Air Serbia, нали имате PIR от летището? Пазете си багажния етикет, касовите бележки на всичко закупено и опитайте да претендирате после цялата сума, максималния размер на обезщетението по конвенцията, мисля, че е около 1600 долара за момента. Не знам как обезщетяват Air Serbia, защото не съм имала казуси с тях (занимавам се с потребителско право е рамките на ЕС), но се надявам хем багажа да се намери скоро и някакси да попадне при Вас, хем да Ви заплатят поне частично разходи, които ще направите сега. Ако мога да помогна още, може да ми пишете ЛС.

Весел круиз!

# 400
Оглеждам круиз с тръгване от Хайфа, Израел, но не се справям с намирането на полет до там, някой да сподели през Тел Авив и после как да стигна най-бързо до круизния терминал в Хайфа за да го направя в едни ден и да не се налага да правим скъпи нощувки там. Нямам никаква идея как е в Израел?

# 401

Благодаря, Дени/

За жалост не знам дали пазим бележките, но ще проверя.
Уж ни увериха, че до края на седмицата ще го изпратят при нас.

Поздрави от нас

# 402
  • София
Много жалко за багажа, но все пак ви пожелавам незабравимо пътешествие. Нареждам се за отзиви от кораба и маршрута, аз го следя за Юли, ако паднат билетите може да се класирам в последната минута. Ще се радвам да споделиш впечатления!

# 403
Оглеждам круиз с тръгване от Хайфа, Израел, но не се справям с намирането на полет до там, някой да сподели през Тел Авив и после как да стигна най-бързо до круизния терминал в Хайфа за да го направя в едни ден и да не се налага да правим скъпи нощувки там. Нямам никаква идея как е в Израел?
На знам какво толкова ви притеснява за Израел..? Държава като държава, в която всичко си е уредено. И в гугъл се виждат всички опции.. влак, автобус, такси ...https://www.rome2rio.com/map/Tel-Aviv/Haifa

# 404
На знам какво толкова ви притеснява за Израел..? Държава като държава, в която всичко си е уредено. И в гугъл се виждат всички опции.. влак, автобус, такси ...https://www.rome2rio.com/map/Tel-Aviv/Haifa
вие кога сте били в Израел и как стигнахте до пристанището в Хайфа от летището в Тел Авив

Общи условия

Активация на акаунт